Google & Funda

[5 augustus 2008]

Enige tijd geleden doet iemand bij de politie een melding van een verdacht persoon die midden in de nacht zware geluidsapparatuur met zich meezeult, lopend over straat. Omdat de melder niet precies weet waar de verdachte persoon woont, maar hem wel vaker in de buurt ziet lopen, merkt hij op tegen de agent dat hij wel een keer heimelijk een foto zal nemen van de mogelijke dader. Daarop valt de agent woest uit dat dat zomaar niet mag, iemand op straat fotograferen! En bijna was de melder zelf gearresteerd.

Wat schetst ieders verbazing nu blijkt dat het Amerikaanse internetbedrijf Google al enige tijd bezig is in Nederland om alle straten van steden en dorpen rondom te fotograferen, inclusief alle toevallig aanwezige personen of passanten. En al die beelden zijn op straatniveau en met grote detaillering op internet te bekijken.
De Nederlandse huizensite Funda doet zoiets trouwens al sinds jaar en dag, en dat allemaal mét goedkeuring van de Nederlandse overheid en zónder dat wij erover geďnformeerd zijn!