Bruno Santanera's BioStabil

[18 februari 2004]

Door de linksomdraaiende beweging van de aarde ontstaat slapte, stress, burn-in en het gevaarlijke staminabel. Daardoor raakt de mens uiteindelijk geheel uitgeput.
Om de schadelijke effecten te neutraliseren moet u de rechtsdraaiende bio-yoghurt van Santa gebruiken. Alle problemen verdwijnen dan als sneeuw voor de maan!

Als u dit verhaal aannemelijk vindt, dan bent u een perfecte klant voor de goedaardige, geniale en geneeskrachtige Bruno Santanera.
Deze Groningse Italiaan verkoopt namelijk met een gelijksoortige uitleg zijn gepatenteerde BioStabil 2000 aan mensen die het moeilijk hebben.
Vanwege de goede werking kost het wonder wel een paar cent.

Bruno Santanera woont al bijna een eeuw in Nederland, maar heeft helaas vergeten om een inburgeringscursus te volgen. Zijn Nederlands is daarom ietwat slecht te volgen.
Desondanks heeft hij zich opgewerkt van beeldentuinexploitant in het plaatsje Godlinze tot “Specialist op het gebied van neutralisering van de fenomenen: Elektrostress, statische spanning en magnetische uitstraling.”

BioStabil

Dat staat in een reclameblad met de goed Nederlandse naam “Natural Health News”. Er staat een plaatje van Tineke de Nooy bij.
Ik ben een beetje benieuwd wat elektrostress, statische spanning en magnetische uitstraling zijn, want ik ken ze niet!
Maar Bruno ongetwijfeld wel, en daar gaat het om!

En wat is nu die BioStabil?
Allereerst ook al een geniaal woord. Aan de schrijfwijze te zien, kunnen we het woord opsplitsen in Bio en Stabil. Bio bestaat alleen in samenstellingen, zoals bioloog, en dan betekent het leven of natuur. In de Nederlandse reclame wordt Stabil op zijn Duits uitgesproken en dan klinkt het als “stabiel”. Maar wie bedenkt er nu een Duitse naam voor een magisch product? Dat kan alleen maar een knappe Italiaan zijn die in het Nederlandse Godlinze woont en de naam Bruno Santanera heeft.
We zouden ook gewoon bio-sta-bil kunnen zeggen, dat is misschien duidelijker.

En wat is het nu precies? Een soort medaille (ook wel medaillon genoemd) die je om je nek kunt hangen. Een hanger dus.
Hij is er in drie kleuren: Silver, Bi-Color en Gold. Dat zijn Engelse woorden en ze betekenen: Zilver, Dubbel-kleur en Goud.
De zilver kost € 119,-- en de goud € 229,--.
De gouden versie bestaat uit 48 karaats goud, niet mis dus.
En wat zit er aan de binnenkant van het omhulsel? Een échte magneet!

En wat is de functie van de magneet? De mensheid van een groot aantal hinderlijke kwalen verlossen. Zodat een aantal dokters en medische specialisten een andere baan kunnen zoeken, want we hebben nu dus de BioStabil 2000 van Bruno Santanera!
Het mooie hangertje kan heel wat dingen wegwerken. Een greep:
Bloedneus, blaasontsteking, migraine, reuma, nekklachten, stress, bronchitus, slapeloosheid, moedeloosheid, sexproblemen, hoge bloeddruk, te goed werkende schildklier, te slecht werkende schildklier, te veel aan positieve spanning, te veel aan negatieve spanning, gebrek aan eigenwaarde, en nog veel meer.

Al 23 jaar is Bruno bezig met zijn magneten en zijn onnavolgbare praatjes. Hij is een ijverige student en heeft veel indrukwekkende boeken tot zijn beschikking, waaruit hij zijn kennis haalt.
En hij deelt zijn kennis ook met de wereld. Ik kan me nog een door hem verspreid huis-aan-huis krantje herinneren waar heel wat meer nuttige informatie over magnetisme en de werking van zijn hangers, armbandjes enz. in stond dan ik ooit in mijn leven zou kunnen vergaren.
Hoe bewijst Bruno dat zijn magneetjes een heilzame werking hebben op de mens? Door er eentje in zijn hand te verstoppen en er eentje aan het kettinkje te laten bungelen. Als hij zijn hand dan langs de medaille beweegt, dan draait deze zich op mysterieuze wijze rond.
De medaille kan zelf constateren of een mens te veel negatieve of te veel positieve spanning heeft en kan zich vanzelf met de juiste kant naar het lichaam richten.

Er zijn mensen die denken dat Bruno Santanera een oplichter en charlatan is.
Het zijn immers vrouwen als Tineke de Nooy, Imca Marina en Vivian Boelen die helemaal achter de man en de heilzame werking van zijn hangers staan. En dat doen ze echt niet zo maar!

De BioStabil heeft helaas een paar minpuntjes, hij kan:
De werking van een pacemaker verstoren; magneetstrips op pin- en andere passen wissen; cassettebandjes wissen; videobanden wissen, diskettes wissen; beeldbuizen in TV's en monitors storen; kompassen verstoren; alarm- en detectiesystemen verstoren.

Een ander nadeel van het dragen van een sterke magneet aan een ketting om de hals, is dat de magneet zich kan vastklemmen aan metalen delen waar de drager of draagster in de buurt is. Denk maar aan een metalen bed, computerkast, stalen kast, metalen deurkruk, kranen, stalen bureau, hi-fi-apparatuur, etc. etc.
Dit kan tot ongelukken en in het ergste geval tot zelfwurging leiden. Vooral in het geval van bewegende voorwerpen zoals: fiets, auto, roltrap, stalen deur, draaideur, printer, autobus, grasmaaier, enz.

Maar afgezien van die paar kleinigheden, waar u absoluut geen last van zult hebben, is de BioStabil 2000 een product van de bovenste plank!