H.D.C.: Levensgevaarlijke troep

25 augustus 2006

Mijn naam is Sylvia.
Ik ben een gezonde, fitte vrouw van 45 jaar die graag 4 kilo wilde afslanken in verband met de zomer.

Op dinsdag 30 mei j.l. ben ik begonnen met HDC slank-tabletten.
Omdat ik een hongergevoel bleef houden, heb ik de volgende dag, in de ochtend en de middag, 2 tabletten tegelijk ingenomen, zoals in de bijlage beschreven stond als men hongergevoel zou houden. Daarnaast heb ik over de dag verspreid 2 boterhammen, een groene salade met dressing en een 5-tal crackertjes gegeten. Ik was beide dagen extreem moe maar ik dacht dat dat van iets anders kwam.
Op woensdag was ik in mijn (camping)tuin in Harderwijk aan het werk en voelde ik me om een uur of twee zo vermoeid worden dat ik op de bank ben gaan liggen. Ik was op onze camping en moest die middag nog naar huis.
Om 16.30 uur ben ik, met lood in mijn schoenen, in de auto gestapt. Ik was hondsberoerd, maar dacht “als ik eenmaal thuis ben kan ik meteen naar bed”.
Tien minuten later moest ik noodgedwongen even langs de snelweg stoppen omdat ik ontzettende hartkloppingen kreeg en moest overgeven.
Ik ben in totale verwarring in de berm terechtgekomen en een voorbijganger heeft mij daar gevonden.
Ik was totaal van slag en dacht dat ik een hartaanval had. De voorbijganger heeft een ambulance laten komen.
Eenmaal in de ambulance bleek ik een hartslag te hebben van 129! Bij rust. Ook had ik ernstige hyperventilatie en uitval van spraak en gezichtsvermogen. Al met al heb ik ruim anderhalfuur in de ambulance doorgebracht.
Gelukkig hoefde ik uiteindelijk niet naar het ziekenhuis, omdat de situatie wel weer redelijk in de hand was. De heren van de ambulance dachten dat ik canabis had genomen, maar ik rook niet eens, dus die troep gebruik ik al helemaal niet.

Toen ik vertelde dat ik afslankpillen had geslikt viel alles op zijn plek voor het ambulancepersoneel. Zij hadden dit al eerder meegemaakt. Zowel het ambulancepersoneel als mijn huisarts en ikzelf zijn er van overtuigd dat het door de HDC-pillen komt.

Aangezien ik niet in staat was om auto te rijden heeft de politie mij naar huis gebracht en mijn man op de hoogte gesteld. Dezelfde avond nog is de huisarts gekomen.
Nog 6 weken na deze gebeurtenis heb ik hartklachten en hyperventilatie gehad. Uiteraard heb ik de pillen meteen weggegooid, en ga ik wel wat vaker op mijn stepper staan. Ik heb tevens de site waar ik de pillen gekocht heb op de hoogte gebracht maar uiteraard geen reactie ontvangen.

HDC is echt vreselijke troep, dus blijf alert!

Sylvia