De ING en het geweten

[10 maart 2014]

Banken hebben geen geweten en banken maken geen grapjes. Anders zouden we, wat dat laatste betreft, nog aan een grap hebben kunnen denken. Nee, bij de bankbazen draait het allemaal om winst maken. Niet ten behoeve van de klant, maar voor zichzelf en voor de aandeelhouders. Ik heb het natuurlijk over het vandaag naar buiten gekomen zeer gestoorde plan van de bank om klantgegevens te gaan verkopen. De bank weet alles van ons bestedingspatroon: wat we kopen en waar we het kopen, welke verzekeringen we hebben, of we een eigen huis hebben, en ga zo maar door. Er zijn bedrijven die daar erg in ge´nteresseerd zijn, en niet in de laatste plaats is dat een bedrijf als Google. Dit Amerikaanse bedrijf weet al heel veel, maar heeft nog niet de beschikking over bankgegevens. Volgens de baas van ING loopt Google rond met plannen om bankzaken te gaan aanbieden. Maar al vˇˇr dat hij dat op de radio verkondigde, hadden wij al een vermoeden dat Google hier iets mee te maken zou hebben. Als je 't ons vraagt is het dit internetbedrijf dat ING zo ver heeft weten te krijgen om klantgegevens te gaan aanleveren.
Als dank voor het stelen van onze privÚ-gegevens, krijgen we speciaal op ons toegespitste reclame op ons bordje van ING.
Bezwaren van rekeninghouders? Die worden net zo afgehandeld als destijds met de betaalpas. Lees die ellende nog maar eens na.

O ja, het voornemen van een politicus om zijn rekening bij de ING op te zeggen, ondersteunen we van harte en zullen we zelf ook opvolgen.