Evolutie vs Schepping

Evolutie of schepping?

Evolutie of schepping

24 februari 2009

Bijna hadden we het foldertje over het hoofd gezien. Het zat namelijk gewoon bij een in plastic verpakte bundel reclamefolders en had ook reclame voor een fitnessclub of een nieuw Grieks restaurant kunnen zijn. Om maar wat te noemen.
Wél sneu voor al die 60.000 actievoerders die een speciaal gemaakte sticker (‘NEE, geen creationisme. JA, wel Darwin’) op hun brievenbus hebben geplakt. Ze dachten zeker dat de initiatiefnemer de miljoenen brochures zelf in de gleuf zou komen stoppen. Terugsturen met een voorgekookte brief (‘Terug naar de Maker’) zal ook alleen maar tijd en geld kosten.

Wat leert ons de hetze van de Darwinisten tegen een ander geluid? Ten eerste dat ze nogal intolerant zijn (ze zijn kennelijk nog niet ver genoeg geëvolueerd!) en dat ze niet tegen de vrije meningsuiting kunnen.
Ten tweede dat ze wellicht erg onzeker zijn over Darwin en zijn verhaal. En dat is op zich niet onbegrijpelijk, het vergt immers een wel heel sterk geloof om te menen dat de mens per ongeluk is ontstaan.


Wat is het nou?

God wél

God niet

17 februari 2009

Foto's: EPA. Gepubliceerd in het Reformatorisch Dagblad van 13-2-2009.