First Dates & het einde van de wereld

First Dates

29 juli 2017

In het TV-programma First Dates verlangt een opdringerige jongeman van ver boven de twintig van zijn date haar Facebook-gegevens.
Verontwaardigd zegt de jongedame: "Wat?! Ben je soms nog maar 16, of zo??"

 

Het einde van de wereld

13 mei 2017

Het einde van de wereld is al vaak voorspeld in de geschiedenis.
Nu met de mogelijkheden van computers en internet lijkt die kans steeds dichterbij te komen.
Dat zien we aan de massale wereldwijde cyberaanval van gisteren.
Velen - waaronder Recht & Krom - waarschuwen al langer voor de gevaren van de trend om álles en nog wat maar uitsluitend via digitale media af te wikkelen.

De recente massale aanval in meer dan 100 landen heeft Nederland nauwelijks getroffen. Dat zou erop kunnen wijzen dat de criminelen uit Nederland komen, en hier geen sporen willen achterlaten.

 

PostNL en de postzegelcode

PostNL

7 mei 2017

PostNL verkoopt postzegelcodes via internet, in plaats van postzegels zelf. Daarvoor berekent men ten eerste het gewone tarief, hoewel men er niets voor hoeft te doen. Daarnaast moet de internetbeveiling worden verlaagd: Javascript en Cookies moeten zijn ingeschakeld. Met als gevolg dat de klant besprongen wordt door een serie Trackers (volgers en spionnen), waar PostNL ongetwijfeld goed aan verdient. Hieronder een lijst van 9 cookies en trackers, die soms uit meerdere onderdelen bestaan:
ADNXS.com, DoubleClick.net (Google), Facebook.com, Jouw.Post.nl, KRXD.net, Payments.Post.nl, Post.nl, Secure.Ogone.com en Turn.com.
Vooral de bedrijven achter ADNX.com, KRXD.net en Turn.com zijn miljardenbedrijven met een dubieuze achtergrond. Het zijn data-graaiers, dieven en spionnen, die alles willen weten van de internetgebruiker, die gegevens doorverkopen, die advertenties aanbieden en die permanente veilingen van advertentieruimte op internetpagina's mogelijk maken.
Het kenmerk van al dit soort bedrijven - er zijn er honderden - is dat hun werkwijze zo helder is als zwart glas.
Bedankt PostNL! Voor ons geen postzegelcodes meer!