Korte berichten - 11

Iomega en de computercrash

[7 december 2009]

Bij Iomega USB-harddisks kan de koper bijbehorende software ophalen via internet. Na het installeren van die programma's - voor back-ups en beveiliging - op een Windows XP-computer, blijkt deze zichzelf te herstarten. Dit herstarten blijft eindeloos doorgaan als de gebruiker niet ingrijpt. Na bestudering van het probleem blijkt een filter-bestand met de naam QSFSFLTR.SYS de schuldige te zijn. Het zit in Windows/System32/Drivers. Als het daar uit verwijderd wordt, start de computer weer gewoon op. De software werkt dan echter niet meer naar behoren. De webzijde van Iomega is nauwelijks te bereiken en contactmogelijkheden ontbreken, waardoor het probleem moeilijk op te lossen is. Het eindeloos herstarten kan zich mogelijk niet op alle computers met Windows XP voordoen.
Het typische is dat Kaspersky Internet Security 2010 waarschuwt voor het installeren van het genoemde bestandje.
P.S. Het is onwaarschijnlijk dat er iets mis is met het genoemde bestand, mogelijk is er een conflict met Spybot Search & Destroy en/of Kaspersky.


Een krachtige erectie

Stiff strip

[1 december 2009]

De 83-jarige dame uit de Achterhoek die in de aan haar gerichte brief met “Beste vriend” wordt aangesproken, is vastbesloten om de Stiff Strip te gaan bestellen. In de folder staat immers: Volledige tevredenheid of uw geld terug! Haar kinderen komen er echter op tijd achter, en houden haar voor dat een “Erectie gegarandeerd binnen 5 minuten en gedurende 24 uur!” niks is voor een dame op haar leeftijd.

De afzender van de brief en folder, Reprohealth uit Amsterdam, garandeert: ‘Altijd een keiharde penis wanneer u hem nodig heeft!’, en gebruikt kennelijk een adressenbestand waarin de vrouwen gemakshalve maar tot mannen zijn getransformeerd. De bovengenoemde 83-jarige dame wordt voor het eerst in haar leven aangesproken met dhr. op de enveloppe!
Een kleine tegenstrijdigheid in de folder is de opmerking dat de keiharde erectie 24 uur blijft aanhouden, maar dat er voor de volgende vrijpartij weer een strip moet worden ingenomen.

In de folder staan ‘getuigenissen’ van een paar laaiend enthousiaste gebruikers en twee grafiekjes die iets willen aantonen, o ja, de effectiviteit van het middel. En ‘het werkt net zo goed voor vrouwen!’
Wat wil een mens anno 2009 nog meer?


Internet: Bedrogmail

[1 december 2009]

Weer zo'n vage, slordige, in slecht Engels gestelde oplichtingsmail. Met als enige bedoeling om uw identiteitsgegevens te verkrijgen. Geef dus nimmer uw persoonlijke gegevens en al helemaal geen kopie van uw paspoort!


From: "SYLVIA RHODE" <officemailinfo@uku.co.uk>
Subject: COMPENSATION FUND IN YOUR FAVOUR. TREAT AS URGENT
Date: Fri, 27 Nov 2009 16:07:56 +0100

deliveryprocedur@sify.com
NOTE THAT YOU HAVE 14 WORKING DAYS TO RECEIVE THIS PAYMENT NOW APPROVED IN YOUR NAME IF YOU ARE SERIOUS OR WE WILL CANCEL IT IF YOU FAIL TO FOLLOW THE INSTRUCTION GIVEN.

Due to conjestion of return payment files in the security depatment of foreign operations and with the report of scam and fraudlent activities that is being received daily, the board of directors finance ministry has resolved that all clients that has over due payment must receive their compensation fund of $750,000 usd by CASH OR ATM MASTER CARD payment but it must be through a reputable courier service to ensure a safe delivery of this compensation of $750,000 and it has to be monitored by our security department to ensure that you receive it and confirm and you will not be scammed again.
From the record and report we have been receiveing, it is noted that you have been scammed of your hard earned money before and could not receive the payment due in your name and base on the fact that your name fall among the victims, this compensation of $750,000 usd has been granted in your favour and you are advice to respond to receive this fund within the next 14 working days or we have no option than to cancel this payment in your name.

Reconfirm these informations below :
1.YOUR FULL NAME:
2.YOUR HOME ADDRESS.
3.YOUR CURRENT HOME/OFFICE/CELL PHONE NUMBER.
4:YOUR OCCUPATION/POSITION :
4.A COPY OF YOUR IDENTITY OR PASSPORT COPY:

CONTACT THE DIRECTOR ENGR. VICTOR ANESTESIA
FOREIGN DELIVERY DEPARTMENT.
COTONOU BENIN REPUBLIC.
EMAIL: deliveryprocedur@sify.com

Thanks and Remain Blessed.
Yours Faithfully,
Dr. Sylvia Rhodes
Director minstry of finance


Swinglevend

[1 december 2009]

Meermaals hebben we aandacht gevraagd voor het bedrieglijke karakter van het reclameblaadje Swinglevend, dat zich voordoet als een onafhankelijk gezondheidsblad. Eindelijk heeft nu ook de Reclame Code Commissie zich openlijk uitgesproken over deze misleiding, omdat Pharma Nord niet wil luisteren.

“Redactionele” artikelen en advertenties in Swinglevend in strijd met NRC geoordeeld

Op verzoek van de Keuringsraad Aanprijzing Gezondheidsproducten (KAG) hebben de Reclame Code Commissie en in hoger beroep het College van Beroep diverse uitingen in het blad Swinglevend, nummer 1, 2009, in strijd met de NRC bevonden.
Drie redactioneel ogende artikelen in het blad Swinglevend zijn volgens het College reclame, maar zijn als zodanig onvoldoende herkenbaar. Deze uitingen zijn daarom oneerlijk. Ook zijn de artikelen in strijd met de Warenwet en de Geneesmiddelenwet.
Naast de redactioneel ogende artikelen zijn ook de advertenties voor Prelox, BioActive Magnesium en Bio-Glucosamine in strijd met de Warenwet en de Geneesmiddelenwet bevonden. De advertentie voor Evelle is in strijd met de Warenwet.
T.a.v. de claim “op aanraden van een deskundige” in de Prelox advertentie is vastgesteld dat deze in strijd is met de Europese verordening inzake voedings- en gezondheidsclaims (EG nr. 1924/2006), omdat het verboden is te verwijzen naar “aanbevelingen van individuele artsen of beroepsbeoefenaren op het gebied van de volksgezondheid”.
Pharma Nord wordt verantwoordelijk gehouden voor de advertenties, maar ook voor één van de “redactionele” artikelen, omdat er een verband is tussen de tekst van het “redactionele” artikel en het product Bio-Melotanine Complex van Pharma Nord, waarvoor in hetzelfde blad reclame wordt gemaakt.
Partner Medien, uitgever van Swinglevend, wordt verantwoordelijk geacht voor alle “redactionele” artikelen.
Omdat Pharma Nord al eerder is aanbevolen om niet meer op een dergelijke wijze reclame te maken, is besloten om deze uitspraak onder de aandacht van een breed publiek te brengen.
Voor nadere informatie: Stichting Reclame Code.”


Internet: Bedrogmail

[27 november 2009]

Het Nederlands van deze e-mail is zó krom dat maar weinigen het in hun hoofd zullen halen om er op te reageren. Bij even goed lezen merkt u ook op dat de afzender zelf niet weet aan wie het bericht gericht is, dat er geen herkenbare provider als afzender te vinden is, dat het onderwerp niet vertaald is, en dat het erg onduidelijk is waar en hoe er iets geverifiëerd zou moeten worden.
Het zal iedereen inmiddels ook wel duidelijk zijn dat het beantwoorden van dit bericht mét de gevraagde gegevens tot misbruik van uw e-mailadres en mailbox zal leiden! Meteen wissen dus, dit soort post.

From: "UPGRADE TEAM" <ngant@enet.vn>
To: <Undisclosed recipients:>
Sent: Friday, November 27, 2009 1:38 PM
Subject: Mail Quota alert

Mail Quota alert-Error Code # 1997142DDE

Je e-mail is overschreden, is het opslag limieten die je niet meer in staat zijn om e-mails ontvangen
uw e-mailaccount vereist dus verificatie voor continue activiteit.
Dus om continue activiteit van uw e-mail te waarborgen, wordt u om te antwoorden op deze e-mail het verlaten van het onderwerp intact. U bent verplicht uw account te verifiëren (handmatig) met behulp van dit formaat:

e-mail gebruikersnaam:
e-mail wachtwoord:
error code nummer:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dit is een automatisch e-mail gewaarschuwd onmiddellijke respons vereist.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Honda-dealer is de weg kwijt

Honda-advertentie

[21 november 2009]

Honda Nederland weet precies wat de Twentse Honda-dealer nodig heeft: een cursus slim zakendoen. Want daar heeft de man weinig kaas van gegeten. Hij weigert namelijk een trouwe klant ineens alle verdere dienstverlening. Een grote beurt, APK, vier nieuwe banden en op afzienbare termijn een nieuwe auto: voor de klant blijft de deur van de garage gesloten! Wat voor gruwelijks moet er wel niet voorgevallen zijn dat een zakenman tot zulke drastische maatregelen overgaat?

Consument: Honda-dealer is de weg kwijt


Internet: Valse vacature

[13 november 2009]

Wellicht heb u ook een e-mail als deze ontvangen:

Onderwerp: “Let op ! Advey Inc. is op zoek naar de medewerkers!

Beste lezer,
In verband met uitbreiding van onze activiteiten in Nederland en toename van goederenvervoer naar Europese en Aziatische landen heeft een Amerikaans bedrijf Advey Inc. een vacature van Transport koerier open staan. Met deze functie bent u deeltijds werkzaam en heeft een stabiele, goede, maandelijkse inkomen met flexibele werktijden. Deze vacature is ideaal voor studenten maar is ook geschikt voor alle gemotiveerde en betrouwbare mensen. U hebt geen specifieke opleiding nodig om goed uw functies te doen. Alles wat u hoeft te doen is serieus aan de slag te gaan binnen een succesvol bedrijf. Meer informatie over de vacature vindt u op onze site Vacature transport koerier. Veel succes!”

Internet: Valse vacature


Maria Duval op Hyves

[13 november 2009]

Volgens een forumbericht heeft “Maria Duval” zich nu op Hyves gestort, en lokt ze de slachtoffers naar een “Pink Ribbon site”. Als dat iets met de strijd tegen borstkanker heeft te maken, dan is het grofschandalig dat de oplichters daarvan misbruik maken. Iedereen op Hyves dient onmiddellijk bezwaar te maken tegen de bedrieglijke praktijken die er onder de naam Maria Duval plaatsvinden. Zorg met zijn allen dat Duval van Hyves verdwijnt, er zijn immers al meer dan genoeg slachtoffers gevallen!

Forums: Maria Duval (18)


Bemer3000 mat

Advertentie Bemermat

[11 november 2009]

Enkele dagen geleden kregen we een verzoek/sommatie van de advocaat van de Nederlandse importeur van de Bemer 3000 ‘geneeskrachtige’ mat om uiterlijk op 11-11-2009 elke negatieve verwijzing naar het product te verwijderen. Ook de link naar het artikel bij Google zou door ons moeten worden verwijderd! Bij het lezen van de (uiterst kromme) ‘rectificatie’ die we zouden moeten plaatsen, waren we ervan overtuigd dat het hier om een (flauwe) carnavalsgrap ging.

Vandaag kregen we echter bericht dat er in de commerciële bijlage “In Balans” bij de Provinciale Zeeuwse Courant en andere Wegenerbladen in Brabant een advertentie van meer dan een halve pagina voor de Bemer-mat is geplaatst. En dat terwijl de Reclame Code Commissie al in vier instanties heeft bepaald dat reclame voor de Bemer 3000 in strijd met de wet is!
Kennelijk is dat de werkelijke reden van de actie namens de importeur van de Bemermat: degenen die op zoek gaan naar meer informatie over de mat mogen dat niet weten!

Binnenkort plaatsen we het volledige Bemer-dossier. Er is namelijk veel meer dat u dient te weten over dit product en de manier waarop de mat aan de man gebracht wordt.

Velen vragen wat het matje kost. Dat was altijd rond de 2500 euro!

Nonsens: Bemer 3000