Korte berichten - 24

De pasjesgekte

Pasjesgekte

28 januari 2016

Persoonlijke Kortingskaart, Cadeaukaart, Voordeelpas, Ledenpas, het aantal namen kent geen grenzen. Kennelijk is gebleken dat met deze - ongevraagde én op naam gestelde - stukjes plastic of karton, Nederlanders makkelijk gepaaid kunnen worden.
De omroepgidsen bijvoorbeeld verspreiden de nieuwe Voordeelpas onder álle abonnees, en spreken vervolgens van "exclusieve kortingen"! Hoe exclusief is iets waar miljoenen mensen recht op hebben?
Om zo'n kaart te activeren, moet men eerst naar internet gaan en daar bepaalde handelingen doen. Nee, zonder internet gaat er niets meer in Nederland. Alleen het kaartje zelf wordt nog per post toegezonden. En de bedoeling is natuurlijk om precies vast te leggen wat u er mee doet, waar, wanneer, hoeveel, hoe laat, hoe vaak, enzovoorts. Al die gegevens zijn geld waard.

Wegwijzer/Klantenkaarten

 

Sabine & Kruidvat (3)

20 januari 2016

Kruidvat gebruikt nu voor de derde keer dit jaar het (bewerkte) portret van Sabine Uitslag om reclame te maken voor allerlei nep- en andere producten. Is hier nog wel sprake van een vergissing? Lijkt ons van niet. Als wij Sabine waren zouden we er toch eens over nadenken om een advocaat in de arm te nemen. Om een verbod af te dwingen en om een aanzienlijke schadevergoeding te eisen. Deskundige juristen hebben immers al vastgesteld dat er zeker sprake is van schending van het portretrecht en dat Uitslag zo ten onrechte wordt gekoppeld aan een Chinese winkel in Nederland.

 

Sabine & Kruidvat (2)

Sabine & NEP-afslankmiddelen

15 januari 2016

Het (Chinese!) Kruidvat heeft al eerder misbruik gemaakt van het gezicht van Sabine Uitslag, namelijk op twee binnenpagina's van de eerste reclamefolder van 2016. Notabene voor het aanprijzen van een serie NEP-afslankmiddelen! Omdat dat toen kennelijk niemand is opgevallen, ook haarzelf niet, heeft Kruidvat gemeend om het fotografische geknutsel nu ook wel op de voorpagina te kunnen gebruiken.
We zouden Sabine aanraden om opnieuw schadevergoeding te eisen van Kruidvat. Misschien honderdduizend spenen voor het Babyhuis?

Sabine is in 2014 ook al eens het slachtoffer geworden van een bedrijf met zeer misleidende praktijken. (Zie Reclame/Swing 2014)

 

Sabine & Kruidvat (1)

Sabine & Sabine

14 januari 2016

Dit zijn Sabine Uitslag en Sabine Uitslag. Rechts de échte en links de Kruidvat-versie. Die komt drie keer voor in de recente reclamefolder. Het reclamebureau van Kruidvat heeft haar omgetoverd tot Kruidvat-medewerkster, zonder haar naam te noemen. Mevrouw Uitslag (ex-politica, rockzangeres en moeder) weet echter van niets en is hogelijk verbaasd over haar ‘nieuwe identiteit’.
Kruidvat zegt dat het om een vergissing gaat, er zou iets misgegaan zijn in de communicatie met het reclamebureau, en biedt excuses aan.
Sabine op haar beurt vraagt als vergoeding voor het onrechtmatig gebruik van haar portret 17.000 gratis Kruidvat luiers voor het Babyhuis van Barbara Muller!

 

Elvis geboortedag

8 januari 2016

Vandaag zou Elvis 81 jaar oud geworden zijn, als hij nog geleefd had. De kandidaat voor De Nationale Nieuwsquiz op Radio 1 weet dat niet. Radio 1 op zich besteedt er wel aandacht aan. Eric Corton, presentator van De Nieuws BV, zegt dat David Bowie nog altijd leeft en ook vandaag jarig is. Er wordt een fragment van een melige uitvoering van ‘One Night (With You)’ (Bowie of Cocker?) gedraaid, en daarna de schitterende originele uitvoering van Elvis zelf. “Niks mis mee” is het zuinige compliment van Corton.
Wist u trouwens dat One Night (With You) de gekuiste versie is van ‘One Night Of Sin’ van Smiley Lewis. Elvis heeft de originele tekst wel gezongen tijdens een opname-sessie, maar die is gedurende zijn leven niet op plaat verschenen.

 

Oproep aan ex-NoRRod medewerkers

7 januari 2016

Deze oproep is gericht aan voormalige medewerkers van computerwinkel NoRRod, die bij de vestiging in Enschede betrokken waren ten tijde van de opening van de winkel in 2001 of 2002.
Wij willen namelijk graag iets weten over de computer die als openingsstunt werd aangeboden. Alvast bedankt voor het reageren.

 

Kerstkaart voor Leonie Wetering

Kaart voor Leonie

19 december 2015

Deze kaart is bestemd voor Leonie Wetering, maar is gestuurd naar een onjuist adres in de buurt van de Mozartstraat. Leonie (of iemand die haar kent), stuur even een berichtje met het juiste adres, dan wordt hij goed bezorgd.

 

Axender is immoreel

16 december 2015

Tien jaar geleden zou nog niemand het in zijn hoofd halen om reclamefolders rond te brengen op zondag. Het was toen zelfs strikt verboden. Drukwerkverspreider Axender brengt tegenwoordig de folders nota-bene op zondag bij de plaatselijke bezorgers, en die worden daardoor min of meer gedwongen om de bezorgronde ook op die dag te doen.
Mensen die op grond van hun behoefte aan zondagsrust op die dag geen reclame wensen te ontvangen, krijgen daardoor helemaal geen folders meer in de bus van de genoemde verspreider. En die gaat helemaal akkoord met deze vorm van discriminatie, terwijl men de opdrachtgever ook nog eens volledig laat betalen.
Wij zouden de bedrijven die in zee zijn gegaan met Axender dan ook adviseren om een andere verspreider te nemen.

 

Blokker Holding

Blokker Holding

10 november 2015

De Blokker Holding bestaat uit maar liefst 13 grote winkelketens. De opmaak van de webzijde lijkt enigszins op die van het Chinese A.S. Watson. Zouden deze winkelketens ook al in handen zijn (of komen) van China?

 

PostNL bezorgt geen pakketten uit China

PostNL

9 november 2015

PostNL bezorgt geen postpakketten meer die uit China komen.
De geadresseerden kunnen hun pakket alleen nog afhalen bij een postagentschap.
De reden daarvoor is dat er teveel pakketten uit China komen, en dat PostNL er te weinig aan verdient.
Soms krijgt de geadresseerde een afhaalkaart, maar vaak ook niet. Waardoor de ontvanger zelf moet bijhouden wanneer de zending kan worden afgehaald en waar! Het probleem daarbij is dat de Chinese Track&Trace-code alleen maar schijnt te werken totdat het pakket in Nederland (Schiphol) is. PostNL zou bij aakomst in Nederland het pakket voorzien van een eigen T&T-code, maar als er geen afhaalkaart wordt gestuurd, kent de geadresseerde deze code uiteraard niet.
Voor zover PostNL zich al wil uitlaten over deze - volgens ons onwettige - handelwijze, zegt men daar dat het om een 'nieuwe service van China-Post' gaat!

 

Aldi-personeel suft

20 juli 2015

Twee klanten vragen bij de kassa van een Aldi-filiaal in Almelo naar een recente aanbieding, omdat ze die niet in de bakken kunnen vinden. De caissière roept er de chef bij, en die zegt: “Een USB-kabel met vier adapters? Dat weet ik niet, ik zal eens in de folder kijken.” De chef en de caissière pakken elk een folder die bij de kassa ligt en gaan er in zoeken. Ze vinden niet wat de klanten zoeken: “Hebben we niet, u hebt vast een Lidl-folder gezien!” De klanten zeggen verontwaardigd dat ze het verschil tussen Aldi en Lidl echt wel kennen, en dat Lidl nota-bene helemaal geen folders meer verspreidt. De chef zegt enigszins uitdagend: “Kom dan maar op met de Aldi-folder waar die aanbieding in staat.” En trekt er een gezicht bij van “die zien we nooit weer terug”.
De klanten nemen de doorzochte folders mee en lopen naar de uitgang. De vrouw gaat met de boodschappen naar buiten, maar de man blijft staan bij een stapel folders. Hij pakt er een en ziet meteen dat dit de goede is. Hij loopt terug naar de kassa en wijst de chef - die vast nog nooit zo snel van repliek is gediend - op de pagina met de gezochte aanbieding. Pas dan weet de man zich te herinneren dat de kabel gewoon in de bakken moet liggen. Hij loopt er samen met de klant naartoe, en na hevig graven in een grote stapel wanordelijke kleding komt de kabel tevoorschijn.
Als de klanten later de folders die bij de kassa lagen bekijken, zien ze dat die van meer dan een maand geleden zijn...