De Geluksbode (9)

136 berichten Terug Dit is de laatste pagina

Van: L.A.B. [27 februari 2010]

Ook ik heb de Geluksbode ontvangen, de 1e gratis en daarna telefonisch contact met de mededeling dat dit opgenomen werd. Men blijft beleefd en gaat er niet vanuit dat dit een gewiekste manier is om geld uit je zak te kloppen. Dat blijkt dus anders. Na een telefoontje aan de Geluksbode om het zogenaamde abonnement op te zeggen per direct en betalingen bij de bank te blokkeren, komen er toch weer brieven. Die brieven heb ik ongeopend retour gezonden aan de afzender. Nu heb ik dus ook een incasso ontvangen van Intrum Justitia met het vriendelijke verzoek om te betalen incl. € 15,00 adm. Kosten. Nu voel ik daar niet veel voor, maar ben wel nieuwsgierig hoe dit gaat aflopen. Is er bekend of er al een rechtszaak is gevoerd? En hoe dat is afgelopen? Is er bekend bij wie dan ook hoe dit te stoppen is zonder al te veel tijd en geld hierin te steken?
Wachtend op reacties, verblijf ik met vriendelijke groeten.

Recht & Krom: Met een rechtszaak is nog niemand geconfronteerd geweest. In elk geval heeft nog niemand ons dat gemeld.

Van: Chris [31 augustus 2009]

Vanochtend viel er een Geluksbode op mijn mat. En daarbij zat er een brief met openstaande bedragen of ik dit wilde betalen. Gelukkig stond er een telefoonnummer bij, dus meteen gebeld. Want ik had ook al een hele tijd geleden me afgemeld. Maar volgens de telefoonmiep was dit niet het geval en wordt het pas in oktober opgezegd?? Met andere woorden: ik moet maar gewoon betalen, maar doe dit echter niet, want ik heb uiteindelijk opgezegd en wil hier verder niks mee van doen hebben, stelletje. Met mijn vraag aan die miep of ik de baas Frank Abeelen mag spreken wilde ze dit niet en gooide de hoorn erop. Erg asociaal, en och wat heb ik een spijt van dit alles... stelletje oplichters. Straks zal er wel een incasso op de mat komen, heeft iemand er al ervaring mee en hoe is dit afgelopen?

Chris

Van: J.E. Nederlof [25 maart 2009]

Eens heb ik aan iets mee gedaan wat ik niet vertrouwde. Vanmorgen kreeg ik een mail, met de bevestiging dat het juist is dat het niet te vertrouwen was. Namelijk ik had mijn naam vals opgegeven met een onjuist adres.

Zie: Geluksbode (2)

Van: Franka D. [19 maart 2009]

Vanmiddag een e-mail ontvangen over een Mini Cooper. Ik was geďnteresseerd en verrast dat ik geselecteerd was, dus belde ik De Geluksbode. Ben akkoord gegaan. Het telefoongesprek werd zelfs opgenomen! Naderhand kwam ik er pas achter hoe nep ze zijn!
Later heb ik teruggebeld dat ik me wil terugtrekken en kreeg ik iemand eraan (die er eerst minstens 5 min. met iemand over ging praten, geldaftroggelers). Mij werd verteld: Aangezien ik akkoord ben gegaan en mijn stem is opgenomen kan ik mij op het moment nog niet terugtrekken. Volgens hen moet ik zodra ik de Geluksbode in mijn brievenbus ontvang deze terug sturen met een brief erbij. Daarna kreeg ik nog een heel verhaal over wetten en het contract enzovoorts. Ik heb maar opgehangen aangezien dit de zoveelste manier van hun is om het gesprek gaande te houden.
Ik heb aangegeven dat ik niks betaal. Als ze van mijn rekening afschrijven. dan zal ik hen zeker blokkeren en het terug laten boeken!
Ik wou dat ik van te voren dit bedrijf had opgezocht.

Van: Judith Boshamer [21 november 2008]

Mijn moeder van 80 jaar heeft een acceptgiro ontvangen van Intrum Justitia. Wat moet ik doen? Gaarne een reactie van iemand, het arme mens raakt helemaal in de stress.
Judith

Van: Mevr. Frerejean [10 mei 2008]

Wie wil er een geluksbode, ik heb er namelijk nog 1 liggen van 14 april 2008. Wel gekregen en € 4,95 betaald, maar ik heb er nu 2 omdat ik mijn getrouwde en mijn meisjesnaam had opgegeven.
Maar winnen? Neee maar zo werkt het niet bij hun… Jou lekker maken met een nieuwe auto... puh! Net als die loterijen zeker! Nou ik stop met de geluksbode, zo een geluk gaf het niet. Ze kunnen hunzelf beter anders noemen, de Ongeluksbode bijvoorbeeld!
Met vriendelijke groet.

Van: Johannis [25 april 2008]

Op 2 april ben ik ook gebeld, na aandringen toch akkoord gegaan. Nooit aan moeten beginnen, maar ja nu verder. Heb die "geluksbode" binnen, stelt nix voor en daarbij: geen Mini gewonnen. Heb een mail gestuurd, met een verzoek van opzegging van het ontvangen van zo'n bode en of een abonnement. Ik heb nog geen bericht ontvangen, ik weet niet hoe lang dat duurt? Niet dat ik straks aan een abonnement vastzit. Op 15 april is er 4,95 euro van mijn rekening gehaald. Als het nog eens voorkomt dat er geld van mijn rekening gehaald wordt, kan ik dan naar de bank gaan en dat terughalen? Ik blijf proberen maar heeft u verder Tips of Raadgevingen om dit stop te zetten?
Groeten, Johannis.

Van: Esmee [28 maart 2008]

Ook ik ben opgelicht. Ik werd inderdaad opgebeld dat ik de Geluksbode had gewonnen of iets dergelijks. Het is al een tijd geleden. Ik heb toen net als velen mijn geld terug laten storten door de bank en het rekeningnummer van de Geluksbode laten blokkeren. Maar verder heb ik mij niet afgemeld, omdat ik niet wist hoe dat kon, terwijl die vrouw aan de telefoon zei dat dit makkelijk was, want dat staat in de Geluksbode zelf hoe dat moet. Maar… natuurlijk geen ontvangen. En wat ik vandaag tussen mijn post vind: een incasso! Nu mag ik even 56,55 gaan betalen (incl. 15,- adminkosten) Dus mensen, ook al blokkeer je het via je rekening, probeer je ook af te melden!
Met vriendelijke groet, Esmee.

Van: Cobie Lotte [28 maart 2008]

Ook ik heb een acceptgirokaart ontvangen of ik maar 35,36 wil betalen aan Intrum Justitia omdat ik een bedrag verschuldigd ben aan de Geluksbode. Ik heb 1 keer de Geluksbode geaccepteerd voor 4,95. Dit is ook van mijn rekening afgeschreven. Op de dag dat ik de bode in de bus kreeg heb ik mezelf gelijk via de telefoon opgezegd want ik wilde er niet aan vastzitten. Er wordt nu beweerd dat ik de Geluksbode niet heb opgezegd en moet nu 15 euro extra betalen ivm administratiekosten. Doe ik dit niet dan krijg ik weer een rekening, de Geluksbode had ook al geprobeerd om het verschuldigde bedrag van mijn rekening te halen. Ik heb hier geen toestemming voor gegegeven, vind dit zeer brutaal. Ik heb op 27 maart 2008 om 15 u. 15 gebeld naar Intrum Justitia, ben erg tekeer gegaan en heb verteld dat ik niets betaal daar ik de Geluksbode binnen de termijn had opgezegd (telefonisch). Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen, moet ik dit betalen dan laat ik het voorkomen en stuur ik een bief naar de TV om de Geluksbode even in het nieuws te zetten.

Van: Henk D. [20 februari 2008]

Hoi, vandaag 20-02-2008, heb ik ook bericht gekregen, dat m'n postcode in de prijs van een Mini Cooper is gevallen. Ik was benieuwd wat het was, ik heb nog nooit van de Geluksbode gehoord, dus zoeken op internet. En wat zie ik: alleen maar klachten, weer een die gouden bergen belooft maar stiekem rijk wil worden over andersmans rug.
Ik heb er niet op gereageerd, maar wilde u wel even laten weten dat het nog steeds in praktijk is. Wat ik las was van 2006, nu 2008 is het nog steeds bezig.
Groetjes, Henk.

Van: Claudia Schelfaut [18 februari 2008]

Zonder het te weten ben ik vanaf vorig jaar april lid van de Geluksbode?! Ik kreeg maandelijks wel een envelop, maar beschouwde dat altijd als reclame. Meteen in de kliko gemikt. Bijna een jaar lang 20 euro per maand kwijt voor wat eigenlijk? Ik heb het nu stopgezet middels een telefoonnummer. Nu maar hopen dat het ook werkt.

Van: Bert B. [18 februari 2008]

Op 30 januari 2008 mijn laatste berichtje gestuurd naar uw forum. Sedertdien, het is nu 18 februari 2008, taal noch teken meer van De Geluksbode.

Recht & Krom: Er komen ook geen klachten meer binnen, mogelijk is het “incassobedrog” gestopt. Mochten er toch procedures komen, dan verzoeken we iedereen die meteen te melden.

Van: Bert B. [30 januari 2008]

Op 7 januari 2008 heb ik in uw forum mijn ervaringen tot dan toe verteld. Momenteel (30 januari 2008) wacht ik nog steeds op een door Intrum-Justitia dd. in december 2007 bij herhaling aangekondigde dagvaarding. Wel heb ik medio januari 2008, ca. 2 weken geleden dus, opnieuw een niet getekende brief ontvangen van Intrum-Justitia waarin stond, dat mijn slechte betalingsgedrag zou worden gemeld bij een of andere stichting schuldsanering. Nou ze doen maar wat mij betreft.
Ik heb opnieuw maar weer een brief teruggestuurd met daarin de mededeling, dat ik niets betaal voor iets dat ik noch besteld heb noch heb ontvangen en dat bij een gerechtelijke procedure ik alle gedupeerden van de Geluksbode erbij haal om de rechter kennis te laten nemen van de praktijken van de Geluksbode. Tot nu toe verder nog niets weer gezien of gehoord.

Recht & Krom: Hopelijk is het dreigement van Intrum Justitia een loos dreigement, want ze mogen helemaal niks melden bij welke stichting dan ook! Dit is onaanvaarbare intimidatie.

Van: Chris U. [29 januari 2008]

Er wordt regelmatig gevraagd naar adresgegevens van deze toko. Onderaan de aankondiging van mijn 'gewonnen Mini' staat het volgende te lezen: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Geluksbode, Postbus 133, 5670 AC Nuenen, info@geluksbode.nl, KvK Zwitserland nr. CH 320.3.059.243-03. E34A107-01.
Wellicht een volgende keer eerst research doen op het web, voordat overal op wordt ingegaan.
Suc6, Chris.

Van: Nellie de Graaf [19 januari 2008]

Wij hebben dus hetzelfde probleem. Wij hebben een blad aangenomen in de veronderstelling dat wij geen abonnement zouden krijgen. Helaas bleek er na een maand toen de volgende geluksbode binnenkwam wel een abonnement aan vast te zitten. Ik heb die geluksbode teruggestuurd met een briefje erbij dat dit niet de afspraak was. Ik heb nadien niks meer gehoord. Totdat een half jaar later er (begin december) een brief van Intrum Justitia op de mat lag, kosten € 57,59. Wat moet ik hier mee? Ik heb er achteraan gebeld en zij zeggen dat de geluksbode in hun recht staat, maar wat is mijn recht? Wie kan mij helpen? Ik vind het zonde van mijn geld om te betalen, daarnaast vind ik dat mij onrecht is aan gedaan.

Van: Ramona Smits [9 januari 2008]

Ik weet nu dat ik heel dom ben geweest. Een maand geleden kreeg ik een e-mail dat ik mee kon doen om kans te maken op een Mini Cooper. Hoefde alleen een code door te bellen. Dus ik bel, geef de code door en vraagt een mevrouw of ik een gratis Geluksbode wil ontvangen. Waarom niet. Ik zou alleen 4,95 verzendkosten betalen. OK ik ga akkoord. Toen vroeg ze mijn rekeningnummer, ik vroeg waarom? Om die 4,95 af te schrijven. Ik vroeg nog: zit ik aan een abonnement vast? Nee, na ontvangst van het gratis exemplaar zit u nergens aan vast. Dus ik gaf mijn rekeningnummer. Dom, ik weet het nu, maar op dat moment denk je niet dat het kwaad kan. Mevrouw zei dat ze alles nog eens ging herhalen en vroeg of ik het goed vond dat ze het opnam. Ik zei OK, vertrouwde het eigenlijk wel. Ze herhaalde alles en ik ging akkoord en hing op.
Nu 2 weken later heb ik de Geluksbode ontvangen, staat er nu in de brief die erbij zit dat ik 10 werkdagen de tijd heb om op te zeggen, anders zit ik dus wel aan een abonnement vast. Ik schrok en zocht in het boekje naar een telefoonnummer om snel alles op te zeggen: geen nummer te vinden. Dus ging ik eerst op internetbankieren kijken of ze geld hadden afgeschreven. Nee, gelukkig nog niet. Maar hoe lang ging het duren. Toen op zoek naar de website van de Geluksbode: is er niet. Toen kwam ik op deze site en kreeg de schrik van mijn leven. Wat moet ik doen? Ik heb een brief opgesteld dat ik na deze gratis Gelukbode geen exemplaar of abonnement wens te ontvangen. Ik hoop dat het dan goed komt en anders als ze toch geld afschrijven ga ik maar naar de bank om het terug te laten storten. Ik heb wel geleerd van deze onzin, zal er nooit, maar dan ook nooit meer intrappen.
Maar ja, een Mini is toch echt een mooie auto, vooral als die van jou kapot is!
Groetjes, Ramona.