Marie de Fortune (2)

30 berichten Terug Dit is de laatste pagina

Van: Thea van M. [25 januari 2010]

Hallo,
Ik heb al vele malen deze brief ontvangen dat ik 20.000 euro gewonnen had, maar heb nooit iets ontvangen en ja ik vraag me af waarom zou iemend je zo veel geld geven die je niet kent. Dus trap er niet in mensen, ze verrijken zich aan jou. Elke idioot die haar 40.00 euro geeft is die zelf armer en zij word er rijker van. Net zoals met Maria Duval.

Gr., Thea

Van: C. Dierckx [23 augustus 2009]

En blijkbaar is ze nog steeds niet gestopt met haar schandalige praktijken. Vrijdag 21/08/2009 nog zulk een brief ontvangen waarin ze me 15.750 euro belooft op te sturen via een persoonlijke cheque. Eerst 4 blz. gezever waarin zij zegt dat jij een uitverkorene bent om geholpen te worden. (Heb net een BMW120d LSE gekocht, wil niet stoefen maar ben precies niet zo hulpbehoevende) en dan in de allerlaatste regels vermeldt ze de twee cheques die je zelf moet opsturen om haar onkosten te vergoeden. 40 euro voor een brief en cheque naar de post te brengen vond ik best veel voor een onkostenvergoeding. En die zou ik dan zomaar naar een postbus (Marie de Fortune, case postale, CH-6314 Unterägeri, Suisse) moeten opsturen? Antwoord de brief met het volgende:
"Thank you very much for your genereous offer. I have no 40 euro left on my bank account, as you already noticed, I'm in a very bad financial situation. I'll pay you this money as soon as my personal cheque of 15.750 euro is transferred to my bank account. Thanks once again! Now I can finally pay the operations to heal my mother's breast cancer..." of zoiets in die trend.
Hehe, dat zal ze leren, de geldwolf dat ze is. Dus: don't pay her any money, it's just an another hoax, focks!!! Greetz to all,

C. Dierckx

Van: Bart P. [19 augustus 2009]

Vandaag open ik mijn brievenbus en zie een enveloppe erin steken en je ziet gewoonweg van op afstand dat het weer oplichterij is. Direct kijk ik op het internet en tik haar naam in. En ja ze weer zo een oplichterij, moet wel zeggen dat ik begin deze week ook al een soortgelijke brief met dezelfde zever ongeveer in de bus heb gekregen. Ik ga eerlijk zijn nu, daaraan twijfelde ik toch even, toen ik las dat je er 15 euro moet bijsteken, werd ik argwanend. Deze brief kwam effectief uit de U.S.A. en was van echtheid wel super geslaagd, vermits ik veel mee doe aan spelprogramma's op het internet om gewoon kortingsbonnen enzo te winnen, dacht ik heel even dat ik nu echt een serieuze vis gevangen had.... Tot ik op het internet had gekeken! Juist hetzelfde als nu weer met ons Marie de Fortunetrutsel! Ik ben nog nooit werkeloos geweest en nu wel, ik heb nog nooit moeilijkheden gehad om de eindjes aan elkaar te knopen, en nu wel, ik heb nog nooit zo'n brieven in m'n bus gehad en nu 2 op één week! Van 2 verschillende oplichters. Toch straf nietwaar, toeval? Geloof het niet, maar waar halen deze individuen deze info? Weet je ze mogen het mij persoonlijk komen melden in het vervolg. Diegene die dan aanbelt met zo'n brief zal belanden waar de brief ook belandt: "opgevouwen in mijne vuilbak!" Dank u voor het bestaan van deze forum en hopelijk voor de oplichters komt loontje om zijn boontje!

Van: Carmona Dreyer, South Africa [17 februari 2009]

Ek het ook 'n brief in die pos ontvang rakende die 13de Februarie wat my lewe gaan verander. Ek was "gullible" genoeg om te reageer op haar versoek en het heeltemal ingekoop in die storie. Met tyd sien ek niks gebeur nie… 13 Feb het gekom en gegaan. Ek het toe besluit om te gaan kyk wat ek van haar op die Internet kan kry en kom toe op hierdie insette af.
Dankie vir almal se insette tot dusver, dit het my oe oopgemaak en wag en nie soos 'n honger hondjie voor my posbus om iets van haar te hoor nie.

Vriendelike Groete,
Carmona Dreyer, South Africa

Van: Alphons Smeenk [3 februari 2009]

Vandaag 2 februari 2009 een brief ontvangen van Mevrouw Marie de Forune. Wat zal mij een geluk toevallen op 13 februari volgens de brief. Zij is de evenknie van Marie Claire in Nederland. Dat wordt spannend op 13 februari, ik ontvang dan n.l. de hoofdprijs van € 19.750,00 en dat op een geluksvrijdag, zo staat in de brief. Wat een malloot is deze Marie de Fortune. Wie wil dit nu geloven, niemand mag ik hopen.
Zo een trut zou ik zo persoonlijk willen benaderen en haar de waarheid willen zeggen over hetgeen en waarmee zij mee bezig is. Gelet op de ingezonden brieven is zij internationaal bezig om mensen een poot uit te draaien. Daar moet een einde aan gemaakt worden door aangifte te doen in Zwitserland zo vind ik. Hoeveel mensen zullen hier weer gebruik van willen maken om met maar € 40,00 wat rijker te worden. Het is toch een vorm van oplichting en dat zal toch zeker in Zwitserland al bekend zijn. Waarom zijn de autoriteiten daar zo laks zo vraag ik me af. Waarom gedogen ze dit van een Zwitserse? Van welke Nederlander heeft zij hulp gekregen om haar correspondentie in het Nederlands aan ons te schrijven? Door welke bedrijven wordt zij van adresmateriaal voorzien en was dat legaal? Gelukkig wist ik ook op het internet de bevestiging te krijgen dat er velen met mij argwanend waren door deze brief van 8 kantjes. Een rekensommetje leert dat als zij 100.000 brieven verstuurt en de helft zou positief reageren zij in een klap € 2.000.000,00 rijker is. Hier moet natuurlijk wel de hoofdprijs van af ad. 19.750,00. Marie, Marie, je hebt het wel uitgevonden en het werkt al jaren voor jou.

Met vriendelijke groet,
Alph. Smeenk

Van: A. Svarkevisser [31 januari 2009]

Er is nu dus weer een nieuwe ster aan het firmament. Eerst een blonde dame wiens naam ik me niet meer kan herinneren en nu dus Marie de Fortune. Geen wonder dat ze fortune heet; ze maakt een fortuin aan alle goedgelovige mensen die het vaak al moeilijk genoeg hebben en op een gegeven moment ergens in moeten c.q. willen geloven.
Kreeg vandaag de brief waarin staat dat ik op 13-feb-2009 een bedrag van € 19.750,00 zal winnen.
Dat ze weet dat ik de touwtjes aan elkaar moet knopen en nachtenlang wakker lig, me zorgen makend hoe alles verder moet. Wat een kul! Ben blij dat er zoiets is als het internet en dat er voor dit soort mensen wordt gewaarschuwd.

Van: E. Lissone [21 januari 2009]

Ik ben gewoon blij dat ik op Internet heb gekeken! Gisteren ontving ik eveneens een brief van Marie de Fortune uit Zwitserland met de belofte dat ik 20.000 Euro ga ontvangen en een ellenlange brief erbij over een hoefijzer en haar overleden grootmoeder, die haar de weg wijst naar hulpbehoevende mensen!
Alles zal gaan gebeuren op 13 februari als ik de brief op tijd teruggestuurd zal hebben en 40 euro overmaak voor de onkosten! Ik zal U alle verdere details besparen maar hoe komt die mevrouw aan al die adressen? Willekeurig uit telefoonboeken?
Niet zo lang geleden ben ik al in een andere val gelopen met het posterorder bedrijf "Goed Leven!" Ik ben kwaad geweest op mezelf en heb ze een brief geschreven hoe ik over ze dacht! Die lui doen hetzelfde maar op een andere manier!
Een waarzegster voorspelt dat je binnenkort een envelop zal ontvangen en ze geeft je alle details van wat erin zal staan! Dat had me al moeten weerhouden! Ik ging de hoofdprijs winnen van 55.000 euro! Natuurlijk flauwe kul. In ieder geval zijn ze verdraaid goed met brieven schrijven en alles komt heel overtuigend over. Ik heb mijn les geleerd en bedank al degenen die berichten hebben gestuurd om mensen te waarschuwen!
Iemand vroeg of de loterij van Australië ook naar Europa brieven stuurt! Ik heb er al verschillende van gekregen maar nooit geantwoord! Ik krijg er ook uit Zwitserland!

Vriendelijke groeten,
E. Lissone

Van: Gordon Ngaire, New Zealand [28 april 2008]

Hi everyone, I live in New Zealand and I have received 2 letters from Marie de Fortune, the 2nd one to day 28th April and Thought that the promises were too good to be true. Thanks for posting the information on the net.

Van: Mark van Greune, South Africa [25 april 2008]

This is my response I posted back to them in their envelope:
Hello Marie, Please do not send me this shit again. You do not know anything about me. If you want to give me money, do it and get it over with. I really do not have to pay money into your scam so that I can win. Mark Van Greune, South Africa.

Van: Lily Allers [19 november 2007]

Good day,
I have just received a letter from Marie de Fortune. Please, isn't there an international fraud unit to handle this kind of scam? She has the audacity to include her photograph!
Lily Allers, Medi-Quip

Recht & Krom: Marie de Fortune is a fake character and the person on the picture is just a model.

Van: Mike K., South Africa [31 oktober 2007]

I tried to report Maria de Fortune's new scam in SA to the authorities here, but they dont have the man power either and that there is no case reported to investigate.
Thanx, Mike

Van: Elize Fourie, South Africa [25 oktober 2007]

Marie de Fortune has hit South Africa. This time offering her magic ring and a US$ 20,000 cheque for payment of ZAR 250.00. Somebody asked for the address where the cheques must be sent to:
Postbus 40388, NL 3504 AD Utrecht, The Netherlands. Can somebody please report them to the fraud unit in the Netherlands?

Recht & Krom: Thanks. Authorities in The Netherlands are not very active in dealing with this kind of fraud. You better report it in your own country.

Van: Rita De Groote, Belgie [4 april 2007]

Ik heb vandaag een brief ontvangen van Marie de Fortune. Ik zou met zekerheid een geldprijs gewonnen hebben van 19.750 euro. Al wat ik moet doen is haar een bevestiging sturen dat ik die prijs wil ontvangen en ook een kosmologisch hoefijzer. Ze verzekert me meerdere malen dat alles gratis is. Maar toch moet ik een bijdrage storten van 40 euro om haar kosten te dekken. Dit leek me heel verleidelijk, maar toch ging ik eerst eens op internet kijken om wat meer over haar te weten te komen, zo belandde ik op jullie site. Bedankt voor de informatie, jullie hebben me alvast 40 euro laten besparen. Met vriendelijke groeten, Rita.

Van: Aafje Kreeft [13 maart 2007]

Hallo. Vandaag kwam ik thuis na mijn vakantie, ik keek de mail na en wat vond ik? Een brief van die zogenaamde madam Marie de Fortune. Na deze vakantie ben ik dus wel een stuk voorzichtiger geworden. Dus heb ik via Google eens gezocht op die naam. Volgens die brief had ik al 20.000 euro gewonnen. Ha ha ha, met een beetje gezond verstand kun je nagaan dat als je al helemaal niet mee doet aan al die lotto's je ook niks kunt winnen. Dus vraag ik me eigenlijk wel een beetje af hoe dat mens in vredesnaam aan mijn naam en nog verkeerd gespeld adres ook komt. Maar wat ik nu uiteindelijk wil zeggen is: beste mensen trap er niet in.

Van: Angel [20 april 2006]

Ik kreeg vandaag ook zo een brief van Marie de Fortune. Ik wou het eerst eens uitzoeken op internet voor ik me liet vangen. Gelukkig dat ik dat deed, anders liep ik er met mijn beide voeten in. Wie wil er dat nu niet geloven dat ze daar staan te zwaaien met een cheque van € 15.750.
Maar het is zoals jullie zeggen: wie geeft er nu zomaar geld zonder daar iets voor terug te willen?
Bedankt dat er zo een site bestaat.