De Biostabil in 2010

Trendvertise

[11 maart 2010]

Een paar jaar lang is het stil gebleven rond de magneethanger van Bruno Santanera. Na een definitieve uitspraak van de Reclame Code Commissie in 2007 hoopten we voor altijd verlost te zijn van dit dure nepgeval en zijn dubieuze Italiaanse bedenker.
De laatste maanden echter merken we een toenemende belangstelling voor ons Biostabil-dossier. Op zich een goede zaak dat mensen zich informeren over dit wanproduct. Maar we weten niet wat de grond is voor al deze belangstelling, totdat we een tip van R. van E. krijgen. Hij wijst ons op het internetbedrijf Trendvertise, dat alle mogelijke zin en vooral onzin verkoopt op het gebied van “lifestyle”. Daar hoort kennelijk ook de Biostabil bij.

Op de webzijde worden naast de aloude Biostabil 2000 nog twee nieuwe varianten aangeboden. Ze zijn leverbaar vanaf februari en ze heten Heart Of Biostabil en Biostabil Wellness Heart. Alleen de naam verschilt, niet de prijs. Die is in beide gevallen € 169,00.


De productbeschrijving van de Biostabil is een klucht! De meeste beweringen over positieve en negatieve spanning slaan nergens op. Beweringen over de geneeskrachtige werking van de hangertjes zijn wettelijk verboden. Een magneetje als de Biostabil heeft immers geen geneeskrachtige werking! Onder het kopje Conclusie geeft Trendvertise dat ook onomwonden toe. Men heeft het over het placebo-effect van het halssieraad: als mensen dénken dat iets hen beter maakt, dan voelen ze zich vaak al beter.
Hiermee heeft het bedrijf zich mogelijk bij voorbaat ingedekt tegen nieuwe negatieve uitspraken van de Reclame Code Commissie.
En als een klant zich bewust is van dit placebo-effect en toch zo veel geld wil uitgeven voor een magneetje aan een kettinkje, dan is dat zijn zaak. Hopelijk leest hij dan nog wel eerst even wat er staat over pijn op de borst als bijwerking.


"Productbeschrijving

Mensen hebben een sterk magnetisch veld nodig. Computers, elektriciteit, mobiele telefoons enzovoort verstoren echter ons magnetische veld. De nieuwe Heart of Biostabil zorgt voor een sterk magnetisch veld en brengt de spanning in uw lichaam in balans.

Positieve spanning

Een teveel aan positieve spanning kan vaak de oorzaak zijn van vele chronische klachten zoals slapeloosheid, ontstekingen, hyperventilatie, hoge bloeddruk en vele andere klachten. Als u een teveel aan positieve spanning heeft, neemt de Heart of Biostabil hanger deze spanning op. Tegelijkertijd zal de juiste hoeveelheid negatieve spanning worden aangevuld.

Negatieve spanning

Een teveel aan negatieve spanning kan de oorzaak zijn van vermoeidheid, moedeloosheid, weinig of geen sex, vermoeide ogen en ook hoofdpijn. In dit geval neemt de Heart of Biostabil deze spanning op. Tegelijkertijd zal de juiste hoeveelheid positieve spanning worden aangevuld.
Via het zenuwstelsel zoekt de spanning een uitweg naar de zwakke punten met als gevolg het verminderen van de psychische en lichamelijke weerstand. Meer spanning, betekent meer klachten. Door het wegnemen van de spanning, produceert uw lichaam meer energie en meer weerstand en daardoor meer immuniteit.

Een greep uit de vele positieve reacties over de Biostabil

Bescherming tegen negatieve straling van computers, mobiele telefoons enz.
“Ik draag de biostabil preventief als bescherming tegen negatieve straling waaraan ik word blootgesteld. Ik zit veel achter de computer en wil graag klachten voorkomen."

Tegen hoge bloeddruk

“De biostabil draag ik in de eerste plaats vanwege mijn bloeddruk, want die was altijd veel te hoog. En die is nu prima in orde. Ik was altijd erg moe, ik kon bijna niet meer lopen en dat gaat nu fantastisch. Ik kan weer op vakantie, ik kan alles weer doen. Ik doe hem dus nooit meer af.”

Tegen migraine en hoofdpijn

“Ik heb migraine aanvallen en ik gebruikte 50 saridons (red. zware pijnstiller) per week. Echt per week bij de morfinepleisters. Toen dacht ik, laat ik de biostabil eens proberen. En wat schetst mijn verbazing: ik heb hem omgedaan en kreeg die week vijf heftige migraine aanvallen en vanaf die tijd heb ik nooit meer een saridon gehad. En ik kan weer slapen. Ik heb nooit kunnen slapen, maar ik slaap weer. Dus het is voor mij een wondermiddel."

Tegen stress en voor een betere nachtrust

“De biostabil werkt zeker, bij mij wel. Ik had beklemming op mijn borst en zat vol stress en spanning. Ik had medicijnen van de dokter voor een betere nachtrust, maar dat hielp weinig. Ik heb de biostabil omgedaan en er viel een zwaarte van mij af. Sinds die tijd ben ik weer echt gelukkig. Ik heb er heel veel baat bij.”

Conclusie

De gebruikers van een statisch magnetisch halssieraad, de BioStabil zijn tevreden en ervaren baat van het gebruik in relatie tot gezondheidsklachten. Vooral hoofdpijn- en stress gerelateerde klachten nemen af. Daarnaast is er sprake van verbetering van de kwaliteit van leven: men voelt zich in het algemeen prettiger. Dit is in overeenstemming met het eerder gevonden placebo-effect dat de aanmaak van opiate neurotransmitterstoffen in de hersenen stimuleert waardoor men zich prettiger voelt. De zelfgerapporteerde gevonden werking van het halssieraad kan dus vooral aan het placebo-effect worden toegeschreven. Daarmee in tegenspraak zijn echter de gerapporteerde bijwerkingen, zoals pijn op de borst. Dit duidt op effectieve werking van de magneet, evenals de bevinding dat de magneet vooral lijkt te werken op de plek waar deze op het lichaam wordt gedragen. Dit laatste kan echter berusten op een toevalsbevinding en een overrepresentatie van mensen met (onbegrepen) hoofdpijnklachten. Om dit te bewijzen is uitgebreid onderzoek nodig waarbij magneten van verschillende sterktes met elkaar worden vergeleken, alsook een studie waarbij een placeboconditie wordt toegeschreven aan een werkende magneet.

Opvallend was de gehechtheid aan de magneet, ondanks klachten over de kwaliteit en ook het feit dat ondanks negatieve berichtgeving in de media, gebruikers blijven volharden in de ervaren werking van het sieraad en het positieve effect op gezondheid in brede zin.

Biostabil modellen

Biostabil is verkrijgbaar in het model Heart of Biostabil (nieuw!) of Biostabil 2000 (oud model). Beide modellen zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen: Zilver, bi-color (combinatie van goud en zilver) en goud. De werking van de twee modellen is hetzelfde. Bestel Biostabil nu voor uzelf, of als cadeautje voor iemand die u dierbaar is. U zult er geen spijt van krijgen!

Belangrijk! Biostabil is niet geschikt voor personen met een pacemaker.

inhoud Heart of Biostabil hanger

Gebruiksaanwijzing

Belangrijk! Biostabil is niet geschikt voor personen met een pacemaker.

Merk Biostabil
Prijs € 169,00"


Nader onderzoek leert ons dat ook Tel-Sell weer begonnen is met de verkoop, via internet en via TV-reclame. Dat is schandalig, gezien de uitspraken van de Reclame Code Commissie. Tel-Sell is so-wie-so een walgelijk bedrijf, door de vele rotzooi die het verkoopt en door de wijze waarop men die aan de man brengt. Onbegrijpelijk dat iemand langer dan een halve minuut naar hun reclame kan kijken!