Korte berichten - 18


Het kan nog gekker

Engelse én Franse ziekte

[20 november 2012]

Waarschijnlijk vinden de dames het zelf fantasievolle bedrijfsnamen, maar wij vinden de fantasie nogal armoedig. Wij vinden het crazy als Nederlanders zich niet in hun eigen taal kunnen uitdrukken.


Dental Clinics Enschede (...)

[18 november 2012]

“Naamswijziging AK tandartsen in Dental Clinics Enschede” is het onderwerp van een brief die recentelijk aan klanten van twee Enschedese tandartsen is gestuurd. De voor veel Nederlanders, Anderlanders en Twentenaren onbegrijpelijke en verwarrende naam wordt vergezeld door een even onduidelijk logo, waaronder ook nog eens de raadselachtige tekst “lachen is leven” staat.
Wij zien vooralsnog weinig te lachen, want als tandartsklanten het telefoonnummer bellen en de rare Engelstalige naam horen, gooien ze vast van schrik de hoorn op de haak. Zou men trouwens de naam Enschede ook op zijn Engels uitspreken?
Sad and Sick, is hetgeen er bij ons opkomt bij het zien van zó veel armoedige dulligheid. Of beter gezegd: Zielig en Ziek!


Hak-service: positief

[20 oktober 2012]

Een klacht over nieuwe appel- en peer-compote van Hak, waarin een steel is achtergebleven, wordt onmiddellijk beantwoord. Hak biedt excuses aan en als vergoeding worden er vier potjes Hakgroenten opgestuurd.


Unox-service: negatief

[20 oktober 2012]

Een klacht over oneetbare en onaanzienlijke knakworstjes van Unox wordt in het geheel niet beantwoord!


Bruno Santanera en de BioStabil

[8 oktober 2012]

Bruno Santanera wilde zo graag onsterfelijk worden. Hij hoopte die status te kunnen bereiken met zijn wondermagneetje, de BioStabil. Helaas is het hem tot nu toe alleen gelukt om zichzelf onsterfelijk belachelijk te maken.
In september 2012 heeft hij weer eens een proces aangespannen tegen zijn grootste vijand, TROS Radar. In 2004 zou die immers zijn hele levenswerk hebben vernietigd met een negatieve uitzending over hem.


Weer een Menzis zeepbel

[17 september 2012]

Zorgverzekeraar Menzis heeft weer wat verzonnen om in het nieuws te komen: een spaarsysteem voor klanten met een gezonde levensstijl. Een onzinnig en discriminerend idee, want wat is een gezonde levensstijl en wie controleert die?
Laat Menzis eerst maar eens de gezondheid in eigen huis flink verbeteren. Want daar is het bar en boos mee gesteld!

Consument: Menzis maakt de menz ziek!


Facebook idioterie

Facebook idioterie

[5 september 2012]

Regelmatig wil iemand “op Facebook” vriendjes worden met ons forum, en die uitnodiging wordt dan ook nog eens jarenlang tot in den treure herhaald... Inderdaad, het woord privacy komt niet voor in het woordenboek van Facebook.


Penisvergroting

[2 september 2012]

Wist u dat er pillen zijn om de penis te vergroten? Wij in elk geval niet.
Er is een Nederlands bedrijf, genaamd “Méér Penis” dat een arsenaal (zo'n 50 stuks) aan pillen en andere zaken te koop aanbiedt, in de categorieën:
Libido & Erectiepillen; Vergrotingspillen; Spermavolumepillen; Penis-stretchers; Penispompen; Uitstel Klaarkomen; Allerlei.
Naar aanleiding van een klacht heeft de Reclame Code Commissie geoordeeld dat reclame voor een penisvergrotings-middel misleidend en in strijd met de Nederlandse Reclame Code is.
De adverteerder was van mening dat de pillen wel werkten, omdat hij ze zelf ook gebruikte...


Tineke de Nooij en de Biostabil

[2 september 2012]

Tineke de Nooij (70) zegt nog altijd te geloven in de “genezende magneethanger” genaamd Biostabil. Ze wordt vandaag geïnterviewd op Radio 1, en ze heeft haar hanger zelfs om. Ze laat ook blijken nog altijd achter de “uitvinder” van de hanger, Bruno Santanera, te staan.
Santanera op zijn beurt strijdt nog altijd tegen het onrecht dat hem is aangedaan door TROS Radar, die hem met een vernietigende uitzending in 2004 heeft “kapot gemaakt”.
Op zijn eigen webzijde probeert Santanera (in krom Nederlands) aan te tonen hoe oneerlijk de mensen van Radar zijn geweest en wat de waarheid is, volgens hem.
Hij kondigt ook aan dat hij een wetenschappelijk onderzoek heeft laten instellen. Dat onderzoek zal aantonen dat zijn magneetje wel degelijk genezende krachten heeft. Volgens mevrouw De Nooij zal hij met dat onderzoek naar de rechter stappen en schadevergoeding eisen van de TROS.
Volgens zijn webzijde zal het onderzoek gepresenteerd worden in juni 2012. Het is inmiddels september 2012.
Op de vraag hoe de Biostabil dan precies werkt, antwoordt Tineke: “Ach, dat weet ik niet. Als je er maar in gelooft, dan werkt het wel.”...


Gamma en de politie

Gamma en de politie

[24 juli 2012]

De directie van Bouwmarkt Gamma zou moeten worden opgepakt vanwege de vele onwettige reclame-acties, maar daar zal deze politieman waarschijnlijk niet aan meewerken.
Agent John van der Zalm van de Politie Haaglanden treedt namelijk op in een reclameblaadje van het irritante bedrijf, en krijgt daar ongetwijfeld fors voor betaald. Hopelijk is er iemand die een klacht indient bij de Reclame Code Commissie, of een politicus die de volgende vragen aan de verantwoordelijke minister stelt:
1. Is dit werkelijk een politieagent van het genoemde korps? Zo nee, mag iemand zich dan als zodanig voordoen in een reclamefolder?
2. Als dit werkelijk John van der Zalm van de Politie Haaglanden is, mag deze ambtenaar zich dan voor dit soort commerciële doeleinden lenen?
3. Krijgt John van der Zalm van de Politie Haaglanden betaald voor zijn verschijnen in de folder? Zo ja, hoeveel en waar gaat dat geld naartoe?
4. Is het niet volstrekt absurd om het portret van een politiemedewerker te gebruiken/misbruiken om de verkoop van hang en sluitwerk te bevorderen?


Infrarooddeken.nl veroordeeld door de RCC

[19 juli 2012]

De Reclame Code Commissie heeft op 16 juli 2012 uitspraak gedaan in de klachtzaak van M. Prins (klaagster) tegen Infrarooddeken.nl. De RCC heeft mevr. Prins niet op alle punten gelijk gegeven, maar wel op de belangrijkste.
De volgende beweringen zijn onvoldoende onderbouwd en mogen niet meer voorkomen in reclame-uitingen van Infrarooddeken:
“Stimuleert de vetverbranding;
Bevordert de werking van het immuunsysteem;
Ondersteunt het herstel van de lichaamscellen;
Bevordert een goede nierfunctie.”


Kleine letters verklaard

Elsevier kleine letters

[14 juli 2012]

Het verhullende taalgebruik in kleine lettertjes begint velen inmiddels goed de keel uit te hangen, in deze tijd van openheid en vrijheid! Als voorbeeld nemen we een tekst van de uitgever van Elsevier, maar we zeggen erbij dat deze tekst door veel (betrouwbare én onbetrouwbare) bedrijven zo wordt gebruikt.
De verhullende tekst hebben we gemarkeerd met twee rode verticale strepen, en daar zou eigenlijk moeten staan:

“Nu we uw adresgegevens te pakken hebben, zullen we u overspoelen met gerichte reclame voor onze eigen producten, en zullen we tevens uw adresgegevens voor grof geld doorverkopen aan iedereen die er voor wil betalen, zodat ook zij uw brievenbus kunnen vervuilen.”

In de volgende zin staat dat men hetzelfde doet met uw e-mailadres.
Als men niet lastig gevallen wil worden met ongevraagde reclame per post of e-mail, dan moet men daar zelf schriftelijk bezwaar tegen maken. En dat is natuurlijk de omgekeerde wereld.