Klooster Mariabron (3)

45 berichten Terug Dit is de laatste pagina

Van:Annerie [1 oktober 2009]

Afgelopen week hebben we een schrijven van het incassoburo gekregen dat ze naar de rechter stappen als we niet binnen 5 dagen betalen, en dat ze beslag kunnen laten leggen op het salaris? Kan dit zo maar terwijl we niets besteld hebben? Dit loopt nu al sinds 2006, je wordt er niet goed van. Wat moeten we nu doen?

Recht & Krom:Niets besteld en niets ontvangen? Dan ook niets betalen! Laat dat duidelijk weten aan het incassobureau. Er kan géén beslag gelegd worden zonder rechterlijke uitspraak.

Van:Annerie [20 februari 2009]

Hallo,

Wat schetst mijn verbazing? Krijg ik alwéér een brief van een incasso-bureau dat ik moet betalen voor goederen die ik heb gekregen van Klooster Mariabron. De eerste keer kreeg ik een schrijven van Cash Inkasso, Postbus 65, 6114 ZH Susteren, nu krijg ik een brief van Inkasso Unie uit Eindhoven. Er blijkt uit de brief van Inkasso Unie dat Klooster Mariabron nu in Kinrooi woont. Wat moet ik met al die brieven? Hoe moet ik reageren? Help, Help.

Groetjes, Annerie

Van:Annerie Spijkerman [21 november 2008]

Hallo,
Tot mijn grote verbazing kreeg mijn moeder nu na 2 jaar opnieuw een schrijven van het inkassobureau dat ze moet betalen voor ontvangen goederen van Klooster Mariabron.
Hoe moet je hier nu op reageren?

Groetjes, Annerie

Van:J.J. [16 september 2007]

Nu ben ik het ook zat met de afhandeling van Klooster Mariabron. Ik zou van hun een pakje ontvangen hebben voor een bedrag van 51,40 euro. Wij weten van niets en hebben ook nooit een handtekening voor ontvangst gezet. Ik heb alsvolgt een brief geschreven of zij mij een bewijs kunnen sturen dat ik dat besteld heb en of ze mij een bewijs kunnen laten zien met mijn handtekening erop voor ontvangst van deze bestelling.
Maar op deze vraag heb nog nooit een antwoord terug gekregen. Nu komt er wel een incasso met een vordering van 85,90, dat is dan een verhoging van 30 euro. Ik heb de pakjes nooit ontvangen, en ze sturen mij ook geen bewijzen op waar ik om gevraagd heb. Als zij nu niet ophouden met deze oplichting, ga ik er mee naar de rechter om die praktijken te laten stoppen. Ook het incassobureau zal ik erbij betrekken.

Van:Mevr. A. Jonker [27 augustus 2007]

Hiermede deel ik u mede dat wij met het zelfde probleem zitten als meerdere personen: opgelicht te worden. Op de website van Mariabron staan nog meerdere mensen die van die mensen pakjes ontvangen die zij niet hebben besteld. Nu worden wij aangemaand om de som van 58,90 met spoed te gaan betalen. Daar voel ik niet veel voor omdat wij die pakjes nooit besteld hebben en ook nooit ontvangen hebben. Als wij niet betalen gaan zij hun eigen advocaat dit laten afhandelen. Eerder hebben wij al een brief gestuurd om het juiste adres en telefoonnummer. Helaas kregen wij geen reactie op deze brief, maar wel een derde aanmaning, met een verhoging van 7,50. Wij zijn niet van plan om dit te gaan betalen, wij zijn mensen van in de 70 jaar en hebben alleen maar AOW. Wat moet ik hier mee?

Recht & Krom:Niets besteld en niets ontvangen? Dan ook niets betalen!

Van:Conny van der Leij [19 juni 2007]

Hoi redactie van Recht & Krom,

Het is inderdaad krom, Klooster Mariabron is in mijn ogen een zielig zootje, maar hoe kom je van hun geleuter af? Ze blijven maar zooi sturen, doen mega loze beloftes, briefje sturen of ze aub willen ophouden met het verzenden van nutteloze producten en folders, werkt niet.
En dan die belachelijke beloftes over geldprijzen, kan dat zo maar? Mevr. u heeft zoveel duizend euro gewonnen. O ja waar blijven die dan? Hoe kom je van Mariabron en Bella Vitta af?

Vr Gr Conny van der Leij

Van:Gisela van D. [20 april 2007]

Beste mensen, ook mijn moeder is slachtoffer geworden, en ik weet nu niet goed hoe we hier van af kunnen komen. Ik ga om meer ellende te voorkomen het pakje terugsturen met een dikke brief erbij waar ze de kosten voor het retour zenden naar terug kunnen sturen en dat ik anders de rechtsbijstandsverzekering in zal schakelen om ons geld terug te krijgen. Zijn er nog tips, kunnen we ze ergens aanklagen zodat dit gaat stoppen en er niet meer slachtoffers komen?

Van:Jamilah Tarin [15 maart 2007]

Nou ja, ik ben ook een van die slachtoffers, maar ik heb tot nu toe nog geen centjes betaald. Ik kreeg ook van Klooster Mariabron steeds brieven met een betalingsherinnering voor een levering van een boek van 36,45 euro. Doordat ik nooit boeken besteld heb en ook natuurlijk niks ontvangen, heb ik ook nooit op hun brieven gereageerd. En vanwege dat ik nog niet betaald heb is mijn bedrag ook omhoog gegaan naar 67,85 euro. Het enige dat ik tot nu heb gedaan is alleen een bezwaarbrief gestuurd. Verder weet ik niet wat ik nog moet doen. Heeft iemand enig idee om mij hiermee te helpen?

Van:Roely de Bruin [6 maart 2007]

Mariënklooster in Maaseik, België en Bona Vista in Susteren

Bovengenoemde zg. postorderbedrijven overstelpen mijn oude moeder (90) met reclamemateriaal en mededelingen dat zij prijzen heeft gewonnen, mits zij binnen een bepaalde tijd een bestelling doet. Omdat in het eerste geval het materiaal van een "klooster" komt en de begeleidende brief ondertekend wordt met "broeder Jan"of "broeder huppeldepup", denkt zij met een bonafide bedrijf te maken te hebben. "De broeders zullen mij heus niet voor de gek houden", zei zij tegen mij. Telkens krijgt zij ook nu nog nieuw reclamemateriaal toegestuurd met daarin de mededeling dat zij in de prijzen valt als zij.....
Zij bestelde dus elke keer pillen en poedertjes voor gigantische prijzen, moest nog 5 euro betalen voor de zg. spoedbestelling en zo kwam een doosje met 10 pillen uit op een bedrag van ruim 61 euro!
Telkens als zij iets had besteld bij Mariënklooster ontving zij ook een - niet besteld - pakket van Bona Vista in Susteren. Zo'n pakketje werd gewoon onder de brievenbusssen gedeponeerd, voor iedere toevallige voorbijganger om mee te nemen. Het werd meestal wel door een medebewoner bij haar afgeleverd.
De pakjes kunnen niet ongefrankeerd worden geretourneerd en mijn moeder is nu al weken in paniek over wat haar allemaal voor naars zal overkomen als zij niet betaalt en het pakje ook niet terug stuurt. Betalingsaanmaningen zijn aan de orde van de dag en zij is erg ongerust.
Mensen die oude mensen, in het geval van mijn moeder met niet meer dan een AOW-uitkering, op deze gemene manier geld uit de zak kloppen vind ik wel van een zo laag allooi dat ik werkelijk hoop dat hen iets ernstigs overkomt.

Van:Annerie Spijkerman [30 oktober 2006]

Mijn moeder heeft een keer wat besteld bij Mariabron en kreeg twee keer ongevraagd nog meer pakketjes. Nu heeft ze een aanmaning gekregen waarin staat vermeld dat dit al de derde aanmaning is, terwijl ze er nog nooit een heeft gehad. Wat moeten we hier nu mee?
De naam van het incassobureau heet: Cash Inkasso, adres: Klooster Mariabron, Postbus 65, 6114 ZH Susteren.

Van:Trudy Hertogs [27 oktober 2006]

Hallo allemaal, Ik heb vandaag voor het eerst een brief van Klooster Mariabron uit Maaseik gekregen met de mededeling dat ik € 6.400,00 had gewonnen en mijn echtheidscertificaat terug moest sturen met een vrijblijvende bestelling voor paardenbloem capsules of crème. Ik ben blij dat ik eerst via internet gezocht heb of ze echt bestonden, want zodoende kwam ik op jullie site terecht. Dankzij jullie site heb ik alles verscheurd. Mijn dank hiervoor. Zouden ze een nieuwe weg in zijn geslaagd? Want ik heb nog niemand over een gewonnen prijs gehoord. Groetend.

Van:Margreet [8 september 2006]

Ontving op 2/9/06 een ongevraagd pakket van Klooster Mariabron, dat op de trap gezet is omdat ik nog niet gekleed was. Kon dit niet kosteloos retourneren omdat noch een antw. nr. noch een adres bekend is. Het pakket heb ik gehouden.
Heb gisteren 6/9 een aangetekende brief aan Klooster Mariabron/Susteren gestuurd met de mededeling mij geen producten meer toe te sturen. Bij navraag bij TPG-Post is mij verzekerd dat de post in Postbus 6114 ZH Susteren, do. 7/9 is opgehaald.
Heb ook op deurpost een mededeling bevestigd, dat pakjes van Klooster Mariabron niet door mij geaccepteerd worden en derhalve geweigerd weer door postbode retourgenomen dienen te worden.
Vandaag, 8/9 ontving ik een betalingsherinnering. Heb ik terzijde gelegd. Ik vermoed dat zij nog wel strengere maatregelen zullen treffen. Ben niet van plan daar gehoor aan te geven. Wat kan ik nog meer doen?

Recht & Krom:Voorlopig heb je voldoende gedaan en ben je duidelijk genoeg geweest. Afwachten wat ze verder gaan doen, en niet in paniek raken als je bericht krijgt van hun (eigen) incassobureau. Schrijf maar weer, mocht het zover komen.

Van:Margreet [4 september 2006]

Heb ooit iets bij Klooster Mariabron gekocht. Nu sturen ze voor de 2e keer een pakje terwijl ik niets besteld heb. Ik heb het pakje niet geopend en stuur het dus ongeopend retour met vermelding: Niet Besteld. Dan zijn er geen portokosten verschuldigd.

Van:Marco Hanekamp [16 augustus 2006]

Beste lezers,
Ook de schoonouders van mijn vader (niet mijn grootouders) worden al geruime tijd achtervolgd door Klooster Mariabron. Inmiddels is de Inkasso-Unie uit Eindhoven ingeschakeld. Deze heb ik een keurig nette brief geschreven dat de betroffen mensen niets hebben besteld en dat ze, voor zover ze al wat gekregen hebben via de post, niet verplicht zijn om te betalen en de producten niet terug hoeven te sturen. Ze hebben de producten immers niet gewenst. Het ongewenst toesturen van pakjes e.d. staat beschreven in artikel BW 7:7.

Inkasso-Unie dreigt nu naar de rechter te stappen. Ik zie een procedure met veel vertrouwen tegemoet, aangezien men niets kan bewijzen. Mijn vraag (2 jaar geleden!) om bewijsstukken waaruit zou blijken dat er besteld was, werd beantwoord met "Helaas kunnen we de orginele bestelbon niet terugvinden, maar hier is een voorbeeld". Ik kreeg dus een lege bestelbon, wat de vordering wel heel erg zwak maakt. In Nederland geldt het principe ‘wie eist, bewijst’.
Van het incassobureau moeten de schuldenaren maar bewijzen dat Klooster Mariabron niets tegoed heeft. Zo zijn we uiteraard niet getrouwd. Aangifte doen bij de politie, heeft m.i. niet zoveel zin. Bang zijn voor het incassobureau hoeft ook niet, omdat zij geen enkele macht hebben. Willen ze iets beginnen, dan zullen ze naar de rechter moeten en een deurwaarder inschakelen. Eerst als er een vonnis is, kan er beslag gelegd worden. Dit zit er voor dat stel oplichters echter niet in!
Marco Hanekamp Juridisch Advies.

Van:Rene [19 mei 2006]

Ook ik krijg al tijden brieven van 'Goed Leven' en Mariabron. Maar ook andere ongevraagde post.
Dit alles nadat ik er bij 'Maria Duval' ben ingetrapt. Een toekomst van rijkdom was er voor mij weggelegd. Ook hier kreeg ik gelijkluidende post van. Het 'ronde archief' is geduldig.

Van:Esther G. [19 mei 2006]

Wij kregen brandnetelzalf binnen, nooit besteld. We hebben hierover een brief teruggestuurd, geen reactie. Wel kwam er een nieuwe rekening, verhoogd, doordat we nog niet hadden betaald.
We hebben het maar betaald, zonde van het geld, de artikelen konden we gewoon weggooien, we gebruiken het helemaal niet! Als er nu pakjes komen van Mariabron, worden ze gewoon geweigerd, ik hoop dat ze in Maaseik een keer snappen dat wij géén klant van hun zijn! Diverse reclame-briefjes gaan gewoon de kachel in!