Postbank Giropas II

[6 december 2006]

Het is geen toeval dat superhufter Jan Mulder is ingehuurd door de Postbank om reclame voor ze te maken. Het hele bedrijf wil graag zo zijn als Mulder.
Jaren geleden heb ik me al opgewonden over de schandalige truc met de twee soorten giropassen. Zie “Postbank Giropas I”.

De strijd van 2002 heeft maar een paar jaar tot vrede geleid.
De Postbank vindt het nu tijd worden om deel II van haar hufteractie te introduceren.

“De gratis Giropasbasis kan niet in het buitenland gebruikt worden. De Europese banken hebben echter afgesproken dat bankpassen in héél Europa gebruikt moeten kunnen worden”, zo lees ik in een brief van de Postbank.

En wat doet de Postbank om aan die afspraak te voldoen? Men haalt de gratis Giropasbasis uit het assortiment!
Er blijft dus nog maar één pas over, en die kost maar liefst € 10,95 per jaar (in guldens is dat bijna f. 25,--). En volgens de brief is de Postbank daarmee nog de goedkoopste ook.

Er is één puntje verbeterd ten opzichte van 2002. De paar arme sloebers zoals ik, die een Giropasbasis hebben, krijgen dit keer niet automatisch de dure pas toegestuurd, maar moeten op een antwoordcoupon hun keuze maken:
• Ik wil een giropas
• Ik wil geen giropas

Zonder giropas kan er geen geld worden opgenomen, kan men niet internetbankieren en nog veel meer niet doen.
Zonder pas kan men net zo goed geen klant meer zijn bij de Postbank.
Ik ga dan ook op zoek naar een andere bank, al was het maar alleen omdat ik topschoft Mulder niet nóg rijker wil maken dan hij al is.