Hoe gaat het?

5 berichten

Van: Ria [29 november 2005]

Heb ondertussen mijn geld van StarBright ook terug. En wat gebeurt er? Twee dagen later wordt er weer een pakje bezorgd én geld afgeboekt. Natuurlijk weer direct laten storneren, kijken hoe lang het nu duurt.

» En wat dat diepe dal aangaat... (Ria's levensverhaal)

Van: Katie [23 november 2005]

Nou Barend, het zal geen troost zijn, maar je bent niet alleen. Ik kom ook uit Kampen, ik woon hier sinds 2002. In 2005 kreeg ik een afrekening van Essent en kreeg 122 euro terug van de jaarafrekening. Nou helemaal te gek toch? (ik zit trouwens ook in de budgetering)
De pret was maar van korte duur, 2 dagen later kreeg ik een rekening van 1038 euro of ik dat even wil betalen binnen 14 dagen, en anders. Nou blijkt het zo te zijn, ESSENT was vergeten mijn elektra te verekenen in de jaarafrekening 2003/2004, dus of ik dat nu even kon regelen, ik heb gelijk contact opgenomen met mijn contactpersoon bij budget beheer en zij is voor mij aan de slag gegaan (zegt ze).
Mijn vakantiegeld is erheen gegaan, dat was 700 euro, blijft er volgens mij 338 over. Ze kwamen in oktober afsluiten zeiden ze, ik heb me aangemeld bij Oxxio. Ik kreeg de contracten binnen ik heb ze ondertekend en weggestuurd maar ik moest eerst mijn geschil oplossen met Essent, hoorde ik 1 week later via een telefoontje.

Van: Barend Dekker, Kampen [21 november 2005]

Goeden avond hier weer een berichtje van Barend. Ik heb inmiddels het geld overgemaakt voor heraansluiting van het gas. Je had het er over dat ik in protest kan gaan tegen Essent. Hoe en wat kan ik doen, mischien wil je mij advies geven hoe ik dit aan kan pakken.
Ik hoop dat je mij kunt adviseren. Met de groeten van Barend Dekker, die waarschijnlijk morgen weer warmte in huis heeft via de cv.

Recht & Krom:Dat is heel goed nieuws! Je hebt het geld dus toch ergens kunnen regelen. Als je er van overtuigd bent dat er ergens fouten zijn gemaakt, buiten jouw schuld om, dan kun je de verantwoordelijke daar schriftelijk op aanspreken, en verlangen dat je die 178 euro weer terugkrijgt.
Als het Essent is die in de fout is gegaan dan moet je daar een brief naartoe sturen, en zo duidelijk mogelijk uitleggen wat ze volgens jou verkeerd hebben gedaan. Het mooiste zou zijn als er iemand was die juridisch onderlegd is en die je daarmee kan helpen.
Ik kan er van hieruit weinig over zeggen omdat ik niet weet hoe alles precies gegaan is, wat er afgesproken is en wat er precies op papier staat.
In elk geval hoop ik dat jullie weer wat in rustiger vaarwater terecht komen, in een warm huis, en dat je ooit de schulden helemaal hebt weggewerkt.

Van: Barend Dekker, Kampen [18 november 2005]

Hallo Dick, hier een bericht van barend dekker wil eens even spuien over de heren van de energiebedrijven vooral essent. Wij zijn bezig met een schuld sanering darrom moesten wij op zoek naar een andere levransier voor de gas aan sluiting daar wij een achter stand hebben bij essent hebben wij via de wooning bouw verenigging te kampen gergeld voor een andere gas levransier daar hebben wij ook bericht van gehad dit zou in gaan op 25 oktober maar dinsdag morgen stond Essent hier aan de deur en kwam het gas afsluiten onder het mom van dat er bij de woning bouw was gemeld dat het allen om elekta ging kort om de levransiers geven elkaar de schuld nu heb ik een brief van essent gekregen dat ik 178 euro moet betalen daar ben ik het niet mee eens wij waren op tijd met het aanmelden wat moet ik hier mee we zitten al 4 dagen in de kou we kunnen niet koken of douchen daar komt nog bij dat mijn vrouw reuma heeft kon zich van nieet eens draaien in bed kwam thius en lag helemaal vast op bed had van morgen een gesprek met een maatschappelijk werker maar die kon helaas ook nits doen voor ons ik moet gewoon betalen op dit moment kan ik dat niet dus ze laten je gawoon stikken heb al gezgd dat het zegel wat ze aan gebracht zelf verwijder maar dat kost mij dan een hoop geld wat moet ik doen?

Recht & Krom:Dat is een serieus probleem, Barend. Zonder gas en warmte wordt het allemaal erg moeilijk, vooral nu het weer kouder gaat worden. Ik dacht dat, als je in een schuldsanering zit, dat er dan geen gas en elektra wordt afgesloten. En of die 178 euro terecht is of niet, is op afstand niet te beoordelen.
Is er iemand in Kampen of omgeving die Barend en zijn vrouw uit de brand kan helpen? Stuur even een berichtje en we sturen het door naar Barend. Denk er aan hoe het is om in de kou te moeten zitten!

Van: Over Hoe Gaat Het?

Dit forum is anders dan de andere in Recht & Krom.
Hier gaat het niet over oplichters, fraudeurs en bedriegers.
Hier kunt u terecht met uw persoonlijke problemen en ellende en hier kunt u vertellen waardoor u in bedriegers als bijv. Marcos von Ring en Maria Duval een strohalm zag die u moest grijpen.

Schrijf het van u af als u niet lekker in uw vel zit, als u door een diep dal gaat, als u zich niet zo happy voelt, als u financiële zorgen hebt of als u zich gewoon wat depri voelt.
De hulp die u níet krijgt van de oplichters kunnen anderen die dit lezen misschien wél bieden door op uw verhaal te reageren of door uw vragen te beantwoorden.