Iglo's Roerbak sensatie

Kruidvat jouwt

[8 november 2014]

I

glo heeft in het verleden meerdere zeer smakelijke producten afgedankt, waarvan wij niet snappen waarom ze niet meer te koop zijn. Iglo brengt ook regelmatig nieuwe producten op de markt. De bestverkopende blijven in het assortiment en de minder lucratieve verdwijnen ongetwijfeld weer van de markt. Vernieuwing is niet altijd verbetering, is onze mening. Ook weten we - dankzij de diverse consumentenprogramma's op televisie - dat er steeds meer ‘geknutseld’ wordt aan het voedsel. Soms bevat een op zich simpel gerecht een duizelingwekkend aantal ingrediënten en toevoegingen, waarvan het nut ons geheel ontgaat. Het resultaat is niet een betere, maar wel een steeds meer kunstmatige smaak. Vaak zijn de originele ingrediënten niet meer als zodanig herkenbaar.

Een voorbeeld zijn Iglo's nieuwe “Roerbaksensaties”, die kortgeleden zijn geïntroduceerd. Het gerecht dat we als laatste hebben geprobeerd heeft als exotische naam: Penne Arrabiata met kipfilet. Volgens ons heeft men meer geld gestoken in de verpakkingen van deze producten, dan in de gerechten zelf. Op de verpakking ziet het spul er wel smakelijk uit. Maar na de 8 minuten roerbakken ligt er een onappetijtelijke smurrie op ons bord, die weinig gelijkenis heeft met de afbeelding op de verpakking. Er is dus sprake van misleiding.

De kipfilet moet - zoals zo vaak - met een lampje gezocht worden, en smaakt uiteindelijk naar niks. De rest van het gerecht bestaat uit holle pijpjes macaroni, die alleen maar goedkoop smaken en verder naar niks. De saus, “licht pittige tomatensaus met aubergine en rode paprika”, moet voor de smaak zorgen. Die paprika kan voor zúlke scherpe pijnscheuten in de maag zorgen, dat hij alleen geschikt is voor mensen met een geharde maag.

Het lijkt ons sterk dat dit gerecht veel verkocht zal gaan worden en een lang leven beschoren zal zijn. Maar ja, smaken verschillen...