Fraudehelpdesk

Reactie van Fraudehelpdesk

27 januari 2015

“Wat u heeft ontdekt was de staging website waarop veranderingen voor de nieuwe site werden getest. Kennelijk hangt dat ding nog ergens aan de internethemel. De webbeheerder was vergeten om het ding uit te zetten. Er is dus geen nep-website door anderen gemaakt.”

 

Webzijde Fraudehelpdesk vervalst?

27 september 2014

Wat de Fraudehelpdesk waarschijnlijk nog niet weet, is dat de webzijde fraudehelpdesk.nl zelf ook ten prooi is gevallen aan vervalsing.
Deze overheids-webzijde is in zijn geheel gekopieerd, alleen zijn de originele links bijna allemaal vervangen. Daardoor kan het zijn dat een argeloze bezoeker te maken krijgt met malware of diefstal van persoonlijke gegevens.
Kijk dus altijd erg goed uit voordat u op een link klikt en/of een melding wilt doen.

De juiste webzijde heeft als adres:
http://www.fraudehelpdesk.nl/

De vervalste heeft als adres:
http://www.fraudehelpdesk.nl.campaiinteractive.nl/

 

Fraudehelpdesk en Hans Kazān in Zwolle

27 september 2014

Vandaag, zaterdag 27 september 2014, staat de Fraudebus van de Fraudehelpdesk (fraudehelpdesk.nl) in Zwolle op het Grote Kerkplein. Illusionist Hans Kazān geeft er vanaf 13.30 uur een optreden. Hij staat erom bekend dat hij dingen kan laten verdwijnen, zoals geld. Het zou mooi zijn als hij dat ook kon met alle fraudeurs, maar helaas...

De Fraudehelpdesk is een initiatief van de overheid, en men kan er allerlei vormen van fraude melden. De meeste aandacht gaat momenteel uit naar fraude via internet en e-mail. Allerlei instellingen, waaronder vooral banken, worden misbruikt voor fraude en vervalsing.