Bill Gates hoax 2005

[2 september 2005]

Onderstaande “Bill Gates hoax” waart al heel lang rond op internet. Kennelijk zijn er nog altijd mensen die deze regelrechte onzin geloven. Ik kreeg het bericht vandaag van lezers van “Recht & Krom”, en die zouden toch eigenlijk beter moeten weten.

Als u nieuw bent hier, lees dan vooral ook de andere artikelen in de rubriek “Internet”, zodat u weet dat u nóóit berichten moet doorsturen naar iedereen die u kent. Hoe dringend of verlokkend de oproep ook moge klinken!

Als u het tóch doet loopt u kans om schade aan te richten en om vrienden te verliezen. Het openlijk verspreiden van alle e-mail-adressen in uw adresboek, wordt u niet in dank afgenomen. En kan ook nog eens vervelende gevolgen hebben.


“Onderwerp: Wel doorsturen! Ook terug naar mij! Ik hoop dat het werkt!!!

Ook mij lijkt het een bizar verhaal, maar het kan natuurlijk geen kwaad er aan mee te doen.

Bill Gates is zijn fortuin aan het delen.

Beste vrienden, zie dit bericht alsjeblieft niet als een geintje.
Bill Gates is echt bezig zijn fortuin te verdelen. Als je dit bericht negeert zul je er later ws. spijt van krijgen. Microsoft en AOL zijn momenteel de grootste Internet bedrijven ter wereld. In een poging zich er van te verzekeren dat Internet Explorer het meest gebruikte programma blijft zijn Microsoft en AOL bezig een soort "Lint bewijs" uit te voeren van het e-mail gebruik. Als je dit e-mail bericht doorstuurt naar je vrienden en bekenden kan Microsoft het "lint van berichten" volgen en doet dat ook als je (als Microsoftgebruiker) het bericht binnen een week doorstuurt..
Voor elke persoon aan wie je het e-mail bericht doorstuurt, betaalt Microsoft je $ 245,- en voor elke persoon die jou dat bericht weer terugstuurt betaalt Microsoft je nog eens $ 243,- en voor elke 3e persoon die het bericht ontvangt betaalt Microsoft nog eens $ 241,-.
Binnen 2 weken neemt Microsoft dan contact met je op om je om je adres te vragen en stuurt je een cheque toe. "De groeten". Ik dacht eerst ook dat het om bedriegerij ging, maar 2 weken nadat ik dit e-mailbericht ontvangen en teruggestuurd had, nam Microsoft contact met me op, vroeg om mijn adres en binnen een paar dagen ontving ik een cheque van $ 24.800,-.
Het is slechts een kwestie de mail te beantwoorden vóór het "lintbewijs" beëindigd is.
Als er iemand is die zich deze luxe kan permitteren is, is het Bill Gates wel. En voor hem zijn het eigenlijk gewoon "marketingkosten".

Stuur daarom dit bericht alsjeblieft aan zoveel mogelijk personen. Er is op zijn minst $ 10.000,- voor jou bestemd.
Voor mij geldt in dit geval: 'Baat het niet, het schaadt ook niet!'

Groetjes,

Ikke”