Voorkom misbruik van adressen!

Doordat de meeste ellende dus via e-mail de computer binnenkomt, wil ik nog even op het volgende wijzen:

Als u een e-mail stuurt aan meerdere personen

Als u een e-mailbericht wilt sturen aan meerdere personen tegelijk, bijvoorbeeld aan iedereen in uw adresboek, en u zet die adressen in het vak “Aan:”, dan kan elke ontvanger die adressen zien!
Dat heeft tot gevolg dat uw relaties daardoor al uw andere relaties kennen, wat u meestal niet wilt.
Maar wat erger is, is dat kwaadwillenden die adressen zo kunnen gebruiken om er reclame, virussen of andere nonsens naartoe te sturen.
Ze gaan er terecht vanuit dat het om geldige en actieve e-mail-adressen gaat.
Ook kunnen virussen die al op de computer van een geadresseerde aanwezig zijn, naar hartelust gebruik maken van de binnengekomen adressen.

Vooral als u gehoor geeft aan oproepen om een bepaald bericht naar iedereen in uw adresboek door te sturen (wat u in principe NOOIT moet doen) dan zwerft uw gehele adressenbestand in een mum van tijd de hele wereld rond. Om in de kortste tijd terecht te komen op een CD-Rom met miljoenen andere adressen, die voor heel veel geld weer worden aangeboden aan al die adressen die er op staan!

Wat moet u doen om dat te voorkomen?

Ook als u de adressen in het vak “CC:” zet, zijn ze gewoon zichtbaar.
U moet ze zetten in het vak “BCC:”
Vaak is dit vak niet zichtbaar in Outlook Express, u moet daarvoor eerst in het menu “Beeld” de keuze “Alle koppen” aanvinken.

Als u vervolgens alle geadresseerden in dit vak zet, dan zijn ze voor niemand meer zichtbaar.
Als u het vak “Aan:” leeg laat, verschijnt er bij de ontvanger een Engelse tekst: “Undisclosed recipient”.
Sommigen schrikken daarvan en daarom kunt u in het vak “Aan:” het beste uw eigen e-mailadres zetten. Daar schrikt niemand van, en het heeft als voordeel dat u zelf ook het bericht krijgt dat u verstuurd hebt.