SNS Bank: Stel je voor...

SNS: Stel je voor...

[16 september 2014]

Stel je voor... dat er een bank was die méér dan de helft extra wil terughebben voor een geleend geldbedrag. En stel je voor dat die bank u dan ook nog eens zou ‘belonen’ voor deze diefstal door u op een zowel kinderachtige als respectloze wijze aan te spreken met je, jij en jou.
Zou u een cent geven voor zo'n idiote bank? Wij ook niet.
Helaas bestaat er daadwerkelijk zo'n rare onderneming, het A-5 foldertje getuigt ervan. De SNS Bank wil ons bijvoorbeeld een krediet verstrekken van € 200.000,-- om er een huis mee te kopen, en wil uiteindelijk € 315.000,-- van ons terugontvangen. En dan alleen nog maar onder bepaalde voorwaarden. Als de hypotheek geen garantie (NHG) krijgt, dan moet er fors meer betaald worden. Bovendien gaat de bank ervan uit dat de huidige (zeer lage) rente de volle 30 jaar zal blijven gelden. Overigens kan die rente na tien jaar worden bijgesteld door de bank.
Niet alleen de omgangsvormen van de SNS zijn miserabel, ook de taalkennis is van een soortgelijk laag peil. Zo schrijft men bijvoorbeeld: “De rente kan wijzigen.” Nou dat kan de rente niet, alleen de mens kan iets wijzigen. Rente kan alleen veranderen!