ING-Bank terroriseert klanten

ING terreur

[24 juni 2013]

Het internetbankieren bij de ING-bank is vandaag weer eens niet mogelijk of gaat erg moeizaam. Inloggen lukt nog net, maar daarna verschijnen er geen gegevens van de rekening. Het kan hier gaan om overmacht voor de bank.

Wat beslist géén overmacht is, maar doelbewuste terreur van de ING, is bovenstaande mededeling. Deze pop-up verschijnt pardoes als de klant net zijn rekening wil gaan bekijken en zorgt ervoor dat de hele pagina bijna geheel zwart wordt. Alleen deze “mededeling” is nog zichtbaar. Om weer verder te kunnen, moet er op de knop Verder naar Mijn ING geklikt worden. Als er nu één ding is waar altijd voor wordt gewaarschuwd in verband met de veiligheid, is dat er nóóit ergens op moet worden geklikt als er een onverwachte mededeling verschijnt! Want dat venstertje zou best eens van een hacker afkomstig kunnen zijn, die je op deze manier wil opzadelen met kwaadaardige software.
Afgezien daarvan is de actie van ING een zeer irritante hindernis die door veel klanten niet op prijs wordt gesteld. ING heeft al aandacht genoeg gevraagd voor dat zogenaamde “beveiligingsprogramma voor internetbankieren” Trusteer Rapport van een Israelisch bedrijf dat op zich niets met de bank te maken heeft. Wijzelf hebben slechte ervaringen met dat programma en daarbij komt dat we de bedoelingen ervan ook niet helemaal vertrouwen.

Internet: Trusteer Rapport