Facebook-horror (8 berichten)

27 juli 2018

We lezen zojuist op Newsmonkey een bericht dat FB patent heeft aangevraagd op een technologie waarmee het mogelijk is om op afstand de microfoon van een smartphone in te schakelen, om zo precies te kunnen horen én vastleggen waar de gebruiker mee bezig is. De techniek heet 'ambient audio fingerprinting'. FB wil de ontvangen geluiden verzamelen, verzenden en analyseren. Met als doel natuurlijk nóg betere profielen van elk mens op aarde te kunnen maken en doorverkopen aan adverteerders.

Facebook zegt de techniek nooit in het echt te zullen gaan gebruiken. Maar wie gelooft er FB nog?

 

Zuckerberg down

27 juli 2018

De baas van Facebook is gisteren 120 miljard dollar kwijtgeraakt op de Amerikaanse beurs. De aandelen FB werden in één klap bijna 20% minder waard. Meneer Zuckerberg hoeft echter nog niet te bezuinigen op zijn wekelijkse boodschappen.

 

VARA's Kassa: Verlaat Facebook

11 juni 2018

Aan het eind van het voor FB vernietigende programma 'De Fuik van Facebook' van afgelopen zaterdag, vertelt de presentatrice dat de VARA erover heeft gedacht om FB te verlaten, maar dat men dat toch maar niet doet. Kijk, dat is nou precies wat men in het programma heeft betoogd: FB heeft een groot deel van de wereldbevolking in zijn macht en mensen doen precies wat het bedrijf van ze wil. Huiveringwekkend.

 

Delen

22 mei 2018

Zuckerberg wil dat de hele wereld álles met elkaar deelt via zijn facadeboekje.
Maar hijzelf doet daar niet aan mee.

 

Indoctrinatie

14 april 2018

Veel gebruikers van dit op zich nutteloos medium zijn zó ernstig gehersenspoeld, dat men zelfs ópkomt voor 'de grote dictator' in plaats van er afstand van te nemen.

 

Privacy-schandalen (1)

5 april 2018

Alle media spreken er schande van. Het "datalek" van de 50 miljoen Amerikaanse Facebook-gebruikers blijkt nog veel groter dan gedacht. Het getal van 50 miljoen getroffenen moet nu bijgesteld worden naar 87 miljoen. Daaronder blijken zich ook 90.000 Nederlanders en 61.000 Belgische aanhangers te bevinden.
Ook de hoeveelheid data die het stelende bedrijf buitmaakte, is veel groter. Het kan gaan om álle gegevens die mensen op FB hebben gestald zónder de bedoeling het openbaar te maken.
En wat doen de gebruikers en de verontwaardigde media? Die blijven domweg doorgaan met het gebruiken van dat criminele bedrijf en er nog altijd volop gratis reclame voor maken ook.

 

Faceboos

21 maart 2018

Facebook is boos en voelt zich bedrogen. Alleen maar doordat nu aan de grote klok is gehangen dat een andere privacy-schender persoonlijke gegevens van 50 miljoen FB-klanten heeft misbruikt om o.a. verkiezingen te beďnvloeden (Trump en Brexit). FB was daarvan op de hoogte en vond dat geen probleem. Voor FB bestaat er immers geen privacy. Door die instelling, en door de onnozelheid van de gebruikers die heel goed weten dat hun gegevens misbruikt worden, is FB een miljardenbedrijf geworden.

FB schendt de Europese wetten op minsten 22 punten. Toch maken alle overheden, nutsbedrijven, instanties, ziekenhuizen, scholen, politieke partijen, omroepen, uitgevers en bedrijven driftig gebruik van dit criminele netwerk. In steeds meer gevallen worden we zelfs gedwongen om FB te gebruiken als we ergens aan willen deelnemen. Dit is te absurd voor woorden. Recht & Krom waarschuwt al meer dan acht jaar, en voor ons kan de afbraak van FB niet snel genoeg gaan.

 

Europe versus Facebook

18 februari 2018

Facebook wordt al sedert 2011 achtervolgd door de Oostenrijkse advocaat (in 2011 nog rechtenstudent) Max Schrems. De processen verlopen moeizaam en Facebook vecht met alle macht terug. De advocaten van het Amerikaanse 'spionage'-bedrijf doen er alles aan om Schrems niet-ontvankelijk te laten verklaren en de zaak te blokkeren. De vertragingstactiek lukt Facebook erg goed, maar de zaak helemaal van de baan krijgen niet. Schrems heeft in bijna alle processen een overwinning behaald.
De laatste positieve uitspraak voor Europe vs Facebook is van januari 2018 en gedaan door het Hof van Justitie van de Europese Unie.

Schrems heeft Facebook aangeklaagd op 22 punten wegens het schenden van de Europese wetten, en heeft gewonnen op 20 punten.

Europe vs Facebook

 

Géén Facebook YouTube Twitter Google+