Diversen (4)

56 berichten Terug Dit is de laatste pagina


Van: Mia [15 juni 2013]
Onderwerp: Barones de Rothman, Anastasia, Catanya

Hallo,
Wij hebben ook al vele jaren post ontvangen van allerhande oplichters. Nu weer een brief van Baroness de Rothman. Deze brief is zelfs met de hand geschreven. Ik moet binnen 30 dagen reageren, want er ligt namelijk een bedrag klaar van € 1.500,00. En een definitief prijscertificaat met daarbij nog eens een bedrag van € 28.750,00. En hiervoor vraagt zij ook al een bedrag van € 40,00. Is dit nu recht of krom?

Nog een vraag: kennen jullie ook een Anastasia, met als adres P.O. Box 7002, 3109 AA Schiedam? Ik zou haar € 30,00 moeten opsturen naar: Anastasia, Postfach 556, 8105 Regensdorf, Zwitserland.

En zegt de naam Catanya de Zienares, Villa chateaux F-75675 Paris u ook iets? Ik had haar er nog niet tussen zien staan.
Vr. groet, Mia

Recht & Krom: Anastasia hebben we kortgeleden al even vermeld in de rubriek Actueel & Nieuw. Catanya de Zienares is helemaal nieuw voor ons. Goed dat u de naam noemt, zo weten anderen dat ze zich verre moeten houden van deze fantasie-personen.

Van: Ruud Mielard [12 maart 2013]
Onderwerp: Winnaarsbrief

Op 9 maart 2013 heb ik een winnaarsbrief van 25.000 euro ontvangen, en of ik maar even 40 euro wilde overmaken om die prijs te innen. Bij het zoeken op internet zag ik dat er nog meer oplichters op hetzelfde adres: Traismauer AT- 3133 Oostenrijk zitten. Ook madame Soleil, helderziende, zit daar. Dus mensen, pas op!

Van: Dick Perk [23 februari 2013]
Onderwerp: Simpelthuiswerk

Ik weet niet of jullie elke dag de gratis krant de Spits lezen. Het valt me op dat in de rubriek Personeel Gevraagd de firma www.simpelthuiswerk.nl elke werkdag de onderstaande advertentie plaatst. Uiteraard hebben ze geen werk, maar verkopen ze alleen een thuiswerkgids.

“Thuiswerk Banen Pakket 27,50 Euro
Gratis rapport Thuiswerkcentrales in Nederland
Verzend- en administratiekosten 7,45 Euro
Totaal 34,95 Euro.”

De advertentie die Simpelthuiswerk elke werkdag in de Spits plaatst kost 20,80 Euro. Als ze 1 thuiswerkgids per dag verkopen verdienen ze 6,70. Waarschijnlijk verdienen ze meer per gids, want de werkelijke kosten voor het drukken zal wel minder zijn dan 27,50 per drukwerkje. Het is hetzelfde bedrijf dat ook achter www.thuiswerkeninpakken.nl zit. Daar kost de thuiswerkgids 29,75 inclusief verzendkosten. De informatie die er in staat zal wel verouderd zijn, want als er al echte vacatures in zouden staan, zijn ze natuurlijk allang vervuld, vanwege het veelvuldig adverteren in de Spits.
Mijn advies is: betaal nooit vooruit om aan werk te komen. Bij een uitzendbureau of bij het CWI hoef je ook niet te betalen om aan werk te komen.

Groeten
Dick Perk

Van: A.A. [24 oktober 2012]
Onderwerp: Scheer & Foppen

Ik had maanden geleden een hoge koelkast besteld en betaald bij Scheer & Foppen. Telkens als je ze belt belooft iemand van de verkopers dat je je koelkast over 2 weken wel thuisbezorgd krijgt. Na 6 keer gebeld te hebben de afgelopen maanden heeft Scheer & Foppen nog steeds geen koelkast afgeleverd bij mij! En ik heb verder nog eens 2 klacht-emails hierover naar het hoofdkantoor van Scheer & Foppen gestuurd, en je krijgt niet ééns een mailtje of telefoontje van ze terug!

Van: Aad van Leeuwen [20 mei 2012]
Onderwerp: Zuster Machaela

Wie maakt een zeer gelikte site met foto's van hele lieve uiterst betrouwbare zusters en hele lieve en armoedige kinderen? En hele hartverscheurende verhalen? Er is één maar: het e-mailadres werkt niet. Toch vreemd voor zo'n professionele site? Wie weet hier meer van?

Aad van Leeuwen

Van: Arnold van Kuyk [13 januari 2012]
Onderwerp: Reader's Digest Prijzenfestijn

Mijne dames, mijne heren,

Ook ik ben de gelukkige en een speciaal geselecteerde MOGELIJKE prijswinnaar.
Vooropgesteld: ik geloof er niet in, dus in de prullebak. Maar een paar zaken vallen mij wel op, in de kleine lettertjes van het 61e prijzenfestijn wordt mr. A.J.J.T. Singeland nu geen Notaris meer genoemd, maar een onafhankelijke deskundige?
Het tweede wat mij opvalt is dat mijn speciale nummerbord met mijn naam en adres niet in het RDW kentekenregister voorkomt?
Ik kreeg nummer 17-SUR-8, dit kenteken bestaat niet! Dit komt waarschijnlijk door de lettercombinatie. Op 12 januari 2012 was het eerste uit de kentekenreeks 57-TGF-1. Een nieuwe auto is het dus niet en het oude kenteken bestaat niet!

Het derde punt is dat de Mazda CX-7 2.3 DiSI Turbo nieuw een klein beetje duurder is, namelijk € 62.440,--! Dit volgens de officiële prijslijst van Mazda Nederland.
Mag ik hier spreken van opzettelijke misleiding? Of is hier sprake van het overtreden van de Reclame Code? Graag hoor ik van u.

Arnold van Kuyk

Recht & Krom: Dit zijn duidelijke aanwijzingen dat het Prijzenfestijn nep is. De firma Bakker in Hillegom is pasgeleden nog veroordeeld voor misleidende reclame van deze aard, maar de beloftes van Reader's Digest zijn iets voorzichtiger en meer in de trant van “u maakt kans op ...”.

Van: Ineke B. [27 november 2011]
Onderwerp: Paul Ritter, Barones de Rothman, Marie de Fortune, Maria Duval

Hallo,

Mij broer krijgt ook steeds post van Paul Ritter en de Barones de Rothman, Marie de Fortune en Maria Duval, volgens mij allemaal dezelfde of bij de zelfde organisatie. Mij broer is hier erg gevoelig voor, de beloftes, dat ie veel geld kan winnen en andere mooie praatjes. Volgens mij stuurt ie geld op, ik ben sinds een week of twee op de hoogte van die brieven van die gasten. Denk dat ie nu niks stuurt, of in ieder geval niet zo vaak , krijgt ie nu een brief met uiteraard weer een envelop.
Hoe kan ik mijn broer daar tegen beschermen?

Vr. gr. Ineke

Van: Fam. Wettinck [22 maart 2011]
Onderwerp: Marie Fortuin

Wat ik denk is dat Marie Duval nu een andere naam gebruikt en dat ze nu werkt onder de naam Marie Fortuin. Ze werkt gewoon zoals Marie Duval: veel beloven maar weinig geven. Hoe veel keer dat ik al geen geldproblemen meer zou hebben, zo zou ik in februari 2011 en maart 2011 twee maal veel geld moeten krijgen maar ik heb nog steeds niks ontvangen. Zodus zijn we weer eens bedrogen en zo zullen er nog zijn. De vraag is gewoon hoe stop je zoiets en hoe kunnen we ons geld terugvorderen. Het is iedere keer maar €15, maar 10 x 15 is ook 150, en laat dat wat jaren uitlopen zit je gewoon met een kater die je nooit meer te boven komt. Ik zit hier al met 6 die mijn toekomst voorspellen. Ziet er allemaal zeer mooi uit, maar niks komt uit moest het allemaal waar zijn wat ze schrijven is er geen atmoeden meer in deze wereld. Maar het zijn steeds de zwakste die er uit gekozen worden en die altijd achterblijven met een zware kater, niet van de drank maar van tekort aan geld.

Van: Poohbeertje [3 maart 2011]
Onderwerp: Gewonnen prijzen

Een mevrouw waar ik werk krijgt steeds brieven van een bedrijf uit Zwitserland. Met het verzoek om haar bankrekeningnummer in te vullen en opsturen. En dan ook nog even € 35,00 over te maken opdat ze dan haar prijs kan ontvangen van € 150.000,00. Wat een onzin om eerst te moeten betalen om je gewonnen prijs te kunnen ontvangen. Dit is puur oplichterij. Mensen trap er niet in.

Succes en groetjes

Van: Riet [28 februari 2011]
Onderwerp: Loterijen

Mijn moeder van 95 jaar krijgt al jaren brieven die op het forum staan, ze is door er op te reageren afgelopen jaar in financiële problemen gekomen. Ze woonde nog zelfstandig, maar is nu tijdelijk opgenomen in een verpleeghuis. Wat kunnen we als kinderen doen om dit een halt toe te roepen? Het gaat ook om verschillende loterijen.

M. vr. gr.,
Riet

Van: Jan H. [21 februari 2011]
Onderwerp: International Award Payment Center

Vandaag ontvangen: Van de heer A.T. Lee, Totaal contante € 10.000,00 blauwe cheque. Te storten voor administratiekosten € 10,00. Model 1080 formulier.
Weer een oplichter, ze gaan gewoon weer door, wie trapt er weer in? Hoe komt men aan onze adressen vraag ik mij af, wie geeft deze privé zaken vrij?

Van: Esther van den Brandt [20 januari 2011]
Onderwerp: Klussenbedrijf Wiki, Eindhoven

Vorig jaar mei wilden wij ons huis aan de buitenkant laten stukadoren. Via via kregen wij een tip dat Klussenbedrijf Wiki in Eindhoven deze klus voor ons zou kunnen doen. Hoewel de eigenaar een man van Poolse komaf was, sprak hij goed Nederlands, woonde in Nederland en was het bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en valt dus onder het Nederlands Recht. Hij kwam betrouwbaar en enthousiast over en verzekerde ons dat hij vakbekwaam was om het huis deskundig te stukadoren. Tijdens de werkzaamheden hebben wij de eigenaar eigenlijk weinig gezien, het waren voornamelijk 2 andere werknemers die grotendeels het werk gedaan hebben. Toen het bijna af was, kwam een kennis van ons op bezoek en die sprak zijn twijfels uit over hoe het huis gestukadoord was. Meteen daarna heb ik 2 onafhankelijke bedrijven laten komen voor een second opinion en zij waren beide snel tot de conclusie gekomen dat klussenbedrijf Wiki totaal geen enkele deskundigheid bezat om buitenhuis te stukadoren. Alles moest weer verwijderd worden. Omdat wij toch graag het huis voor de winter klaar hadden, hebben wij een schappelijke deal gesloten dat Wiki het aangebrachte stucadoor zou verwijderen en afvoeren, en de helft van de financieel geleden schade zou terug betalen. Klussenbedrijf Wiki kwam keer op keer zijn afspraken niet na, zodat het al november was voor een ander bedrijf kon beginnen. En uiteraard, financieel komt hij helemaal niet over de brug. Dus een advocaat geconsulteerd. Volgens hem staan wij als consument in ons recht, maar aangezien dit bedrijf op papier geen eigen vermogen bezit valt er niets te halen. Dus kijk uit voor Klussenbedrijf Wiki uit Eindhoven.

Esther van den Brandt


Terug Dit is de laatste pagina