Korte berichten - 1

Groene thee

[4 juni 2006]

In Amerika mag de bewering dat groene thee goed voor de gezondheid is, niet meer op de verpakkingen van die thee worden gedrukt. Dat heeft de gezondheidsinstantie FDA na jarenlange onderzoeken en studies bepaald.
Groene thee zou goed zijn bij het bestrijden van hart- en vaatziekten en kanker, en het wordt ook nogal eens opgenomen in afslankmiddelen, zoals bijvoorbeeld ATC-Slank.
Maar de heilzame werking van groene thee is dus tot op heden niet aangetoond.
[Bron: De Volkskrant]


MediaMarkt en de SS

De oprichter en mede-eigenaar van het Duitse MediaMarkt, Otto Beisheim, is naast miljardair (11 miljard) ook een man met een SS-verleden.
Het MediaMarkt-concern (Metro A.G.) zou na de oorlog opgericht zijn met geld dat afkomstig is van geheime nazi-bankrekeningen in Zwitserland.
Dat heeft de Nederlandse nazi-jager Hans Knoop ontdekt, volgens een artikel in de Volkskrant van 17 mei 2006.


De No-Claim-Beschermer

[24 april 2006]

“Bescherm uw premie en uw portemonnee.”
Dat is een reclamekreet van Centraal Beheer Achmea. De verzekeraar heeft een nieuw verzekeringsproduct ontwikkeld, zoals dat in hun termen heet. Met die verzekering kunnen autobezitters eventuele terugval in de no-claim-korting opheffen. Mensen met zo'n verzekering mogen één schade per jaar claimen zonder dat hun premie omhoog gaat.
Volgens mij was dat altijd al zo bij mijn verzekeraar Het Groene Land, die door Centraal Beheer is overgenomen. Ik zal de polis er eens op nalezen of men dat wellicht stiekem heeft veranderd.

Afgezien daarvan zou zo'n no-claimverzekering wel eens tot roekelozer rijgedrag kunnen leiden. En daarmee dus voor méér schadegevallen voor de verzekeraar!


De Nationale Ombudsman

[23 april 2006]

Alex Brenninkmeijer is sedert een halfjaar de nationale Ombudsman, en hij mag in het TV-programma Buitenhof uitleg geven over zijn werk en hij mag zijn mening over de overheid ventileren.
Zijn slotconclusie in het programma is dat de overheid méér respect voor de burger moet hebben.

Beste meneer Brenninkmeijer, hopelijk stuit u ooit op dit stukje en neemt u dit advies ter harte: Begin eens in eigen huis. Breng de medewerkers van de Nationale Ombudsman eens wat meer respect voor de klagende burger bij en leer ze om voor alle serieuze klachten een luisterend oor te hebben.
De manier waarop er nu soms met (gegronde) klachten wordt omgesprongen is schandalig en schrijnend!

Voorts vragen we ons af: Wie controleert er de Nationale Ombudsman, en waar kan men klagen over de ombudsman? En waarom zijn de cijfers die u en uw voorgangers naar buiten brengen zo gemanipuleerd en subjectief?


MediaMarkt niet zo goedkoop

Gek

Duitse discounters als MediaMarkt zijn in 70% van de gevallen duurder dan anderen.
Terwijl ze juist het imago hebben spotgoedkoop te zijn.
Bij duurdere apparaten kan het om honderd euro gaan.
Een bedrijf als MediaMarkt heeft geraffineerde strategieën bedacht om bij het publiek een imago van de allergoedkoopste op te bouwen. Het doet dat met veel geschreeuw en met een paar artikelen die zeer laag geprijsd zijn, maar die ook heel snel uitverkocht zijn. Vaak zijn het ook oudere modellen die aangeboden worden.
De Duitse consumentenbond gaat juridische stappen ondernemen tegen MediaMarkt.

[Bron: Elektro Retail Magazine]


Magnetisch nieuws

Amerikaanse wetenschappers zijn nu pas officieel tot de conclusie gekomen dat magneten geen enkele geneeskrachtige werking hebben op de mens.

Herhaling voor Bruno Santanera en Tineke:
Magneten hebben géén geneeskrachtige werking!
Hou dus eindelijk eens definitief op met zoiets te beweren of te suggereren.
Anders zouden jullie via een strafrechtproces nog wel eens achter de tralies kunnen belanden!

Wie koopt er trouwens nog zo'n achterlijke Biostabil vandaag aan de dag?


Fitanova in Opgelicht

[25 oktober 2005]

In Opgelicht van 25 oktober 2005 is na wekenlang speurwerk het netwerk waartoe Fitanova behoort, voor een groot deel ontrafeld.
Naast Fitanova zijn er nog zo'n 12 handelsnamen bekend, waaronder Hits to Remember, Puzzelparty, SanaDirect, Starbright, Lust4Love, De Geluksbode, Lively Spirit, San Marco Jewellery, Topform, Klooster Mariabron, enz.
Dit zijn dus gewoon handelsnamen en geen afzonderlijke bedrijven, al wordt die indruk wel gewekt. Het bedrijf in Eindhoven waaronder alle activiteiten vallen, heet DirectCommunications. Daarnaast is er nog een divisie genaamd TopDirect en in Veldhoven zit een enorm bedrijf met de naam Millennium Direct.
Voor elke activiteit die in hun kraam te pas komt (van databeheer tot incasso) heeft men zijn eigen divisie.

Twee namen zijn naar boven gekomen als eigenaren: Piet Kersten en Ben van den Nieuwenhof. Maar het is niet uitgesloten dat er nog meer mensen bij betrokken zijn.

In Engeland is er in juni wettelijk opgetreden tegen de activiteiten van de heren (de dame die ook overal iets mee te maken heeft, Anita Vaags, is in de uitzending niet genoemd) en daar hebben ze moeten stoppen met het verspreiden van hun mailings. Dat verklaart waarom er geen enkele klacht meer komt uit dat land.

Een advocaat vertelt in de uitzending dat ze nu al behoorlijk fout zitten, maar dat de overheid de regels van “sweepstakes” gaat aanscherpen, zodat ze dan makkelijker zijn aan te pakken.


In TROS Radar

[10 oktober 2005]

Zoals hier aangekondigd, heeft Radar vanavond aandacht besteed aan de vreemde praktijken van Fitanova.
Uit onderzoek van het Tros-programma is gebleken dat de door Fitanova opgevoerde prijswinnaars gewoon verzonnen zijn. Niemand van de door Fitanova genoemde namen in de genoemde plaatsen heeft ooit van Fitanova gehoord, laat staan een prijs ontvangen.
In een briefwisseling geeft Fitanova ook toe dat de prijswinnaars fictief zijn, en ook kan men geen notaris noemen die de zg. winnende nummers heeft getrokken.

Op het adres waar Fitanova officiëel ingeschreven staat (Laagstraat 281-C, Eindhoven) blijkt geen spoor van Fitanova te bekennen.
Op het andere adres dat men heeft weten te achterhalen (Esp 120, Eindhoven) staat een groot kantoorpand met een bord ernaast: “Global Communications Center”.
De Tros-medewerker komt niet verder dan de intercom aan de deur. De stem uit het kastje zegt glashard dat Fitanova niet in het pand is gevestigd.

Na enig gezeur vertelt de deurbewaakster dat ze strikte instructies heeft om niemand van de Tros toe te laten of verdere informatie te verstrekken. Einde verhaal.


Esp 120, Eindhoven

Iedereen die dus een grief heeft tegen Fitanova, PuzzelParty, De Geluksbode, Lust4Love, San Marco Jewellery, Hits to Remember of Klooster Mariabron, weet nu dus wat hem te wachten staat als hij probeert persoonlijk verhaal te halen in Eindhoven.
Al deze namen en bijbehorende activiteiten zijn bedenksels van de heren of dames die in het pand Esp 120 zitten. Misschien zitten de ware schuldigen wel ergens anders en laten ze het werk daar uitvoeren door hun ondergeschikten.

Het is vreemd dat er niet elke dag een groep gedupeerden voor de deur gaat zitten om te demonstreren tegen de oplichterij die daar bedreven wordt, en dat ze niet constant de mensen die er werken aanspreken op wat ze aan het doen zijn.


"Congratulations"

Als u gebeld wordt en na een korte pauze een Engelssprekende vrouwenstem hoort zeggen: “Congratulations ...”, dan kunt u het beste de verbinding direct verbreken.
Het gaat hier om oplichters die u proberen wijs te maken dat u een mooie reis hebt gewonnen, en dat men uw creditcardgegevens nodig heeft.
Natuurlijk hebt u geen reis gewonnen - u hebt immers nergens aan meegedaan - en als u uw creditcardgegevens verstrekt dan wordt uw bankrekening in een mum van tijd leeggehaald.

Het hele verhaal dat u hoort is een opgenomen tekst die automatisch wordt afgespeeld, u hoort dat meteen als u goed luistert. Er schijnt ook een Nederlandse tekst te zijn, volgens de politie.


Centraal Justitieel Incassobureau

Ook onder de naam Centraal Justitieel Incassobureau worden mensen schriftelijk benaderd met de mededeling dat een betaalde boete wordt teruggeboekt, of iets dergelijks. Er wordt gevraagd om naam, adres, bankrekeningnummer en handtekening. U snapt het al: hiermee wordt uw bankrekening geplunderd. De brief is in werkelijkheid afkomstig van oplichters. Kijk dus uit!