Bedrog op Datingsites

[29 september 2008]

Ik ben lid van gratis datingsites en daar moet je erg goed oppassen voor Nigeriaanse oplichters. Daarvan krijg ik af en toe reacties van veel te mooie jonge dames uit verre landen. Vrijwel altijd zijn het standaardberichten in het Engels.

Uit nieuwsgierigheid heb ik op eentje gereageerd en mee gechat op MSN. Het kwam er op neer dat de dame bij mij wilde logeren, maar helaas heeft ze geen geld voor de vliegticket. Of ik eventjes 250 euro wil storten op een bankrekening. Uiteraard ben ik daar niet op ingegaan en heb ik haar MSN adres geblokkeerd.

De laatste tijd krijg ik ook van die vreemde nederlandse vertalingen. Hieronder heb je een voorbeeldbericht, er zijn vele varianten van. Het komt er steeds op neer dat je snel moet reageren op een e-mail adres en niet via de berichtenbox van de datingsite. Logisch, uiteraard omdat ze meestal binnen een dag verwijderd worden door de website en het IP adres wordt geblokkeerd na meldingen. Mijn advies en ook die van de webmasters: Niet op reageren maar gelijk aangeven als spammer of faker.

Dick Perk, Lelystad


HALLO BESTE.
Hoe gaat het met je vandaag? Ik ben URSULA missen, ik ben single sexy kijken en ook een mooie jonge dame met vol liefde, begrip, romantisch en zorgzaam, ik zag je profiel als ik was het browsen via deze site en ik nam de rente over u zal ik graag willen dat u Contact met mij opnemen, zodat zal ik je mijn foto en terzelfder tijd zult u meer weten over mij met alle hoop dat we samen zullen klik. Dus alsjeblieft nogmaals: ik zal graag willen dat u contact met mij opnemen met mijn E-MAIL.THANK u voor uw begrip als ik wacht op uw antwoord TODAY.LIKE ik al eerder heb gezegd, zal ik graag willen dat u direct antwoorden op mijn prive e-mail adres dus:urslaammed@gmail.com
WITH LOVE
URSULA

HELLO DEAR.
HOW ARE YOU TODAY? I AM MISS URSULA,I AM SINGLE SEXY LOOKING AND ALSO A BEAUTIFUL YOUNG LADY WITH FULL OF LOVE,UNDERSTANDING,ROMANTIC AND CARING,I SAW YOUR PROFILE AS I WAS BROWSING THROUGH THIS SITE AND I TOOK INTEREST ON YOU PLEASE I WILL LIKE YOU TO CONTACT ME SO THAT I WILL SHOW YOU MY PHOTO AND AT THE SAME TIME YOU WILL KNOW MORE ABOUT ME WITH ALL HOPE THAT WE WILL CLICK TOGETHER. SO PLEASE ONCE AGAIN I WILL LIKE YOU TO CONTACT ME WITH MY E-MAIL.THANK YOU FOR YOUR UNDERSTANDING AS I WAIT FOR YOUR REPLY TODAY.LIKE I SAID EARLIER,I WILL LIKE YOU TO REPLY DIRECTLY TO MY PRIVATE EMAIL ADDRESS THUS:urslaammed@gmail.com
WITH LOVE
URSULA