Albert Heijn is crimineel

3 februari 2016

Supermarkt Albert Heijn is crimineel bezig. De klant die een zakje spruiten koopt tegen de duidelijk vermelde prijs van € 0,49 blijkt bij de kassa € 0,79 te moeten betalen. Dit is een keiharde vorm van bedrog, want er staat nergens dat de lage prijs alleen geldt voor bijvoorbeeld mensen die met zo'n achterlijke AH bonuskaart rondlopen. Ook in de AH reclamefolder, die ongevraagd in de bus wordt gedouwd, staan geen beperkingen of voorwaarden vermeld bij het plaatje van de zak spruiten. Er staan wel twee rare bedragen: 0.79 (doorgestreept) en 0.49 (een punt staat voor duizendtal!).
In de kleine lettertjes achter in de folder valt met een vergrootglas te lezen dat AH bonusaanbiedingen alleen geldig zijn met een AH bonuskaart. Maar nergens staat bij de spruiten dat het om een Bonusaanbieding gaat. Kleine lettertjes zijn allang niet meer acceptabel voor de wet en dit soort zaken moeten overal helder en goed leesbaar worden vermeld. En als het werkelijk zo is dat AH onderscheid maakt tussen klanten mét en klanten zónder zo'n dom bonuskaartje - en daar lijkt het sterk op - dan maakt AH zich schuldig aan discriminatie. En dat moet stoppen!
En dan nog iets over de persoonlijke gegevens die AH van zijn klanten mét kaart verzamelt en doorgeeft aan derden, daar maakt men zich schuldig aan overtreding van de Wet op de Persoonsbescherming.

 

AH Kassameisje

AH kassameisje: "Hebt u ook een bonuskaart?"
Klant: "Nee, wél een rijbewijs."
AH kassameisje: "Daar heb ik niks aan."
Klant: "IK heb niks aan een bonuskaart als ik auto rijd!"