Internet

4 berichten

Van:Dick Perk, Lelystad [12 juli 2009]

Ik kreeg in mijn Junk E-mail het volgende bericht: "Gezocht Verloren contact".
Nieuwsgierig als ik ben open ik het bericht:

"Hallo, er is iemand waarschijnlijk op zoek naar jou. Deze persoon heeft een bericht voor jou achtergelaten. Waarschijnlijk is deze persoon een oud klasgenoot van jou. Je kunt dit bericht bekijken door hier te klikken. Je kunt dan inloggen met je mailcode (123321)
Vriendelijke groet.
DISCLAIMER:
Dit bericht is GEEN spam. Dit bericht is verstuur via www.ken-je-me-nog.nl. Mocht je dit als spam ervaren dan kunt u zich afmelden op de site."

Dit komt me bekend voor, vrijwel dezelfde opzet als "Lover's Anoniem", waarvan ik al eerder op dit forum heb gemeld.
Als ik inlog op de website: www.ken-je-me-nog.nl, en vervolgens klik op: "Klik hier om de mail te bekijken", dan komt er er pop-up venster met het volgende: "Bel naar 0900-9399 € 0,80 per minuut, 107 sec Toets de volgende betaalcode in: 158730"

Dit is gewoon pure oplichting, uitsluitend bedoelt om zoveel mogelijk inkomsten te generen.
Het vreemde van de website "ken-je-me-nog.nl" is dat nergens vermeld wordt wie de eigenaren zijn, geen contactadres, voorwaarden en dergelijke.
Onder Vriendelijke groet staan ook geen naam, ook mij noemen ze niet bij naam, en ook niet wie de afzender van het bericht is. Een standaard anoniem email van een niet al te slimme oplichter dus. Wel raar is dat de oplichter links weergeeft van sociale netwerksites waar je iemand gratis kunt benaderen en de afzender jouw bericht ook gratis kan lezen. Uiteraard heb ik weer aangifte gedaan bij de Opta via spamklacht.nl.
Ze doen zich voor alsof het geen spam is, dat is het uiteraard wel.

Als ik zelf een bericht probeer te versturen via de site ken-je-me-nog.nl dan komt de volgende pop-up venster: "Service tijdelijk niet beschikbaar wegens update's"! Vreemd dat de onbekende afzender dat wel kon terwijl de server niet beschikbaar is.

Dick Perk
Lelystad

Van:Cor Bron, Elburg [2 januari 2008]

Ik wil graag het volgende kwijt. Heel vaak kopen en verkopen we spullen via Marktplaats. Tot nu toe liep dit altijd goed af. Helaas heb ik net voor Kerst een Wii spelcomputer gekocht voor 180 euro en betaald. Maar de Wii is nooit geleverd en dat zal ook nooit gebeuren. Achteraf best stom natuurlijk, maar achteraf kijk je de bekende koe in zijn kont. Beklag gedaan bij Marktplaats maar die zeggen dat ze er weinig aan kunnen doen. Ik moest wel aangifte doen bij de politie. Ik ben toen naar de politie in Elburg gegaan op 24 december, maar de politie was druk, dus heb ik een afspraak gemaakt voor aangifte en wel op 2 januari 2008 om 14.00 uur. Enigszins verrast was ik toen ik die dag om 13.30 uur telefoon kreeg van het politiebureau dat het eigenlijk vergeefse moeite is om überhaupt aangifte te doen. Wat ik wel kon doen is een advocaat inschakelen. Ik heb nog wel gemeld dat ik wist wie de oplichter was, en dat er nog een paar honderd slachtoffers waren, en daarop kreeg ik te horen dat de politie wel eens zou kijken op internet.
Mijn broek zakt hiervan af. Ik zit te denken om maar hetzelfde te gaan doen, want het levert veel geld op en niemand kan er schijnbaar iets aan of tegen doen. Onze verkoper op Marktplaats is al jaren een bekende van de politie, noemt zich o.a. Erik, Derk, Dirk, en woont in Rotterdam, Vlaardingen, Amersfoort enz., heeft meerdere bank- en postbanknummers, heeft ook een mobiel nummer waarop hij nooit opneemt enz. Zijn echte woonplaats is Apeldoorn en zijn echte naam is Dennis Hatzmann. Typ die naam maar eens in op Google en u heeft de eerste paar uur genoeg te lezen en genoeg te verbazen.
Welke wegen kan ik gaan om mijn geld terug te krijgen?
Ik en vele honderden andere slachtoffers zouden het geweldig vinden als dit soort volk te stoppen is. Bij Marktplaats moeten er eerst een paar meldingen binnenkomen voordat ze iemand willen stoppen, maar die iemand kan 1 minuut later weer verder onder een andere naam. Dat helpt dus ook niet zoveel. Dus Marktplaats kan niet helpen en de politie kan niet helpen, wie kan er dan wel helpen? Ik zou het mooi vinden als ik eens een antwoord zou krijgen waar je iets mee kunt doen.

Van:Redoneine [13 mei 2007]

Hallo, ik heb Spamfighter ook even uitgeprobeerd en warempel: nagenoeg geen spam. Na de proefperiode heb ik hem verwijderd, nu krijg ik minimaal 5 keer zoveel spam als voor de installatie, het lijkt wel of ieder mijn adres nu weet.

Van:Recht & Krom [13 mei 2007]

Dit forum is in de plaats gekomen van het oude "E-mail ellende".
De ellenlange e-mails in (meestal) het Engels, waarin u veel geld beloofd wordt als u eerst een "klein percentage" overmaakt voor de te maken kosten, zullen inmiddels wel voldoende bekend zijn.