Einde Facebook nabij?

Facebook

[16 november 2014]

D

e neergang van Facebook schijnt begonnen te zijn, volgens de Engelse krant The Guardian. In de afgelopen zes maanden hebben 9 miljoen Amerikaanse gebruikers afgehaakt en 2 miljoen Engelse, en deze afnames blijven zich voortzetten.
Ook in andere landen, zoals Canada, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Japan is die trend zichtbaar. Nederland loopt wat dat betreft achter, want hier is het aantal gebruikers stabiel.
Grootste oorzaak van de afname zou zijn dat mensen uitgekeken zijn op het medium, en overschakelen naar iets nieuws. Ook zullen de privacyschendingen en de vele rechtszaken daarover niet bevorderlijk zijn voor de populariteit. De gebruikers beginnen zich te realiseren dat zij en hun privégegevens zorgen voor de enorme rijkdom van Facebook en de aandeelhouders. Elke gebruiker is minimaal € 200,-- waard voor Facebook.

Europe vs Facebook

[16 november 2014]

De grootste dreiging voor Facebook vormt de Oostenrijkse advocaat Max Schrems, die een omvangrijke rechtszaak aan het voorbereiden is. Die zaak wordt inmiddels gesteund (ook financieel) door vele tienduizenden gebruikers en ex-gebruikers van Facebook.
Schrems heeft ontdekt dat Facebooks Europese hoofdkantoor zich in Ierland bevindt. Derhalve moet Facebook zich aan de Europese wetgeving houden. En uit eigen ervaring heeft Max geconstateerd dat dat niet gebeurt.
Schrems is zijn actie tegen Facebook al in 2011 begonnen, toen hij nog rechtenstudent was. Na een lange strijd om inzage te krijgen in alle informatie die Facebook voor eeuwig van hem heeft vastgelegd, heeft hij 22 aanklachten tegen Facebook geformuleerd en is hij zijn actie “Europe versus Facebook” begonnen.

De wereld waarin wij leven

[16 oktober 2014]

Facebook kocht WhatsApp, de berichtendienst op de telefoon, voor 22 miljard dollar. Om de mensen die in nood zijn te voeden en onderdak te geven zou ruim 17 miljard nodig zijn volgens de VN. Maar er is geen 17 miljard beschikbaar, er is maar 8 miljard beschikbaar. En dus wél 22 voor WhatsApp!

(Bron: Welingelichtekringen.nl)

Extreme gestoordheid van Facebook

[15 oktober 2014]

Uit berichten die vandaag naar buiten zijn gekomen, blijkt dat de vergelijking van Facebook met de Stasi géén overdreven vergelijking is. Wat is namelijk het geval? Vrouwelijke medewerkers van Facebook (en ook Apple) kunnen namelijk op kosten van de baas hun eitjes laten invriezen. Zodat de vrouwen rustig aan hun carrière kunnen werken en later kinderen krijgen. Is dat niet een nobel gebaar van Facebook? Nee, natuurlijk niet, niks is nobel aan Facebook. De medewerksters worden hierdoor tot marionetten gemaakt, en de bazen trekken aan de touwtjes. Zij bepalen dus uiteindelijk wanneer een vrouw kinderen mag krijgen. Voorts zullen de vrouwen onder druk worden gezet om hieraan deel te nemen, anders zullen ze géén succesvolle loopbaan krijgen bij het bedrijf! Een ander griezelig feit is dat wat Facebook betaalt ook eigendom is van het bedrijf. Facebook kan dus doen en laten wat men wil met de eitjes: verkopen, vernietigen of verwisselen. Bekijk de geschiedenis eens, en bedenk welke gruwelijke experimenten er al zijn uitgevoerd om tot een superieur mensenras te komen!

Wat is het nut van Facebook?

[15 oktober 2014]

Op meerdere plekken op internet zou ons haarfijn worden uitgelegd wat Facebook is en wat je er mee kunt doen. Na het doorlezen van al die webzijdes snappen we er nog altijd helemaal niks van. Facebook zelf stuurt ons regelmatig ongevraagde (!) mailtjes met cryptische teksten als:
“Johan Johannes wil foto's en updates met je delen.” Ik ken geen Johan Johannes, en als ik hem wél zou kennen dan zou ik toch nóóit iets met hem delen via een Amerikaans bedrijf met extreem foute bedoelingen! En wat is dat trouwens voor idiote onzin: foto's en updates delen? Updates van wat? En hoe gaat dat delen van foto's in zijn werk? Moeten we ze eerst doormidden scheuren? Als je iemand foto's wilt laten zien van bijvoorbeeld een vakantie of zo, dan doe je dat toch gewoon tijdens een persoonlijke ontmoeting. Of je stuurt een e-mail.
Een kennis heeft ons zelfs een demonstratie Facebooken gegeven op haar 'slimme' telefoon. Ze had juist wat foto's van een kennis van een kennis van een kennis gekregen op haar timeline. Waarom dat zo heet weet ze niet, en ze geeft volmondig toe dat je er ook niks aan hebt. Maar “omdat iedereen er op zit, moet je wel meedoen”...
Hoe ridicuul het hele fenomeen Facebook is, blijkt ook duidelijk uit deze tekst van Facebook zelf:
“Johan heeft je uitgenodigd om lid te worden van Facebook. Zodra je je hebt aangemeld bij Facebook, kun je in contact blijven met je vrienden door foto's en video's te delen, statusupdates te plaatsen, berichten te versturen en nog veel meer.”
Alsof dat vroeger allemaal niet kon, en nu niet meer kan zónder Facebook!

“Facebook is véél erger dan de Stasi”

[14 oktober 2014]

Bovenstaande uitspraak is niet van ons, maar we onderschrijven hem volledig.
Het Ministerium für Staatssicherheit (in de volksmond Stasi) van de voormalige DDR zou destijds héél graag gebruik hebben gemaakt van een medium als Facebook van nu. De Stasi legde van alles en iedereen die ook maar in de verte iets met Oost-Duitsland te maken had álles wat men kon vinden zeer gedetailleerd vast. Op die manier probeerde men vooral de eigen burgers onder de duim te houden. De Stasi hield zich nog aan de eigen (krankzinige) wetten, maar wat Facebook doet met de gebruikers is in Europa totaal onwettig en moreel ziek! Nee, we overdrijven niet.
Wij vinden het dan ook verbijsterend stom dat zó veel gebruikers in Nederland en de wereld zich laten misbruiken door de eigenaren van Facebook. Hun enige doel is om macht over de wereldbevolking te krijgen en de totale heerschappij te verwerven. En het klopt dat zij niet de enigen zijn, maar dat maakt het niet minder erg.

Facebook = Fakebook

[10 september 2014]

Facebook heeft 83 miljoen nep-leden, volgens opgave van Facebook zelf. Een groot deel van die fake-accounts wordt gebruikt voor criminele activiteiten.