Geen dag zonder negatief nieuws

4 februari 2016

Er gaat momenteel geen dag voorbij zonder dat er slecht nieuws wordt gemeld over internet. Veel instanties zoals banken en overheden dwingen ons om onze activiteiten steeds meer via internet af te wikkelen. Ergo, ook de criminaliteit verplaatst zich naar internet. Terwijl Het Internet eigenlijk helemaal niet bestaat, er niemand de baas over is en ook niemand precies weet wr de activiteiten plaatsvinden. En voorbeeld: het internetbankieren van de ING-bank loopt via computers in Amerika! Deze onvoorstelbare argeloosheid en dommigheid leidt nu al tot grote problemen, maar zal uiteindelijk onze gehele economie en infrastructuur lamleggen.

Het slechte nieuws van vandaag gaat over 'slim' speelgoed. Ja, ook in die branche ontkomt men niet aan de drang om alles aan internet te knopen. Fisher Price heeft een 'slimme' teddybeer waar kinderen vragen aan kunnen stellen, die door computers van de fabrikant worden beantwoord.
Het Chinese bedrijf VTech maakt o.a. een 'slimme' Barbiepop met eenzelfde functie en is daarnaast nog voorzien van een camera. Beide fabrikanten zijn gehackt en de hackers hebben vele miljoenen persoonlijke gegevens (inclusief gesprekken en foto's) van kinderen, ouders en hun omgeving buitgemaakt.
Het speelgoed bleek knullig en amateuristisch beveiligd te zijn.