CWI steunt oplichters

[25 februari 2005]

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) reageert op een op 8 februari 2005 ingediende klacht van slachtoffers van Telecadwerk.nl en van MLM-bedrijven.


CWI contactpersoon: Ruben van de Kar
Telefoon: 020-7515173
Hoofd Content Management Organisatie: R.F. Bunnig


[Over: TELECADWERK.NL]

“Uw klacht is niet gegrond.
U vraagt ons actie te ondernemen tegen dubieuze werkgevers, met name tegen Telecadwerk.nl van T.P. Voerman.

Wij willen u erop wijzen dat het CWI op dit punt al geruime tijd een beleid uitvoert om dubieuze werkgevers van haar media te weren. Dit doen wij door geautomatiseerde kwaliteitscontroles uit te voeren op aangeleverde vacatures (en ook op CV's).

Wanneer gebruikers in strijd handelen met de Algemene Voorwaarden wordt dit gezien als misbruik. Deze gebruikers worden hierop aangesproken en, indien nodig, wordt hen de toegang tot werk.nl ontzegd.

Het geval dat u beschrijft kunnen wij echter niet bestempelen als misbruik, omdat er niet in strijd wordt gehandeld met onze Algemene Voorwaarden.
Verder zijn de beweringen die u doet omtrent de heer Voerman en Telecadwerk.nl voor ons niet verifieerbaar.

Wij kunnen derhalve niet overgaan tot het verwijderen van de vacatures of het account van dit bedrijf.”


[Over: MLM-BEDRIJVEN]

“MLM-bedrijven (ook wel netwerkmarketing of piramidemarketing genoemd) staan voortdurend ter discussie.

Voorstanders zijn van mening dat deze bedrijven een serieuze bijdrage leveren aan de werkgelegenheid; tegenstanders vinden netwerkmarketingbedrijven een verkapte vorm van het inmiddels verboden piramidespel.

CWI is en blijft van mening dat de positieve bijdrage aan de werkgelegenheid nog steeds bewezen moet worden.
Wij hebben daarentegen besloten vacatures van netwerkmarketingbedrijven onder strikte voorwaarden toe te laten op werk.nl. Werkzoekenden kunnen er zelf voor kiezen of zij dit soort vacatures gepresenteerd willen krijgen of niet.”