Santanera verliest

[15 februari 2005]

Bruno Santanera zal geen gelukkig man zijn.
Hij wil eigenlijk alleen maar winst maken, véél winst. Maar hij verliest alleen maar.
In maart 2004 wordt Bruno met zijn wondermagneetjes in TROS Radar ontmaskerd als oplichter.
Uit boosheid daarover sleept hij de maker van een kritische website over hem voor de rechter. Die rechtszaak verliest hij jammerlijk.
Een tweede proces, tegen de nóg kritischer en meer gefundeerde anti-Biostabil-site van Berry Gelderblom laat hij daarom vallen.

Tot mijn verbazing blijkt hij echter zijn proces tegen de TROS te hebben doorgezet.
De uitspraak in dat proces blijkt recentelijk te zijn geweest, en is gisteren in de TV-uitzending behandeld.
De rechter spreekt de TROS in alle opzichten vrij van de beschuldigingen. De omroep hoeft dus niets te rectificeren en hoeft geen enorm bedrag aan schadevergoeding aan Santanera te betalen.
In het proces blijkt Santanera een grafiekje te hebben gepresenteerd waarop te zien is dat zijn omzet van bijna 900.000 euro in februari 2004 steil gedaald is naar 171.444 euro in maart, na de uitzending, en vervolgens naar 2.799 euro in april, naar uiteindelijk 100 euro (1 verkochte Biostabil) in de maand mei!

In juli 2004 is Tell Sell gestart met een nieuw reclameblok op de commerciële TV, en de verkoop van de hanger zal daarom wel weer fors gestegen zijn. De reclame loopt nog altijd en moet dus wel rendabel zijn.
De in Radar gepresenteerde leugen in die nieuwe reclame, namelijk dat de door Tineke trots geïntroduceerde Biostabil-deskundige Roy Martina niet de beweerde échte arts zou zijn, wordt een week later weer herroepen. De man zou uiteindelijk tóch te vinden zijn in de medische registers.
Hopelijk niet voor lang, want een arts die zich voor zoiets als het op TV verkopen van de BioStabil leent, is wel heel erg aan lager wal geraakt, als je 't mij vraagt.