55 Miljoen Philipijnen gehackt

55 Miljoen Philipijnen gehackt

7 april 2016

Het radio-journaal meldt dat alle persoonlijke gegevens - inclusief paspoort en vingerafdrukken - van 55 miljoen Philipijnse burgers op straat liggen vanwege een computer-hack. De nu openlijk toegankelijke gegevens kunnen worden misbruikt voor fraude.

 

Doemscenario

7 april 2016

Het doemscenario van een (tijdelijk) internetloze wereld dreigt steeds naderbij te komen. Criminelen richten hun aanvallen steeds vaker op servers in datacentra, om zo meer bedrijven en webzijdes tegelijk plat te kunnen leggen met ransomware (losgeld-software). (Bron: Fraudehelpdesk)

 

Google verdacht van belastingfraude

28 mei 2016

In diverse landen is er een onderzoek gestart naar vermeende belastingfraude van Google. Alleen al in Frankrijk wordt Google verdacht van belastingontduiking van 1,8 miljard euro.

 

Storingen Mijn ING

Mijn ING

28 juni 2016

Er is vanaf 09:21 uur een storing bij Mijn ING. Er kan niet worden ingelogd, overschrijvingen zijn niet mogelijk en betalen met iDeal is niet mogelijk.
Maar wat blijkt ons nu? Mijn ING heeft bijna ELKE dag grote storingen, volgens een overzicht dat teruggaat tot aan oktober 2015. Een tamelijk schokkende gewaarwording, en het zoveelste bewijs dat onze voorspelling over een catastrofaal internet al bewaarheid is geworden! ING heeft mogelijk al miljarden euro's schade geleden, maar zal de (wijze) stap om internetbankieren af te schaffen voorlopig wel niet zetten.