ING en de internetspionnen (2)

[13 maart 2014]

ING doet ook zelf pogingen om extra klantgegevens te verkrijgen. Middels de uitlog-pagina van Mijn ING. Als de klant uitlogt, dan komt hij meteen op bovenstaande pagina terecht. Op die pagina staat elke dag een andere vraag die met de financiële situatie van de klant te maken heeft. De klant kan stemmen op een stelling of vraag met een vijftal mogelijke antwoorden. Als de klant meedoet dan wordt zijn antwoord ongetwijfeld toegevoegd aan zijn profiel bij de bank.

Onder de kop “U bent nu uitgelogd. Mis deze acties niet:” staan meestal ook twee of meer vragen. Zoals bijvoorbeeld “Hoe staat u er financieel voor?” Voorheen luidde die vraag “Hoeveel bent u waard?”
Het antwoord op die vraag kan de klant laten berekenen op de ING-webzijde. Hij moet dan zijn bezittingen en zijn schulden invullen en “Dan heeft u meteen een goed idee hoe u er nu voor staat.”
Eigenlijk te onzinnig en onfatsoenlijk voor woorden. Maar een gelijksoortige vraag “Voelt u zich financieel fit?” werkt op dezelfde manier. En de bank is erg dankbaar voor de onnozelheid van een klant die de gevraagde gegevens verstrekt.

Als u denkt dat een klant alleen gevolgd kan worden als hij is ingelogd, dan hebt u het mis. Na ingelogd te zijn geweest kan de bank elke actie van een klant volgen. Zelfs nog als hij naar een andere webzijde gaat.