Korte berichten - 16

Tips voor beter en veiliger e-mail

[18 december 2011]

Het is weer de tijd van het jaar voor ellenlange PowerPoint-presentaties met kerst- of oudejaarstaferelen, die u wellicht vorig jaar ook al ontving van vrienden, kennissen of onbekenden. Afgezien van de enorme aanslag op de ruimte in uw mailbox, kunnen de ongevraagd toe- en doorgezonden bijlagen kwaadaardige software bevatten.
Daarom hebben we 10 tips voor een beter en veiliger e-mailverkeer voor u opgesteld. Als u de adviezen opvolgt, zal dat in elk geval een grote dosis irritatie voorkomen.

Internet: Tips voor beter en veiliger e-mail


‘Berlusconi-mails’

[15 december 2011]

From: david.jones@radiobyte.net
Subject: Paparazzi finally caught Berlusconi.
Date: Thu, 15 Dec 2011

From: jtunkel@radiobytenetwork.it
Subject: Shocking photo Berlusconi.
Date: Wed, 14 Dec 2011

Ontvangt u mails over "shockerende foto's van Berlusconi" of gelijksoortige onderwerpen, open ze dan niet en wis ze meteen. Stuur ze in geen geval door naar anderen!
Als u op de link in de mail klikt, dan haalt u een zip-bestand binnen met schadelijke software erin. Dat kan een virus zijn, maar waarschijnlijker spionagesoftware, waarmee uw computer misbruikt kan worden of waarmee uw persoonlijke gegevens en wachtwoorden misbruikt kunnen worden.
Zoals altijd geldt ook het advies om uw besturingssysteem en beveiligingsprogramma's regelmatig bij te werken.


Reclame voor Vascu-Vitaal verboden

[8 december 2011]

De Reclame Code Commissie heeft op 5 december 2011 geoordeeld dat reclame voor Vascu-Vitaal in strijd is met artikel 2 en 7 van de Nederlandse Reclame Code en artikel 84 van de Geneesmiddelenwet. De reclame is misleidend en oneerlijk. De RCC beveelt aan om geen reclame meer te maken voor dit product.
De producent Oligo-Pharma te Hilversum beweert aan het reclamebureau te hebben opgedragen om op 1 oktober 2011 te stoppen met de betreffende reclame, maar wij troffen dezelfde advertentie nog steeds aan in de NCRV-gids na deze datum.


PC-Active: blad met twee gezichten

Het computertijdschrift PC-Active blijkt een blad met twee gezichten te zijn.

5 december 2011 PC-Active: blad met twee gezichten


Bakker, Hillegom (4)

[4 december 2011]

Bakker in Hillegom blijkt niet alleen BloemBollen en BoerenBedrog te verkopen, maar ook nog allerlei ‘handige’ artikelen en prullaria, zoals we die kennen van dubieuze bedrijven als Garant-o-Matic.
Kennelijk hebben die twee iets met elkaar, want ze wisselen ook al - zonder toestemming van de klant - adresgegevens uit!

Oplichters & Fantasten: Bakker, Hillegom (4)


Dirk Schrik, Enschede

[30 november 2011]

Nee, we laten ons niet verleiden tot het maken van naamgrappen, dat laten we aan de heer Dirk Schrik zelf over. Die laat ons namelijk weten geen schrik te hebben voor juridische actie tegen hem en voor deze publicatie.
Wie is Dirk Schrik en wat heeft hij op zijn kerfstok?

Diversen: Dirk Schrik, Enschede


dé Weekendkrant gedumpt

Gedumpt

25 november 2011 dé Weekendkrant gedumpt


“Heerlijk zacht water”

Fuel Save - 'Heerlijk zacht water'

[23 november 2011]

“Heerlijk zacht water in ...”
Op de puntjes kunt u een provincie, plaats of streek invullen, en u hebt de kop van een advertentie zoals die regelmatig in o.a. de Wegener h-a-h-bladen opduikt. Ja, daar hebben we deze criminele uitgever weer! Zolang het concern nog niet definitief omgevallen is, zullen we getrakteerd worden op dit soort wettelijk verboden(!) advertentieteksten. De Reclame Code Commissie heeft immers bij herhaling een negatief oordeel uitgesproken over deze advertenties, en zelfs een “Rood Oor” uitgedeeld voor het niet opvolgen van het dringende advies deze onzin niet meer te plaatsen in krant en op internet! Fuel Save Europe BV luistert niet, de krant luistert niet, het wordt tijd dat de RCC sancties kan gaan opleggen. Want zo loopt het de spuigaten uit.

20 november 2011 Heerlijk zacht water in ...


Dieet Pro

[11 november 2011]

Het is triest dat mensen die willen afvallen steeds maar weer geloof hechten aan de verhalen (vooral in advertenties) van producenten en verkopers van steeds maar weer nieuwe “afslankmiddelen” die niet werkzaam zijn en alleen maar onnodig veel geld kosten.

Nonsens: Dieet Pro


Internet: Riskante mails

[10 november 2011]

Dagelijks worden er vele mails verzonden die riskant tot zeer gevaarlijk kunnen zijn voor uw computer. Alleen al het openen van zo'n bericht kan schade toebrengen (afhankelijk van uw instellingen), maar in de meeste gevallen moet u zelf op een link in de mail klikken om het risico te activeren of binnen te halen. De afzenders van de mails zijn soms vervalst en lijken daardoor van bekenden afkomstig te zijn.

Internet: Riskante mails


Internet: Facebook nonsens

Facebook-nonsens

[6 november 2011]

Dit soort mails (die we geregeld ontvangen) maken goed duidelijk welk een idioot, overbodig en irritant medium Facebook eigenlijk is. Dat geldt ook voor gelijksoortige diensten. Want waarvoor zou je in vredesnaam ergens lid van moeten worden om iets met vrienden te delen? Wonen ze allemaal op de maan of zo?
Bovendien worden mensen die niet geïnteresseerd zijn, toch ongevraagd lastig gevallen met deze berichten. Om die berichten te voorkomen moet men zich afmelden! Dat is de omgekeerde wereld, en wettelijk ook niet toegestaan. Normaal gesproken kan men zich pas ergens afmelden als men zich eerst een keer aangemeld heeft. En Facebook zou er voor moeten zorgen dat er eerst om toestemming gevraagd wordt vóórdat men deze berichten stuurt.


Top1Toys

Top1Toys

[5 november 2011]

Fraaie reclamekreten zijn goed, maar een behoorlijke klantenbediening is een andere zaak. En daar schort het nogal aan in sommige filialen van Top1Toys.
In twee winkels, Almelo en Wierden, treffen we erg jonge verkopers aan. Het meisje in Almelo belt naar een ander filiaal om te vragen of daar een door ons gezocht artikel voorradig is. Het amicale telefoongesprek gaat al snel over in een privé-conversatie, en het meisje neemt dan niet meer de moeite om ons nog verder te woord te staan. We verlaten de zaak zonder aankopen.

Als we later in Wierden een speelgoedwinkel van dezelfde keten binnenlopen, is de jonge manlijke verkoper luidkeels bezig met het voeren van een privé-telefoongesprek. En de hele tijd dat we in de winkel zijn keurt hij ons geen blik waardig. Nóg erger wordt het als we met een aantal artikelen naar de kassa lopen om af te rekenen. De jongen is dan in geen velden of wegen meer te bekennen. Hij heeft zich kennelijk teruggetrokken om ongestoord verder te kunnen bellen.
Na ongeveer tien minuten wachten is ons geduld op. We laten de goederen op de toonbank staan en verlaten Top1Toys wederom zonder aankopen!

Toppers zijn het, die verkopers van deze winkelketen. Maar voor hoe lang nog?


Google voorwaarden

[31 oktober 2011]

Veel computertijdschriften lijken tegenwoordig reclameblaadjes voor diensten en producten van het bedrijf Google te zijn. En de commerciële afdeling van die magazines doet volop mee aan de Google-hersenspoeling middels het keer op keer bijsluiten van een Google-bon voor adverteren via dit bedrijf.
Het blad Computer Idee is hier geen uitzondering op, maar de redactie heeft in het recente nummer (23) de moed om te citeren uit de Google Voorwaarden voor Dienstverlening:

Uw bestanden zijn van Google!

Uit paragraaf 11.1 van de Google Voorwaarden: “Door het verschaffen, posten of afbeelden van de Content verleent u Google een eeuwigdurende, onherroepelijke, wereldwijde, royaltyvrije en niet-exclusieve licentie om Content die u verschaft, post of afbeeldt door of via de Diensten, te verveelvoudigen, bewerken, wijzigen, vertalen, openbaar maken, in het openbaar uit te voeren en te verspreiden.”

Al uw e-mailberichten, muziekstukken, foto's, brieven, artikelen, teksten, ideeën en persoonlijke data komen dus volledig in handen van Google als u ze in een van de vele diensten of producten van dit bedrijf gebruikt of opslaat!


Zondagsrust op internet

Webzijde Wilma Karels

[17 oktober 2011]

Het is voor het eerst dat we een webzijde tegenkomen die aan zondagsrust doet. De zijde van Wilma en Machiel Karels uit Ede is op zondag gesloten. De bezoeker krijgt op die dag onderstaande pagina voorgeschoteld.

Zondagsrust

Wilma en Machiel hebben een winkel en bieden commerciële zaken aan. Maar omdat God de zondag heeft ingesteld om tot rust te komen en zich met geestelijke zaken bezig te houden, hebben zij besloten om de webzijde op zondag te blokkeren. Een zinnige beslissing, die wij als positief waarderen.


Kringloop Enschede

Kringloop Enschede

[15 oktober 2011]

Kringloop Enschede aan de Burg. van Veenlaan (binnenkort Emmastraat) komt een aantal goederen ophalen bij een inwoonster die op korte afstand van het bedrijf woont. Het kringloopbedrijf komt met twee bestelauto's en vier man om de goederen in te laden.
Als men klaar is, wordt de dame vriendelijk bedankt voor alles. De eigenaar van Kringloop Enschede komt daarna nog even terug met een mooi aanbod: men wil het restant van de vloerbedekking in het huis wel met twee man komen verwijderen. Tegen een vriendelijk prijsje, zo voegt de man eraan toe. Dat vriendelijke prijsje blijkt honderd euro te zijn!
Een zéér onvriendelijk en onfatsoenlijk aanbod van Kringloop Enschede, want de reële verkoopwaarde van de in uitstekende staat verkerende spullen bedraagt tenminste € 800,--.
De los liggende vloerbedekking is door de dame zelf in 15 minuten verwijderd.

P.S. Voor het afvoeren van de vloerbedekking wilde het kringloopbedrijf gebruik maken van de (nog ongebruikte) milieupas van de bewoonster. Zou men daar wellicht nog een bijbedoeling mee hebben gehad?


Zelfde praktijk als Maria Duval

[7 oktober 2011]

Hallo lezers,

Het is besmettelijk, of zij (M. Duval) heeft een nieuw alias. Dit keer in de Engelse taal. Echter als je de website doorzoekt vindt je een adres in Nederland: Gabriella, Postbus 69 (Wattweg 7), 4600 AA Bergen op Zoom.
Dus wees allemaal gewaarschuwd.

Hella


“Date: Thu, 6 Oct 2011 10:14:55 +0200
From: gabriella@telltobiz.com
To: xxxxxxxxxx.com
Subject: Read quickly this is urgent

Please add my address gabriella@telltobiz.com to your Contact list.
If you cannot read my email properly, please go there
You have received this email because you requested a free reading. If you do not want to receive further email from me. follow this link

Gabriella Gabriella

Read quickly this is urgent

facebook- twitter- youtube

Hella,

It has now been several days since I completed your grand astral reading and you still haven't discovered what these important revelations can tell you.
I'm especially surprised that you haven't replied since you seem to be in a difficult and possibly confrontational situation at the moment. In fact, because you are hesitating, I decided to read the cards for you one more time in order to explore your different potentials for success, happiness and wealth.
A very large sum of money (several million) could be coming your way in the next few days. This can happen when your dominant astral winnings planet comes into perfect conjunction with House II, which is the astrological house that symbolizes money and material accomplishments.

Read more

Golden Nostradamus

A world of happiness is waiting for you too !

You have received this email because you requested a free reading. If you do not want to receive further email from me. follow this link
If you want to access to your personal information follow this link”

Ook deze mail bevat veel links met onduidelijke bestemmingen. Klik dus maar beter nergens op.


Ongewenste mail van Duval

[7 oktober 2011]

Ik zat net achter m’n computer thuis onder meer m’n post door te nemen en ik kwam onder Ongewenste Post een reclame e-mail tegen van Maria Duval. Doodeng!
Hoe komt haar bedrijf nou aan mijn e-mailadres?! Ik had me onlangs aangemeld bij www.opinionbar.com. Dit is een panel waar je vakantieaanbiedingen en andere reclame via e-mailtjes ontvangt. Maar dat ik een rotadvertentie van Maria Duval zou ontvangen, dat had ik echt niet verwacht.

Groeten,
A.A.


“Date: Mon, 3 Oct 2011 16:33:19 +0200
From: nieuws@nl.mijnpriveshopping.com
To: xxxxxxxxx.nl
Subject: Vraag de horoscoop aan die uw leven gaat veranderen

Om er zeker van te zijn dat u ook onze toekomstige uitnodigingen zult ontvangen, adviseren wij u om het adres nieuws@nl.mijnpriveshopping.com toe te voegen aan uw contactlijst

Om dit bericht juist weer te geven, kunt u de online versie bekijken.
Als u niet langer informatie van ons wilt ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven

Vraag de horoscoop aan die uw leven gaat veranderen

Uw horoscoop van vandaag gratis
Geld werk en geluk alle antwoorden op uw vragen
Duizenden mensen hebben de resultaten al gemerkt met behulp van een van de grootste helderzienden van de wereld
deze horoscoop gaat beslist uw leven veranderen
bovendien als u nu meteen reageert ontvangt u een speciale talisman
dit uitereaard helemaal alleen voor u
vraag nu uw horoscoop op
ik moet u feliciteren met de helderziende waarnemingen die u enige tijd geleden
over mij heeft gehad. alles, alles alles is gebeurd op de aangegeven dagen
en in de door u aangegeven samenhang
ik heb de talisman van maria duval aangevraagd en minder dan drie maanden

Mijnpriveshopping respecteert uw privacy. Indien u deze mail ontvangt betekent dat dat u aan ons uw adresgegevens heeft doorgegeven en heeft toegestemd met het ontvangen van onze uitnodigingen. Als u niet langer informatie van ons wilt ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.”

Deze mail bevat vele links, die naar onduidelijke bestemmingen leiden. U kunt beter op safe spelen door nergens op te klikken!


Reclame voor Vascu-Vitaal afgekeurd

[6 oktober 2011]

De Keuringsraad KOAG/KAG heeft eind september geoordeeld dat er in de advertenties en op de webzijde van Vascu-Vitaal medische claims voorkomen en toespelingen op hart- en vaatziekten. En dat is strijdig met artikel 10 CAG.
De geneeskundige eigenschappen die aan het supplement worden toegedicht zijn in strijd met artikel 6 CAG en artikel 84 van de Geneesmiddelenwet.


Promo Team, Oosterbeek

Promo Team, Oosterbeek

[29 september 2011]

Promo Team Oosterbeek is een andere naam voor “Reserveringskantoor Arnhem”. Lees het artikel daarover, en u weet de bedoeling van het “Certificaat”, dat veel mensen in een bepaalde regio hebben ontvangen.
De brief van het Promo Team is praktisch identiek aan die van het Reserveringskantoor, en de regio is ditmaal Almelo en omstreken.

Opichters & Fantasten: Promo Team


Vascu-Vitaal

Vascu-Vitaal

[12 september 2011]

Vascu-Vitaal schijnt al vele jaren te bestaan, maar van de importeur Oligo-Pharma in Hilversum hebben we nog weinig gehoord.
Dankzij de hardleerse NCRV en haar Gids nr. 37 van deze week, komt daar nu wellicht verandering in. Want beweringen als “uiterst gezond voor hart- en bloedvaten” zijn regelrechte medische claims, die hard gemaakt moeten kunnen worden. En gezien diverse publicaties en kritiek van o.a. de Consumentenbond, zal het bedrijf daar een zware dobber aan hebben.

Nonsens: Vascu-Vitaal


Rhumaflex - Uitspraak RCC

[22 augustus 2011]

A. Cohadon, handelend onder de naam Rhumaflex, wonende te Nice, Frankrijk, en adverteerder van Rhumaflex (een zalf die artrosepijn zou bestrijden) in de weekbladen van Wegener, heeft zich niet verweerd in de klachtzaak die door de Reclame Code Commissie is behandeld.
De RCC heeft op 6 juli 2011 beslist dat het middel (evenals zijn voorganger Artrosilium) niet werkzaam is en dat reclame ervoor dus misleidend is.

Uitspraak van de Reclame Code Commissie


Frauduleuze mails: reageer niet!

[12 augustus 2011]

Onderwerp: re: Order.
Van: tlawrenc@cswg.com

Tel./Fax.: +31 (0)346 605 45 78

Geachte klant.

Dank u voor de bestelling,
uw creditcard in rekening gebracht voor 203 dollar.
Informatie over de bestelling en levering details is in bijgevoegd bestand.
http://timecrunchbody.com/order/Order.zip?DocUser:000000@planet.nl

Met vriendelijke groet, ticket service.


Onderwerp: Informeer de belastingdienst
Van: coherency@croziers.co.uk

Hallo waamcoenders

Het antwoord op uw vraag over het profiel op onze website 08.04.2011.
Dagelijks kunt u hier vinden:
http://hybridfitnessbootcamp.com/order/Order.zip?ToUsera=waamcoenders

We zullen blij zijn om samen te werken in de toekomst.


Verwarring op het Spoor

[10 augustus 2011]

Ik ben een liefhebber van treinen. Helaas zijn treinen niet zo dol op mij. Want gedurende de spaarzame keren dat ik ze gebruik als vervoermiddel, gebeurt er altijd iets onverwachts of vervelends. Bijvoorbeeld: de trein gaat stuk, er is een aanrijding of er is een brand waardoor de trein niet verder kan.

Consument: Verwarring op het Spoor


Vreemde telefoonnummers

[6 augustus 2011]

De laatste tijd zien we regelmatig uiterst vreemde telefoonnummers op het telefoonschermpje verschijnen:
000
0000
0610000
003390049
00028320838
003931610000

Ze zijn allemaal nogal verdacht, en u kunt ze beter niet opnemen, en nog minder terugbellen. Als u het wel doet, kan het u geld kosten. Vooral het laatste nummer is zeer hardnekkig, en belt wekenlang dagelijks enkele malen.


De Geluksbode bestaat niet meer

[5 augustus 2011]

De website van De Geluksbode (www.geluksbode.nl) geeft een foutmelding, het lijkt er dus op dat de Geluksbode is opgeheven.
Op de pagina “De Geluksbode 1” in de rubriek Oplichters en Fantasten staat op de schermafbeelding rechtsonderaan een vestigingsadres, maar of dat van de Geluksbode was? Door goed in te zoomen kom ik op de volgende gegevens:
Dienst onthaal en oriëntatie
Kwartier Koningin Astrid
Bruynsstraat 200
1120 BRUSSEL (N.O.H.)

Door wat zoeken op internet kom ik op de correcte schrijfwijze van dat adres:
Militair Hospitaal Kwartier Koningin Astrid (MHKA)
Bruynsstraat 200
1120 Brussel Neder-over-Heembeek

Dienst Onthaal en Oriëntatie is een onderdeel van de Belgische Defensie die recruteert. Ik vraag me af wat dat te maken heeft met de Geluksbode. Zoals opgemerkt, is het Belgische deel onderaan vreemd. Ik vermoed dat men een pagina van de website van het militair hospitaal heeft gekopiëerd en vervalst. Men is echter vergeten om het adres van het Militair Hospitaal aan te passen.
Met ‘men’ bedoel ik Joep van der Ven, directeur van de Geluksbode. Ik denk dat die naam verzonnen is en dat mensen die echt zo heten hier niets mee te maken hebben.
Op pagina “De Geluksbode 2” staat er een ander adres. De Geluksbode is dan verhuisd van het Militair Hospitaal in Brussel naar een postbusnummer te Nuenen in Nederland.

Het Nederlanstalig blad heef een nummer van de Kamer van Koophandel in Zwitzerland! KvK Zwitserland nr. CH 320.3.059.243-03. E34A107-01. En dat klinkt niet erg geloofwaardig. In ieder geval bestaat De Geluksbode niet meer.

[Bericht van Dick Perk]