Fiber Nederland & e-mail

Fiber Nederland

[16 december 2014]

F

iber Nederland uit Amsterdam hebben we ook geplaatst in onze rubriek Positief, vanwege een unieke en verfrissende manier van werken, afgaande op de reclameteksten althans. En vooral door een sterk afwijkende disclaimer in haar e-mails en het gedoseerde gebruik van humor in het krantje dat deze week verspreid is in Twente. In die krant wordt de lezer op een keurige wijze met u aangesproken (evenals op de webzijde trouwens!) en probeert men de Twentenaar op zijn eigen nuchtere wijze van het Fiber-aanbod aan glasvezeldiensten te overtuigen.

Helaas is niet alles rozengeur en maneschijn bij Fiber Nederland. De aanleiding tot het verspreiden van het krantje is het tumult dat kabelbeheerder Cogas in Almelo heeft veroorzaakt door pardoes Ziggo van de kabel te verstoten en alle klanten in Twente te dwingen om over te stappen naar de nieuwe aanbieder Caiway. Deze dictatoriale opstelling is veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten, vandaar dat er actiegroepen zijn ontstaan die voor meer keuzemogelijkheid hebben gezorgd. Aan de top van die nieuwe aanbieders staat Fiber Nederland. Op papier ziet het aanbod er inderdaad goed uit, en de wil om een hoge klanttevredenheid te scoren zal absoluut aanwezig zijn. Maar zoals zo vaak, zal de praktijk (en de techniek) misschien heel wat weerbarstiger zijn.

De grootste grief van alle voormalige Ziggo-klanten is dat hun (gratis) e-mailadres in januari komt te vervallen en dat men alle relaties dan moet voorzien van een nieuw adres bij Caiway. Of men moet een andere optie kiezen als men niet met Caiway in zee wil gaan. En wat blijkt nu het geval te zijn bij Fiber Nederland? Die biedt gn e-mailadres en faciliteiten aan, en communiceert dat ook niet in haar reclame! Wat men wl doet is zo mogelijk ng verwarrender: men vermeldt @gmail van Google als bij de pakketten behorend adres!
Dat geeft ons sterk het gevoel dat Fiber Nederland wel eens een onderdeel van Google zou kunnen zijn! Niemand anders zou immers zo'n waardeloos en zeer nadelig e-mailadres willen verstrekken. Veel mensen en bedrijven boycotten (terecht) dergelijke adressen.
Bij navraag beweert Fiber Nederland dat men beslist geen banden heeft met Google, en dat men alleen maar heeft willen aangeven dat klanten zelf voor een e-mail-oplossing moeten zorgen.