Mijn Postbank.nl

[11 juli 2008]

Een zakelijke klant van de Postbank merkt op vrijdag 4 juli dat het maandelijkse huurbedrag twee keer is overgeboekt. Daardoor kan hij geen pinbetalingen meer doen gedurende het weekeinde. Op Postbank.nl blijkt de onterechte overboeking niet te kunnen worden gecorrigeerd. Via een contactformulier vraagt de klant om advies. Hoewel hij is ingelogd met zijn inloggegevens, moet hij toch nog al zijn rekening- en privégegevens invullen.
Kort na het verzenden van de vraag krijgt de klant een automatisch antwoord:

  Geachte heer/mevrouw,
  Uw e-mail is goed ontvangen. U kunt binnen twee werkdagen een reactie van ons verwachten. Op deze automatische ontvangstbevestiging is geen reply mogelijk.
  Met vriendelijke groet,
  Henk van Dorp
  Unitmanager E-mail

Op maandagochtend 7 juli ziet de klant dat er een antwoord is van de Postbank:

  Hartelijk dank voor uw e-mail naar de Postbank. U krijgt binnen twee werkdagen een reactie. Mocht u intussen telefonisch contact met ons willen opnemen dan kan dat natuurlijk ook. We zijn op maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 21.00 uur bereikbaar en op zaterdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. U kunt bellen met 0900 0933 (5 cent per minuut).
  Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens! Mijn Postbank.nl is strikt persoonlijk. Medewerkers van Postbank zullen daarom nooit naar uw gebruikersnaam, wachtwoord, activeringscode of TAN-codes vragen. Niet via e-mail, telefoon of op welke andere manier dan ook. Verstrek uw gebruikersnaam, wachtwoord en TAN-codes dus nooit aan anderen. Doet u dat toch, dan bent u zelf aansprakelijk voor de gevolgen van eventueel misbruik.
  Wij verzoeken u vriendelijk niet op deze automatische bevestiging te reageren.
  Met vriendelijke groet,
  Postbank N.V.
  Mw. drs. I.M. van der Wal
  Hoofd E-commerce en E-mail

Dus alweer een automatische reactie.
In beide gevallen is die nog aangevuld met waarschuwingen t.a.v. de beveiliging. Waarbij het idiote is dat Mijn Postbank.nl alleen werkt wanneer de beveiliging van de computer sterk is verminderd, waardoor inbrekers makkelijker toegang hebben!

Op dinsdag verschijnt er géén antwoord op de gestelde vraag, maar opnieuw een automatisch bericht van de Postbank. Namelijk het eerste.
Op woensdag krijgt de klant wéér geen antwoord, maar wél opnieuw het tweede bericht in zijn postvak.
Op donderdag ontvangt de klant voor de derde keer het eerste bericht, het verlangde antwoord blijft uit.
Op vrijdag komt het zesde onzinbericht:

  Hartelijk dank voor uw e-mail. Ik heb uw verzoek voor verdere afhandeling doorgezonden. U krijgt van de afdeling Correspondentie binnen 10 werkdagen antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  Customer Contact Center Postbank
  Monique van Gilst
  Afdeling E-mail

  Postbank Zakelijk besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling van haar e-mailservice. Wij zijn daarom benieuwd naar uw mening over de beantwoording van uw e-mail. Klik hier: - .

Dit is wel een zeer effectieve wijze om de klant tot wanhoop te drijven!
Knap gedaan mensen! Het is goed te zien dat jullie hart hebben voor de klant!