Verguld Wonen / Adviespas / DFK

26 berichten Naar De FinanciŽle Kamer / Adviespas Dit is de laatste pagina

Van: Marion [5 juni 2009]

Ook ik wil mijn zegje doen op dit forum door vooral niet met de jongens van Adviespas in zee te gaan. Pas er mee op! De namen die onder Adviespas gewerkt hebben zijn onbetrouwbaar en hebben ons veel geld gekost. Als u een goede adviseur in de arm neemt bij een bedrijf dat goed bekend staat, zult u minder risico's nemen. Wellicht kost een goed advies dan enig geld, maar als u bedonderd wordt kost dat vaak veel meer! Bovendien zal een verzekeringsmaatschappij gratis adviseurs sturen als u daar om vraagt, zelfs als u daar (achteraf) toch niet mee verder wilt.
Bij ons kwam Mohammed B. om een uitvaartverzekering af te sluiten, maar wij waren er niet mee akkoord. Toch is er nu geld van onze rekening gehaald door Aegon omdat deze Mohammed (hoe?) een polis afsloot op onze namen. Hij heeft mail gehad binnen 24 uur dat wij niet verder wilden en deze mail is gelezen door Rens van de Vuurst (leesbevestiging gevraagd). TÚch heeft deze Mohammed de polis opgemaakt en als akkoord verstuurd naar de Aegon! Hoe vals kun je zijn? Logisch dat de Aegon geld gaat innen, deze Aegon weet niet beter dan dat de polis geldig is.
Het slimme is wel dat deze Mohammed Úns geen enkele polis opstuurde en pas geld liet innen nadat de wettelijke periode van (?) weken was verstreken. Nu zitten wij met de gebakken peren. Pas op voor alle namen die bij deze firma werkten, enkele staan al op internet. Klik op Adviespas bij Google en dan rolt het hele verhaal eruit! Ze zijn failliet (en wij bijna ook!). Boeven zijn het!
Marion

Van: A.N. [15 april 2009]

Hallo,

De oplichtersbende (Adviespas) is failliet, lang leve gerechtigheid!
Mensen let op dat ze niet in de toekomst je weer oplichten.

Van: Vincent v. R. [7 maart 2009]

Beste lezers,

Helaas ben ik ook ťťn van degenen die is opgelicht door Adviespas. Ik heb al jaren een eigen adviseur, maar toch een afspraak gemaakt. Daar heb ik toen op advies van de adviseur een polis afgesloten, ik had namelijk een tekort. Ik heb toen een polis afgesloten bij Generala, maar dit blijkt gewoon een woekerpolis te zijn. De kosten zijn zo hoog dat je er geen cent van over houdt. Na 1 jaar en 4 maanden lang 215 euro per maand te hebben gespaard, blijk ik nu maar een uitkering te krijgen van Ä 98,--. De adviseur (Ronald van B.) vertelde mij dat hij dit duidelijk heeft vermeld. Maar niet tegen mij blijkbaar want anders was ik er nooit aan begonnen. Dit vind ik pure oplichting, ik heb zelfs nooit een financiŽle bijsluiter gehad. Ik waarschuw iedereen die dit forum leest, pas op! Mijn adviseur van de Rabobank heeft de polis stopgezet en het verlies moet ik maar slikken. Maar dit is wel een erg dure les geweest.

Met vriendelijke groet,
Vincent

Van: Janet Bergsma [10 februari 2009]

Ik moet wel even reageren op de reactie van Co. Ik word namelijk als klant van De FinanciŽle Kamer lastiggevallen door Adviespas. Ik heb persoonlijk ook nog nooit gehoord van Verguld Wonen, maar dat doet niet ter zake. Er wordt mij duidelijk vermeld dat zij de klanten nu behartigen dus blijkbaar heeft Adviespas ook het klantenbestand gekopieerd. Ook ben ik erg nieuwsgierig hoe hij aan alle informatie komt, want dan kan ik ook die zaken nakijken.

Ik heb vandaag de adviseur gebeld en aangegeven dat ik geen zaken met hun wil doen, en aangegeven dat ik het vreemd vind dat hij vertelde dat hij de klanten had overgenomen. Hij gaf nogmaals aan dat dit het geval is, het moet toch niet gekker worden. Aegon heeft mij dit duidelijk aangegeven en op de papieren staat ook Aegon Bank als tussenpersoon. Heb dan ook een klacht gestuurd naar AFM, want dit kan niet, ik word gewoon door Adviespas belazerd waar ik bij sta. En helaas blijk ik niet de enige te zijn, zo kan ik lezen op dit forum.
Ik hoop dat iedereen dit doet, zodat dit soort bedrijven ermee ophouden.

Groetjes,
Janet Bergsma

Van: Co Drogtrop [10 februari 2009]

Beste,

Graag wil ik een toevoeging doen op De FinanciŽle Kamer versus Verguld Wonen. Als u op de site kijkt van Verguld Wonen kunt u zien dat dit hetzelfde adres is als De FinanciŽle Kamer. Het betreft dan ook dezelfde eigenaar. Het is erg raar dat dit soort mensen gewoon maar weer opnieuw mogen beginnen. Meneer Stoop heeft het slim gedaan, hij heeft de papieren van de AFM laten halen door een ex adviseur, die nu bij hem in loondienst is. De AFM kan helaas hier niets aan doen. En dat u gebeld wordt door Verguld Wonen van Adviespas verbaast mij niets. Hoe stom kunnen we zijn als wij denken dat de directeur (Stoop dus) niet een kopie heeft van zijn oude bedrijf. Ik vind het in ieder geval geen zuivere koffie.

Maar als u twijfelt over Adviespas, dan kunt u dit beter doen over Verguld Wonen. Ik heb net als Peter den Burgh gekeken bij de curator en de KvK, maar inderdaad Adviespas heeft niets met De FinanciŽle Kamer te maken. De enige overeenkomsten zijn dat de directie van Adviespas heeft met de FinanciŽle Kamer, is dat zij daar gewerkt hebben, meer niet. Ik kan niet zeggen of Adviespas nou veel beter of misschien het zelfde werkt als De FinanciŽle Kamer. Mijn eigen ervaring met Adviespas kan ik als prettig ervaren, maar nogmaals dat is ieder voor zich. Ik ben nu net een paar maanden klant via Adviespas en ik ben blij dat ik duidelijkheid gekregen heb in mijn situatie. Zonder dat de adviseur bij mij opdringerig overkwam.

Hopelijk kunnen we het op dit forum nu eens hebben over andere complot-theorieŽn van Adviespas en De FinanciŽle Kamer.

Met vriendelijke groet,
Co Drogtrop

Van: Evelien B., Haarlem [10 februari 2009]

Ook ik kom op dit forum naar aanleiding van een bezoek van Adviespas, maar dan vorig jaar. Had een Levensloop Pensioen van Aegon via de FinanciŽle Kamer gedaan in 2003, en dat was volgens de adviseur niet wat goed voor mij was door de hoge kosten. Heeft hij mij ook laten zien in het overzicht dat ik toen gekregen had van Aegon. Via hem heb ik een Levensloopregeling via mijn werk gedaan en dat zou dan veilig bij Generali ondergebracht worden. Nu kreeg ik vorige week het overzicht van Generali binnen en blijken de kosten nog hoger te zijn dan bij Aegon! Stelletje gluiperds, zeggen dat ze de klanten van de FinanciŽle Kamer overnemen (zou de doorstart zijn onder een andere naam) en vernachelen me gewoon nog een keer.
Heb ook gezocht op het nieuwe bedrijf van de oude algemeen directeur van de FinanciŽle Kamer, maar dat bedrijf geeft alleen maar advies aan 55-plussers over overwaarde of zoiets. Is trouwens ook pas een jaar na het stoppen van de FinanciŽle Kamer begonnen zag ik. Een neef van mij is ook failliet gegaan en curators stellen de directeur bijna altijd persoonlijk aansprakelijk om meer centen binnen te halen. Slaat dus nergens op volgens mij.
Adviespas is meteen na het failliet gaan van de FinanciŽle Kamer begonnen, en dat kan toch helemaal niet als het zoals Den Burgh zegt als een verrassing kwam? Een commercieel directeur en management team weten toch wel wat er in een bedrijf gebeurt? Volgens mij werkt die Den Burgh gewoon voor Adviespas en is hij de schuld aan het afschuiven of zo!

Belazerde groet,
Evelien B., Haarlem

Van: Janet B. [8 februari 2009]

Ik kwam op dit forum terecht naar aanleiding van een bezoek wat ik heb gehad van Adviespas, dit naar aanleiding van het faillissement van De FinanciŽle Kamer. Zij gaven aan dat zij het klantenbestand hadden overgenomen van De FinanciŽle Kamer, vandaar uit heb ik een afspraak gemaakt. Toen de adviseur kwam moest ik maar mijn bestaande polis (Aegon) omzetten in een levensloop (Generali) omdat dit beter was?! Ik kreeg hier ook weinig uiteg over en moest eigenlijk binnen drie kwartier beslissen en heb gezegd dat ik er over na wou denken. Hier was de adviseur niet echt blij mee en ging meteen boos weg.
Nou ben ik dus gaan zoeken op internet en kwam hier terecht en weet nou niet meer wat ik hiermee aan moet. Zowiezo ga ik geen zaken doen met Adviespas, want toen ik Aegon belde bleek het dat Aegon zelf voor de klanten ging zorgen en niet Adviespas. Ze lopen gewoon te liegen over de telefoon en in je gezicht, daar wil ik geen zaken mee doen. Ik zal dan ook wel de adviseur volgende week laten weten dat ik geen zaken met hun wil doen.
Weet iemand wat ik nou het beste kan doen?

Groetjes,
Janet B.

Van: Peter den Burgh, Amsterdam [16 januari 2009]

Geachte redactie van Recht & Krom,

Betreft: forum De FinanciŽle Kamer

Ik heb deze week een reaktie op uw forum gezet, waarin ik melding maakte dat Adviespas niet een voortzetting is van De Financiele Kamer. Daaronder zet u weer een reaktie "Adviespas is wel degelijk de voortzetting van DFK, lees dat nog maar eens goed na." Ik vind dit een laakbare manier van doen van uw kant om de volgende redenen:

1) Als redaktie dient u zich onafhankelijk op te stellen, zonder zich te mengen in een discussie. Als u toch als redaktie uw standpunt wilt verwoorden, dient u dat m.i. te doen middels een redactioneel stuk, en niet door losse flodders te plakken onder ingezonden stukken.

2) Door op deze wijze een reaktie te plaatsen, doet u op z'n minst de suggestie dat de auteur van het ingezonden stuk z'n huiswerk niet goed heeft gedaan. Immers, hij heeft zich volgens u niet goed ingelezen. U tornt op deze manier (wellicht onbedoeld) aan de geloofwaardigheid van de auteur.

3) Wanneer u zegt "lees dat nog maar eens goed na" is mijn vraag: waar kan ik dat nalezen, heeft u een link? Ik mag toch hopen dat u niet doelt andere ingezonden stukken op uw forum. Iedereen kan maar wat roepen op internet, en op fora zoals de uwe, maar dat maakt het niet per sť waar.

Tot slot, wat betreft het onderwerp zelf: de stelling "Adviespas is wel degelijk de voortzetting van DFK" is simpelweg NIET waar. Je kunt verontwaardigd zijn en allerlei nonsens internet op slingeren, je kunt ook openbare bronnen raadplegen om te zien wat er ťcht aan de hand is.

Via de website van de Kamer van Koophandel kun je vinden wie de curator is van DFK. Op de website van de curator kun je de openbare failisementsverslagen inzien: http://www.fortadvocaten.nl/failisementsverslagen_detail.php?id=513

Als je de tijd en moeite neemt om deze stukken te lezen dan zul je er achter komen dat DFK ťťn bestuurder had, die (naar mening van de curator) het failisement heeft veroorzaakt door te veel privť onttrekkingen te doen. Het failisement heeft dus niets te maken met discutabele akties of (wan-)prestaties van het personeel. De curator is hier heel stellig in, en stelt de ex-directeur persoonlijk aansprakelijk. Lees: de zaak komt voor de rechter, en mogelijk zal de ex-directeur privť aansprakelijk worden gesteld voor de financiele gevolgen van het failisement.

Voorts, als je naar de website van de Kamer van Koophandel gaat en je vraagt de gegevens op Adviespas te Zwanenburg, zul je zien dat de ex-directeur van DFK helemaal niets met dit bedrijf te maken heeft. Dit kan ook helemaal niet, omdat een bedrijf als Adviespas een vergunning van de AFM moet hebben, en zo'n vergunning krijg je nooit als je bij een failisment betrokken bent, en al helemaal niet als dat failisement een financiele dienstverlener betreft.

Het enige wat de twee bedrijven verbindt, is het feit dat ex-werknemers Adviespas hebben opgericht. Maar dit is op zich natuurlijk geen grond om te stellen dat het ene bedrijf een voortzetting is van het andere, omdat er van enige continuiteit in financieel, bestuurlijk, juridisch of enig ander wettelijk opzicht geen enkele sprake is, noch zijn klanten overgenomen (die zijn bij de verzekeringsmaatschappijen terechtgekomen). Buiten het juridische om kun je m.i. moeilijk ex-werknemers van alles en nog wat kwalijk nemen vanwege wandaden van hun ex-directeur.

Ik hoop dat jullie dit stuk op deze manier willen plaatsen. En mochten jullie een andere mening zijn toegedaan, hoop ik dat dit niet met weer zo'n losse flodder wordt afgedaan, maar met een onderbouwd redactioneel stuk. Dat zou een forum als Recht & Krom ten goede komen.

Met vriendelijke groet,
Peter den Burgh

Van: Peter den Burgh, Amsterdam [13 januari 2009]

Hallo,

Ik word als ex-klant van De FinanciŽle Kamer ook lastig gevallen door Verguld Wonen. Als ik het goed begrepen heb, zijn zij in overtreding, want bij het failliet gaan van De FinanciŽle Kamer gaan alle klanten via de curator naar de verzekeringsmaatschappijen. Verguld Wonen is van de voormalige directeur en eigenaar van De FinanciŽle Kamer, dus hij zal het klantenbestand gekopieerd hebben voor zijn nieuwe zaak. Als iemand dit aan de AFM zou melden krijgt Verguld Wonen zeker last!
Aviespas heeft trouwens niks te maken met De FinanciŽle Kamer, dat staat verkeerd op deze site; dat zijn oud medewerkers die na het faillisement (die ook maar op hun dak kwam vallen) voor zichzelf zijn begonnen en bovendien benaderen zij consumenten niet via telemarketing.

Peter den Burgh

Recht & Krom: Adviespas is wel degelijk de voortzetting van DFK, lees dat nog maar eens goed na.

Van: Jos van Rein [12 januari 2009]

Hallo,

Ik kom op dit forum omdat ik vorige week gebeld werd n.a.v. het failliet gaan van DFK. Ik had daar vorig jaar al (netjes) bericht van gekregen middels Aegon bank omdat zij automatisch alle door DFK geregelde Aegon-zaken overnamen (ik heb via DFK wťl een product van Aegon afgenomen). Vorige week echter iemand die namens 'Verguld Wonen' en 'Verzekeren & Wonen' belde. De meneer in kwestie wist mij te vertellen dat 'Verguld Wonen' en 'Verzekeren & Wonen' alle zaken van De FinanciŽle Kamer had overgenomen en dat ze graag iemand langs wilden sturen voor een gesprek (?). Omdat ik wel benieuwd was naar dat gesprek, heb ik een afspraak gemaakt. Ook even met Aegon-bank gebeld of zij wisten dat 'Verguld Wonen' etc de zaken hadden overgenomen. Aegon-bank wist mij te vertellen dat zij alle klanten van De FinanciŽle Kamer netjes hebben teruggekregen in hun bestand en dat vanaf dat moment zij de zaken regelden. Het verhaal dat de telefoonmeneer mij vertelde, klopte dus van geen kant. Waarschijnlijk had een FinanciŽle Kamer-medewerker gewoon alle klantgegevens meegenomen en die worden dus nu leuk 'misbruikt'. Op z'n minst niet netjes.
Trouwens, de adviseur zou vanavond langs komen, maar heeft (helaas) ook niets meer van zich laten horen. Terwijl ik hem graag had gesproken. Het was exact dezelfde man die een aantal jaren terug mij namens De FinanciŽle Kamer had geadviseerd!

Jos van Rein

Van: Susanne Snijders [9 januari 2009]

Hallo,

Even over ďAdviespasĒ (dezelfde directeur als FinanciŽle Kamer). Zoals u al kunt lezen van andere mensen is het maar een duister zootje daar. Ik heb er sinds kort zelf ook ervaring mee. Zal er niet teveel over uitwijden maar Dhr. Rens van de Vuurst, maar ook zijn compagnon Dhr. Dennis Schabracq, belazeren zelfs hun eigen personeel financieel.
En komen afspraken die mondeling worden gemaakt op geen enkel punt na. Dit heeft ons financieel erg veel problemen bezorgd. En zulke mensen gaan dan over jullie en ons geld, belachelijk dat dat kan in dit land.

Susanne Snijders