Facebook en de censuur

Facebook en de censuur

10 mei 2016

e Partij van de Arbeid (PvdA) schrijft op haar Facebook-pagina:
"Vanochtend plaatste PvdA-Tweede Kamerlid Keklik Yücel de volgende post op Facebook. Nu is het profiel van Keklik ineens verdwenen. Wij vinden het onacceptabel dat het profiel van een volksvertegenwoordiger die een openhartig verhaal schrijft over haar drijfveren en idealen zomaar offline wordt gehaald. Dit hebben we Facebook laten weten, met het verzoek het profiel meteen weer te activeren. Om met Keklik te spreken: wij mogen onze vrije meningsuiting nooit onder druk laten zetten!"

Het wil nog altijd niet tot de gebruikers doordringen dat Facebook een (Amerikaans) bedrijf is dat maar in twee dingen geïnteresseerd is: macht en geld.
Facebook ziet de gebruiker niet als klant of als menselijk wezen, maar als slaaf zonder enige rechten. Die houding heeft men al ontelbare malen gedemonstreerd, en we snappen werkelijk niet dat een serieus bedrijf of politieke partij ook maar iets te maken wil hebben met een dergelijke criminele onderneming!

ComputerIdee.nl schrijft vandaag:

Er is commotie ontstaan over Facebook, dat gebruikers bewust bepaalde politieke verhalen voorschotelde. Daardoor zouden Facebookers alleen verhalen te zien krijgen die Facebook wilde laten zien.

En zo zijn er nog tientallen andere verwerpelijke acties van Facebook te noemen.