Kort geding 2012

[8 oktober 2012]

Bruno Santanera wilde zo graag onsterfelijk worden. Hij hoopte die status te kunnen bereiken met zijn wondermagneetje, de BioStabil. Helaas is het hem tot nu toe alleen gelukt om zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken.

In september 2012 heeft hij weer eens een proces aangespannen tegen zijn grootste vijand, TROS Radar. In 2004 zou die immers zijn hele levenswerk hebben vernietigd met een negatieve uitzending over hem.
Een proces in 2005 is al verkeerd afgelopen voor Santanera, maar hij meende nu over nieuwe feiten te beschikken, en bovenal over een wetenschappelijk onderzoek dat de geneeskrachtige werking van zijn magneet zou aantonen. Daarmee zou hij de TROS op de knieën kunnen dwingen. Zo meende hij tenminste, en zijn advocaat heeft hem wijselijk in die waan gelaten.

Het “wetenschappelijke onderzoek” naar de werking van de BioStabil blijkt volledig gebaseerd te zijn op 586 brieven van klanten. Nog niet de helft daarvan zouden bedankbrieven zijn, en in weer de helft daarvan zou er sprake zijn van een afname van pijnklachten (voornamelijk hoofdpijn). Het hele “wetenschappelijke” rapport zou dus gedestilleerd zijn uit een honderdtal brieven van tevreden klanten. De verantwoordelijke dame, dr. A.M.C. Plass, zou zich ernstig moeten schamen.

Eerlijk gezegd kunnen we niet meer tegen de enorme hoeveelheid gestoordheid, manipulaties en regelrechte nonsensteksten die de man in Godlinze over ons heen stort, en zou het ons uren kosten om alle ongerijmdheden op te sommen.
We besluiten dit hoofdstuk dan ook met de mededeling dat de Amsterdamse rechtbank geen aanleiding heeft gezien om anders te oordelen dan in het vonnis van 2005. Het onherroepelijke oordeel van toen blijft gehandhaafd. Bruno Santanera heeft opnieuw verloren.