Korte berichten - 6

Googlemail down

[24 februari 2009]

Mensen die hun e-mailverkeer hebben toevertrouwd aan Google, zijn vandaag erg geschrokken. Een groot deel van de dag is deze gratis dienst van Google namelijk onbereikbaar geweest. En dat wereldwijd!
Dat leert ons twee dingen. Ten eerste dat ál het e-mailverkeer van Googlemail via één centraal punt loopt. Dat is kennelijk nodig om elk mailtje te kunnen scannen op zijn inhoud. (U weet toch dat Google de makkelijkste manier is om uw privacy op internet te verliezen?!)
Ten tweede dat het érg onverstandig is om op Google te rekenen als u altijd bereikbaar wilt zijn en bij uw (opgeslagen) post wilt kunnen. Het bewaren van al uw post bij Google alleen is zondermeer erg riskant.
Vanwege de privacy-schendingen weigeren wij berichten die via G-mail verstuurd zijn.


Seats and SOFas

Seats and SOFas

[19 februari 2009]

Je zou kunnen denken dat het Seats and Sofas slecht gaat, gezien de twee pagina's grote advertentie in de ochtendkrant. Maar aan de andere kant lijken ze toch ook weer niet zo op klanten te zitten wachten, gezien de extreem lange sluitingstijden! Ach dit is weer één van de vele sofs van Seats and SOFas...


Zembla liegt

[8 februari 2009]

Het VARA TV-onderzoeksprogramma Zembla besteedde enige tijd geleden aandacht aan een gijzelingszaak in Almelo. Een Turkse ondernemer (Okci) zou door de gemeente zo gedwarsboomd worden, dat hij op een dag een wethouder en drie ambtenaren gijzelde onder bedreiging van twee pistolen. Eerder die dag had hij al zijn restaurant en zijn auto in brand gestoken, de laatste geparkeerd voor de deur van het stadhuis.
Zembla meende uitgevonden te hebben dat een andere horeca-ondernemer (Jan Torny) zwaar voorgetrokken werd door de gemeente en dat de Turk alleen maar valse beloftes kreeg voorgeschoteld.
Het Almelo's Weekblad heeft de beschuldigingen van Zembla - die tot bedreigingen en acties hebben geleid - goed uitgezocht, en nu blijkt dat alle beschuldigingen in de richting van Torny en de gemeente vals geweest zijn.
Interviews met betrokkenen zijn uit hun verband gerukt en zodanig verknipt dat de feiten helemaal op hun kop gezet zijn. En rechterlijke uitspraken zijn bewust in een heel ander daglicht gesteld.

Als dit de manier is waarop Zembla de gemeente Almelo wilde straffen voor het niet willen meewerken aan de uitzending, dan kunnen we het journalistieke niveau en het waarheidsgehalte van Zembla gerust als erg laag beschouwen.


Electrabel

[4 februari 2009]

“Cogas Energie wordt Electrabel” staat er op een groot formaat brochure die ik in twee enveloppes toegestuurd krijg. “Dat heeft u vast al gehoord” gaat de begeleidende brief verder.
Nee, dat had ik eerlijk gezegd nog niet gehoord. Of ik moest het vergeten zijn, je hoort tegenwoordig zó veel, vooral over overnames en fusies. Dit is er dus weer eentje! Want de afzender van de tweede enveloppe zit in Hoogeveen, en dat is dagen lopen van mijn woning.
Dat wordt dus weer grote chaos, zo voorspel ik. En de eerste tekenen daarvan dienen zich meteen al aan. Bij de brochure zit namelijk een zg. lichtlot. Als je dat tegen het licht houdt, dan wordt er een ‘unieke code’ zichtbaar. Daarmee moet ik naar de webzijde van Electrabel gaan om te zien of ik een mooie prijs gewonnen hebt.
De pagina om de code in te vullen geeft al dagenlang een mededeling dat er een storing is...


Er is met zekerheid geen Maria Duval.

Atheïsten in Engeland

[31 januari 2009]

Atheïsten (ongelovigen) zijn rare wezens. Zij gelóven dat er waarschijnlijk geen God bestaat. En dat we ons daarom geen zorgen hoeven te maken. Als ik atheïst was, zou ik me juist wél zorgen maken. Want stel dat er wél een God bestaat...
Maar dat idee van die tekst op de Engelse bussen spreekt ons erg aan. Als dat in Nederland ook zou worden ingevoerd, zouden heel wat goedgelovige mensen zich veel geld en ellende kunnen besparen.
De Nederlandse atheïsten weten nog niet hoe ze de Engelse tekst moeten vertalen, maar dat hebben wij al voor ze opgelost:
“ER IS MET ZEKERHEID GEEN MARIA DUVAL.”


Change!

[22 januari 2009]

De nieuwe Amerikaanse president Obama houdt zijn woord. De webzijde van het Witte Huis is volledig vernieuwd! Zo te zien kun je er alleen op terecht met een onveilig ingestelde browser, want het is een flitsende zijde met filmpjes, diashows en veel beweging.


Winkelzondag

[22 januari 2009]

Laten we in godsnaam de winkels op zondag gesloten houden! Dat is véél beter voor de economie, de winkelier, het personeel, de geestelijke en lichamelijk rust, én het milieu!


Nigerianenfraude

[21 januari 2009]

Twee miljoen mensen in Nederland worden jaarlijks voor totaal een half miljard euro misleid of opgelicht. TROS Opgelicht besteedde gisteren weer eens aandacht aan de zg. Nigerianenfraude. Het gaat om oplichting per internet, en die wordt inmiddels al lang niet meer alleen door Nigerianen uitgeoefend. De manieren waarop mensen in de val gelokt worden, zijn erg verschillend. Zo hebben wij de afgelopen paar maanden meer dan 200 verschillende oplichtingsmails ontvangen.
Het is bijna ondoenlijk om die hier allemaal uitvoerig te behandelen. Daarom zullen we binnenkort de mogelijkheid bieden om een vraag te stellen als u iets onverwachts ontvangt via e-mail of als u op een andere wijze iets tegenkomt dat te mooi lijkt om waar te zijn.
Dat is trouwens de beste tip die we u kunnen geven: overleg eerst met anderen of zoek op internet, voordat u op een lucratief ogende aanbieding ingaat!


Gemeente Almelo steunt Wegener

[20 januari 2009]

“Aan: Gemeente Almelo, Publiekszaken
Onderwerp: Publicatie Gemeentenieuws in weekblad Twenth / Ruiten Drie

De beslissing van de Gemeente Almelo om het gemeentenieuws met ingang van februari 2009 niet meer te publiceren in Almelo's Weekblad, heeft mij verbaasd. Naar mijn mening is het een onjuiste en ongeldige beslissing. Om de volgende redenen:

U hebt, voor zover mij bekend, niet naar de mening van de inwoners van Almelo gevraagd.
Aan uw eis van 95% dekking kan door geen enkel h-a-h-blad worden voldaan, ten gevolge van de NEE/NEE stickers op de brievenbussen.
Twenth Ruiten Drie is het minst betrokken bij Almelo, de redactie zetelt in Rijssen.
Twenth Ruiten Drie is een uitgave van Wegener Huis-aan-huis-Media. Nog afgezien van de zeer slechte financiële staat waarin de Engelse eigenaar zich momenteel bevindt, waardoor het voortbestaan van de uitgaven zeer onzeker is, is er nog een andere reden voor de Gemeente Almelo om niet in zee te gaan met deze uitgever:

Wegener Huis-aan-huis-Media houdt zich bezig met immorele en illegale activiteiten. De uitgever is betrokken bij oplichtingspraktijken die vele duizenden mensen ernstig duperen en geestelijk beschadigen. Trefwoorden:
Maria Duval, Artrosilium, KeikoSlim, Sveltyll, Cinialb, Removyl, ATC-Slank, Redox, e.a.
Het merendeel van deze zaken is nadrukkelijk onwettig en door de Reclame Code Commissie verboden. Wegener trekt zich uiteraard niets aan van de wet en de RCC. De Gemeente Almelo mag deze verwerpelijke praktijken niet ondersteunen met een wekelijkse advertentie.
De Gemeente zou zich juist met kracht moeten verzetten tegen deze ellende!”


Wegener in diepe crisis

[19 januari 2009]

De Engelse eigenaar van uitgever Wegener is in een zware crisis terechtgekomen. Zes bestuursleden zijn opgestapt wegens het gebrek aan vertrouwen in de investeringsmaatschappij Mecom. Onder die bestuursleden Jan Houwert, oud-topman van Wegener die in 2007 Wegener verkocht aan de Engelsen. Jan Houwert is afkomstig van het Dagblad v.h. Oosten in Almelo, dat ooit opgekocht is door het Enschede Tubantia, dat later eigendom is geworden van Wegener.
De beurskoers van Mecom kelderde met 98%. De aandelen Wegener zijn daardoor in waarde gezakt van 100 miljoen naar 2 miljoen euro.
We denken dat nu zelfs de oplichtingspraktijken van “Maria Duval” geen redding meer zullen kunnen brengen voor de uitgever. Mecom zal Wegener dan waarschijnlijk ook weer moeten verkopen.
(Bron: de Volkskrant)


Renteverlaging banken

[16 januari 2009]

We begonnen ons net af te vragen waarom er geen advertenties meer verschijnen van banken die ons om de oren slaan met steeds hogere rentes op spaartegoeden. Men heeft kennelijk genoeg geld van bange beleggers binnengehaald, want men is nu bezig om die hoge lokrentes (tot 5½ %) weer in kleine stapjes af te bouwen. Bij sommige banken is die alweer op het niveau van 2 á 3 procent. Dit is gebleken uit een onderzoek van de Volkskrant.


Essent krijgt Duitse eigenaar

[13 januari 2009]

Mensen zijn toch ook wel erg hardleers. Men leert niks van alle misgelopen overnames en fusies in het verleden. Nu weer wordt het omvangrijke Nederlandse energiebedrijf Essent verkocht. Aan Duitsland! En tegen welk bedrag? Méér dan negen miljard euro (9,3 miljard). En wie zal dat betalen? In elk geval de klant van Essent. En hoe? Ofwel doordat hij geen energie meer krijgt, ofwel doordat hij gigantisch veel meer zal gaan betalen. Simpel toch? Een andere mogelijkheid is er niet. En daar komt bij dat de nieuwe eigenaar ook nog eens dikke winst wil maken. Dat wordt dikke trouble, om eens een Duitse uitdrukking te gebruiken.
De enige die lachen zijn de huidige eigenaren van Essent: provincies en gemeenten!


Renking de Noes

Renking de Noes!

[13 januari 2009]

Nederland wordt een steeds irritanter en gestoorder landje. Dat komt door de Nederlanders. In elk geval door die Nederlanders die menen dat onze eigen unieke Nederlandse taal te moeilijk is voor de Nederlander. En gelijk hebben ze, gezien het verkrachte Nederlands dat we vaak tegenkomen. Daarom: hup, gooi de hele eigen taal maar overboord en gebruik alleen nog Engels. Of we daar wél verstand van hebben? Nee, hoor, maar dat weet niemand hier. In Engeland en Amerika daarentegen lachen ze zich krom om ons.

“Renking de noes” hoor je nu ineens de hele dag op Radio 1. Wat het betekent? We zouden het echt niet weten!
Eens kijken, wat zal het volgende onderdeel van onze identiteit zijn dat we gaan opruimen? Het schaatsen, de molens, de klompen, de drugs, heel Amsterdam? Voor ons mag het.

De fatsoensvormen u en uw zijn inmiddels al verdwenen, zo blijkt ook weer uit bovenstaande webzijde. Is dit nu wat we “evolutie” noemen? Of is het eerder afbraak?


Fit For Free

[13 januari 2009]

Nóg zoiets ongerijmds in het Engels: Fit For Free, maar je moet er wél 16 euro per maand voor betalen!
Maar daar gaat het ons nu even niet om. Het gaat om de vermelding “10 X WINNEN”, met een pijltje naar een heuse auto. Op de hele reclamekaart wordt er verder geen uitleg gegeven over die auto. Daarom willen we graag van u weten of u een dergelijke auto hebt gewonnen, en of het om een échte auto gaat of een schaalmodel. Mensen lokken met mooie prijzen is makkelijk, maar ze moeten wel uitgekeerd worden. Anders is het bedrog.


Vera Care Hongerremmer

Vera hongerremmer

[7 januari 2009]

Eindelijk obesitas de wereld uit?! Gelukkig staat er een vraagteken achter, dus het blijft een open vraag.
De advertentie(?) staat in een blaadje van ene Dirk (zonder achternaam), en er staat ook een fluthoroscoop in. Dus misschien moeten we de inhoud van het hele blad niet zo serieus nemen.

De advertentie meldt wel stellig: “De allereerste en enige hongerremmer die 100% wetenschappelijk bewezen is!” Jammer dat advertenties van nep-afslankmiddelen ook altijd bol staan van dergelijke termen.
Nee, we zeggen niet dat dit een nepproduct is. Of het echt klopt dat het wetenschappelijk is bewezen dat “als mensen met overgewicht maar 5% minder eten het grote probleem voor 90% is opgelost!” weten we niet. Maar het principe van minder eten om af te vallen klopt wel. En als dat alleen lukt door het hongergevoel kunstmatig te verminderen, dan is daar niets op tegen.

In de advertentie wordt uitgelegd hoe het werkt: met Fabuless™. “Een gepatenteerde combinatie van palm- en haverolie die op een solide manier tot een emulsie gemaakt zijn.”
Meld het ons gerust als u goede ervaringen hebt en uw overgewicht bent kwijtgeraakt!


Legalisering

Een politieman zegt op de radio: “Als we alles gaan legaliseren wat niet mag, dan hebben we alle problemen opgelost!”
Het gesprek gaat natuurlijk over de legalisering van drugs. Het is verbijsterend als verstandig geachte mensen - zoals burgemeesters van grote steden - die misvatting aanhangen. Nóg erger is het dat zij daardoor mede verantwoordelijk zijn voor de misère waarin gebruikers zich bevinden of komen te bevinden!


Totale Leegverkoop

Kijkshop leegverkoop

[23 december 2008]

Kijkshop schreeuwt op elke pagina van haar laatste folder van 2008 “Totale LEEG verkoop”. In de folder zelf komen we nergens een product tegen met die naam, en ook geen nadere uitleg over het waarom.
Het is wettelijk NIET toegestaan om valse beweringen te doen in reclame, en kreten als deze, evenals bijv. “Opheffingsuitverkoop”, mogen alleen gebruikt worden als die op waarheid gestoeld zijn. Kijkshop wekt met haar kreet de indruk dat er werkelijk sprake is van een algehele leegverkoop wegens opheffing of reorganisatie, en dat de prijzen daarom laag zijn.
Als dat niet het geval is, dan maakt Kijkshop zich schuldig aan misleiding, en kunnen we dit bedrijf scharen onder de dubieuze zaken, die het verder ook wel niet zo nauw zullen nemen met de waarheid.


E-mail supersnel?

[20 december 2008]

Onderstaand forumbericht is verzonden op 28-10-2006 13:43 u.
Vandaag, op 20-12-2008 en dus meer dan twee jaar later, komt het bij ons aan. Lekker snel, dat internet!?

“Ik kreeg ook een mail van Fitanova voor de afslankpillen TopForm. Het klonk interessant, 4,95 euro voor een proefpakket. Het pakketje werd bezorgd samen met een brief. Daarin stond dat je binnen 10 dagen nog kon opzeggen als je af zou zien van een maandelijkse levering die je dan 49,50 euro zou gaan kosten. Ik heb een mailtje gestuurd en gevraagd om een bevestiging. Dit is gelukkig gebeurd en is er geen geld meer van mijn rekening af gehaald.
Kathelijne P.”


E-mail oplichting

[18 december 2008]

“Onderwerp: Dateert van het agentschap

Hoi. Mijn naam is Natalia. Ik eenzame meisje zonder schadelijke gewoonten. ik 29 jaar. Ik zoek een man van 32 jaar voor ernstige relaties. mijn e-mail: ytanyaave@gmail.com
het gemakkelijker voor mij. Ik kan sturen brief en de foto elkaar. Natalia”


Gamma Voordeelpas

[26 november 2008]

Gamma beweert in haar folders dat er al 2 miljoen bezitters van een Gamma Voordeelpas zijn. Ach arme 2 miljoen pashouders, wanneer zullen zij slachtoffer worden van identiteitsdiefstal of andere ellende?
U denkt toch niet wérkelijk dat zo'n pas voordelig is voor u of uw portemonnee? Het voordeel is alleen maar voor de Gamma!