Google AdWords

AdWords

[30 juli 2012]

Bovengenoemde internetonderneming beweert dat bedrijven echt goed gevonden worden als ze maar adverteren bij dat bedrijf. Alleen ondernemingen die dat nog nooit gedaan hebben, krijgen € 50,-- GRATIS advertentietegoed om het uit te proberen.
Al vele jaren vervuilt het genoemde internetbedrijf computer- en andere papieren tijdschriften met een inlegvelletje (dat inmiddels een gigantisch bos moet hebben gekost) om dat te laten weten, en om meteen ook haar eigen falen te laten zien!
Ongetwijfeld betaalt men de kosten van het bijvoegen (waardoor tijdschriften soms speciaal in plastic verpakt moeten worden) in advertentietegoed, dat is wel net zo voordelig.
Voor 50 euro kan men, volgens ons, maar héél weinig adverteren en zal de uiteindelijke advertentie-campagne vele honderden of zelfs duizenden euro's kosten.
Voor 50 euro krijgt het bedrijf wél een schat aan nieuwe gegevens van bedrijven, en volgens de algemene voorwaarden kan men daar mee doen en laten wat men wil. En dat geldt ook voor de inhoud van de advertenties!
Als men géén andere kosten wil maken dan de vijftig euro, dan moet de klant zélf de campagne onderbreken. En dat is volledig in strijd met de Nederlandse wet. Iets wat aangeboden wordt als gratis, moet ook volledig gratis zijn, zonder verplichtingen of bijkomende voorwaarden. Een gratis proefabonnement of proefperiode moet door de aanbieder automatisch worden stopgezet, zonder dat er kosten zijn!