Niet-slimme naaimachinehandelaar

21 februari 2017

Een naaimachinehandelaar in Almelo krijgt een telefoontje van een dame die op zoek is naar een bepaald model Brother naai- en borduurmachine. De man vraagt de vrouw wat ze er mee wil. Een enigszins overbodige vraag, want wat kun je anders met een naai- en borduurmachine dan naaien en borduren? De machine kan ook quilt-steken maken, en dat wil de vrouw aan de telefoon ook. Daarop raadt de man de vrouw af om de machine te kopen. Het is een mooie machine, maar hij is te licht en niet sterk genoeg. En: hij heeft hem ook niet op voorraad. Maar u kunt hem wel bestellen? Nee, zegt de man, ik wil hem niet eens hebben! Hij adviseert een ander model, dat hij wl in voorraad heeft.
Zo'n onhandige en onzakelijke opmerking geeft te denken over de motieven van de handelaar. Die motieven lijken mogelijk ingegeven te zijn door problemen.

Als de vrouw later de betreffende machine bij een andere dealer heeft gekocht, blijkt die voortreffelijk zijn werk te doen. Het is een krachtig apparaat dat zwaar genoeg is om stabiel op de tafel te staan en alle taken moeiteloos uit te voeren.