Facebook krijgt boete

18 mei 2017

acebook heeft een forse boete uitgedeeld gekregen door de Europese Commissie. Het gaat om een bedrag van 110 miljoen euro. Voor gewone mensen zoals u en ik een groot bedrag, maar voor Facebook nog geen half procent van de jaaromzet.
Wat we ons afvragen is:
Vr welke datum moet dat bedrag betaald zijn, op welke rekening moet het gestort worden, krijgen we te horen wanneer het binnen is en wat gebeurt er als Facebook in gebreke blijft? Komt dan de deurwaarder langs om beslag te leggen op computers en bureaustoelen?
Het zou ons niet verbazen als het uiteindelijk om een symbolisch bedrag gaat. Maar het gebaar van de Commissie is goed.

Wat heeft Facebook misdaan? Te veel om op te noemen, maar in dit geval gaat het om de grove leugen van Facebook om de gegevens van WhatsApp nimmer te koppelen aan die van Facebook zelf.
Binnen twee jaar na die "belofte" verandert Facebook stiekem de privacy-voorwaarden en doet waar veel gebruikers al bang voor waren.

Facebook en Google zijn berucht om dit soort leugens, en ze zullen er ook wel mee doorgaan. Totdat de gebruikers eindelijk eens tot bezinning komen en massaal ophouden met het gebruik van deze diensten.