Facebook onder vuur (8 berichten)

Facebook

2 maart 2016

De Duitse mededingings-autoriteit doet onderzoek naar de criminele activiteiten van Facebook. Men heeft sterke aanwijzingen dat het Amerikaanse bedrijf maar doet waar het zelf zin in heeft en allerlei Europese wetten met voeten treedt. Het Bundeskartellamt dat samenwerkt met de Europese Commissie onderzoekt hoe het gesteld is met de naleving van privacy-wetgeving en de manier waarop persoonlijke gegevens van gebruikers worden opgeslagen en gebruikt voor het maken van winst. Zorg dat u weg bent voordat het te laat is!

 

Onderzoek naar Facebook, Ierland

28 mei 2016

De overheid in Ierland, de privacy-waakhond, is eindelijk een onderzoek gestart naar Facebook Ierland. In oktober 2015 is er een uitspraak van de hoogste Europese rechter geweest, waarbij het Facebook (maar ook andere Amerikaanse bedrijven met een vestiging in Europa) wordt verboden om nog langer gegevens van Europese gebruikers (digitaal) te versturen naar Amerika. Het vermoeden is dat Facebook zich hier niet aan houdt en dat er daadwerkelijk acties nodig zijn om het dataverkeer tussen Facebook Europa en Facebook Amerika te blokkeren. Zal dit het einde worden van Facebook, Google, Apple, Microsoft etc. in Europa?

 

Facebook: Gratis internet in India

29 mei 2016

Facebook-baas Mark Zuckerberg wilde heel India voorzien van gratis internet. Loffelijk aanbod, nietwaar? Uiteraard niet, want Zuckerberg wilde voor de inwoners van dat land gaan bepalen welke webzijdes er wel en welke er niet zouden bekeken kunnen worden!
De Indiase overheid heeft dan ook resoluut een stokje gestoken voor Zuckerberg's plannen.

 

Facebook is schandalig!

7 juni 2016

Peter R. de Vries heeft er drie rechtszaken voor nodig gehad en een jaar lang geduld om Facebook Ierland te dwingen enigszins mee te werken in de wraakporno-zaak "Chantal Werkendam". In tegenstelling tot wat Facebook altijd heeft beweerd, hebben een Nederlandse en Ierse deskundige toch kans gezien om gegevens over de dader boven water te krijgen. Waaronder een IP-adres.
Om een verder onderzoek te dwarsbomen, is Facebook zo kinderachtig geweest om het IP-adres én de volledige naam van Chantal uit Werkendam openbaar te maken! Dadada...

 

Facebook moet per direct stoppen!

27 september 2016

Facebook en WhatsApp moeten in Duitsland onmiddellijk stoppen met het delen en gebruiken van data van de 35 miljoen gebruikers. Dat heeft de privacy-waakhond daar, op basis van de wet, bepaald. Wat Facebook gaat doen is niet bekend. Wat Duitsland gaat doen als Facebook niet wil luisteren, is ook niet bekend.
Ons is het trouwens een raadsel waarom er nog mensen zijn die iets te maken willen hebben met een crimineel bedrijf als Facebook!

 

Facebook steeds schandaliger

2 november 2016

In Nederland is er momenteel een discussie over het afschaffen van het woord Allochtoon. Omdat het vooral in negatieve zin zou worden gebruikt, en dus stigmatiserend werkt.
Facebook daarentegen gaat een heel andere richting in. Door de adverteerders te laten bepalen welke etnische bevolkingsgroepen de advertentie NIET te zien krijgen! Zo kan de adverteerder bijvoorbeeld aangeven dat alleen blanken hun advertentie mogen zien.
Juristen stellen dat zoiets niet mag, maar ja, het is Facebook. En die kan, ondanks alle protesten en bezwaren, nog altijd gewoon zijn gang gaan.

 

Facebook stopt eventjes...

8 november 2016

"Facebook stopt eventjes met delen WhatsApp-gegevens", zo kopt NOS-Teletekst fijntjes vandaag. Het klopt inderdaad dat Facebook in heel Europa pas op de plaats maakt als het gaat om het (commercieel) gebruik van door WhatsApp vergaarde privé-gegevens. In heel Europa hebben privacy-waakhonden Facebook gedreigd met hoge boetes. De bedenker van WhatsApp en de baas van Facebook hebben altijd benadrukt dat er nimmer sprake zou zijn van het gebruik van de gegevens. Toch heeft men enkele maanden geleden stilletjes de voorwaarden van WhatsApp gewijzigd, zodat men nu vrijelijk hun gang kan gaan. Wat een leugenaars!
De privacy-waakhonden willen eerst onderzoek doen naar de gewijzigde voorwaarden. Daarna gaat Facebook natuurlijk gewoon door met het verkopen en misbruiken van persoonlijke gegevens.

 

Veel Facebookleden dood verklaard!

11 november 2016

Er zijn mensen die werkelijk geloven dat alles wat er op Facebook staat waar is. Zo liet De Wereld Draait Door recentelijk nog treffend zien. De waarheid is dat Fb een broeinest van leugen, bedrog, verdachtmaking, oplichting en wangedrag is. Ook waar is dat elke gebruiker de wereld te zien krijgt zoals Fb die voor hem bepaalt. Het is ongelooflijk dat mensen in vrije landen - zoals Nederland - zich klakkeloos neerleggen bij een dergelijk dictatoriaal gedrag.
Dat de waarheid bij Fb ver te zoeken is, is extra schrijnend nu Facebook door een enorme blunder een groot aantal gebruikers ten onrechte voor dood verklaard heeft. Inclusief de grote baas himself...