Nieuwe Biostabil-reclame

[26 juni 2004]

Tot veler schrik en verbijstering is Tineke de Nooij weer met een nieuwe BioStabil-reclame op de televisie te zien.
Ik heb het vijf seconden lang kunnen aanzien, toen heb ik walgend de knop omgedraaid.
En ding viel mij meteen al op: de door Tineke zo geroemde wonderhanger, die zij zegt al tientallen jaren te dragen, werkt NIET als afslankmiddel. En dat kan op zich al gevaarlijk zijn.

De nieuwe BioStabil-reclame is het toppunt van zieligheid. In de vorige reclamefilm traden familileden en buren van Tineke en Santanera op als zogenaamde tevreden klanten.
Ditmaal heeft Tineke een groep mensen om zich heen verzameld, en het eerste wat ze vraagt is: Zijn jullie familie van mij? Zijn jullie buren van mij? Krijgen jullie hiervoor betaald?
Ik hoef niet te zeggen wat de mensen in koor als antwoord roepen, dat is (waarschijnlijk met heel veel moeite) keurig ingestudeerd.

Over de inhoud en de beweringen in de nieuwe reclame zal wel goed nagedacht zijn. Zodat het juridisch door de beugel kan. Toch hoop ik dat er onmiddellijk weer mensen een klacht bij de Reclame Code Commissie gaan indienen.
Want dit moet zo snel mogelijk voor eens en altijd gestopt worden! Voorlopig kunnen we alleen maar waarschuwen: KOOP GN BIOSTABIL, want daarmee werkt u mee aan een vorm van oplichting!