Cybercrime, wat te doen?

4 februari 2018

Het internet zal ooit een keer volledig in elkaar storten. Om daarna als maatschappij nog te kunnen functioneren, is de enige oplossing: terug naar vroeger. De overheid, banken, ziekenhuizen en andere bedrijven dienen ervoor te zorgen dat zij ook nog een papieren administratie en werksysteem achter de hand hebben. Hou dat systeem actueel en zorg dat het direct operationeel kan worden. Wacht niet totdat het te laat is!

 

Banken & DDos

28 januari 2018

Mocht u het gemist hebben: Nederlandse banken zijn in het weekeinde meerdere malen via internet aangevallen door digicriminelen. Die kunnen die aanvallen van overal ter wereld laten plaatsvinden en hoeven dus zelf nooit in beeld te komen. Door de aanvallen zijn belangrijke diensten van de banken uitgevallen, zoals internetbankieren en pin-betalingen in winkels. De daardoor ontstane schade is enorm.
De directeur van De Nederlandse Bank (DNB) gaf vandaag op TV toe dat er élke dag duizenden van die aanvallen op DNB zijn, ongeveer elke seconde een aanval. Omdat de 'DDos-aanvallen' niet te stoppen zijn, zal de ellende alleen maar groter worden. En het besef begint nu langzamerhand door te dringen hoe krakkemikkig internet eigenlijk is en dat het zo niet langer kan.
De zeer drastische maatregelen die nodig zijn om weer een stabiel betalingssysteem te creëren, zullen echter nog wel een poos op zich laten wachten. Maar met lapmiddelen lossen we dit probleem echt niet meer op.