Facebook wordt verboden

Facebook

9 november 2015

Facebook heeft vandaag in België een proces verloren, waarbij de uitspraak luidt dat het Facebook wordt verboden om nog langer inwoners van dat land via internet te bespioneren. Het gaat hier om mensen die géén lid zijn van Facebook en dus ook geen toestemming hebben gegeven voor het volgen en vastleggen van hun internetgedrag. Facebook moet binnen 48 uur voldoen aan het vonnis, anders wordt er een dwangsom van € 250.000,00 per dag opgelegd.
In Nederland worden de criminele activiteiten van Facebook nog altijd in stand gehouden door onder meer de medewerking van een overheidsdienst als Fraudehelpdesk.nl.

Facebook-dienst platgelegd

17 december 2015

Facebook denkt onaantastbaar te zijn. Zo meende men bij Facebook Brazilië tot twee keer toe te kunnen wegblijven bij een rechtszaak over hun dienst WhatsApp. Als straf voor die arrogantie is WhatsApp voor 48 uur platgelegd door de Braziliaanse overheid. De leiding van FB roept nu moord en brand en laat hypocriet weten:
"We zijn teleurgesteld in de kortzichtige beslissing om de toegang af te snijden tot WhatsApp, een communicatie-instrument waar zó veel Brazilianen inmiddels van afhankelijk zijn, en triest om te zien hoe Brazilië zich isoleert van de rest van de wereld."
Verder roept men zelfs op tot een protest-actie. Absurd!

FB krijgt zeer waarschijnlijk met nog veel meer problemen te maken. Zo is een groep advocaten in Nederland begonnen met het voorbereiden van acties, omdat FB geen aanstalten maakt te voldoen aan het vonnis van een Belgische rechter. In dat vonnis heeft FB het verbod gekregen om nog langer gegevens van haar gebruikers in Europa naar computers in Amerika te sturen. Ook hier is er geen enkel initiatief van FB gevolgd.