Philips Infraphil

Infraphil

mei 2010

De naam Infraphil is door Philips in 1945 geregistreerd als productnaam voor een “Infrarood-bestralingsapparaat”. Tot aan 2008 is die naam in gebruik gebleven voor een grote serie van dergelijke ‘apparaten met genezende werking’. De tekst van de afgebeelde gebruiksaanwijzing (uit de jaren vijftig) lijkt verbazingwekkend veel op die van huidige elektromagnetische “wonderapparaten” (zoals bijv. de Bemer 3000). Philips noemt een groot aantal kwalen en ongemakken waarbij de Infraphil heilzaam kan werken. Philips is wel zo realistisch om te stellen dat het de warmte van de lamp (want meer is het niet) is die de genezing kan bevorderen. Maar heeft het op andere plaatsen weer over: “... de genezende infrarode straling van de enige juiste golflengte in maximale hoeveelheid ...”.
Hoewel het niet gaat om een nep-apparaat, lijkt het er dus wel op dat de Infraphil vele anderen in de wereld heeft geïnspireerd tot het fabriceren van rare apparaten voor wonderlijke genezingen. Ze zijn allemaal aanzienlijk duurder dan de Philips lamp, en leveren dus ook meer winst op.

Infrarood lamp


Obifit

Obifit

Direct na plaatsing van het stukje over de Philips Infraphil zien we in een h-a-h-weekblad een paginagrote advertentie met de tekst: “Strakke Buik! door infrarood dieptewarmte”. Die infrarood dieptewarmte is precies datgene waar Philips al sedert 1945 mee schermt in de handleiding van de Infraphil! En volgens Obifit zou dat helpen om overtollige kilo's kwijt te raken. Jammer dat Philips dat nooit ontdekt heeft, want daarmee zou de lamp een nóg groter succes geweest zijn. Wie weet kan Philips de lamp opnieuw 'uitvinden' en her-introduceren als hét afslank-wondermiddel!
In elk geval moet de claim van Obifit dat het hier om een revolutionair afslanksysteem gaat, wederom met een korreltje zout genomen worden.