Minister Kamp en GMail

6 juli 2016

VVD-minister Henk Kamp heeft jarenlang zowel privé als ambtshalve berichten verstuurd via zijn gmail-rekening bij het Amerikaanse Google. Daar zullen vele inlichtingendiensten ter wereld hem zeer dankbaar voor zijn. Ze hebben een geweldige hoeveelheid persoonlijke gegevens van hem, zijn familie, zijn kennissen én al zijn andere relaties kunnen vergaren. En Google zelf heeft in een zeer uitvoerig profiel alle berichten nauwkeurig en voor eeuwig opgeslagen. Inclusief staatsgeheimen, geklassificeerde berichten en roddels en achterklap! Te koop voor iedereen die er voor wil betalen.
We vragen ons af: Hoe dom kan een minister - die ooit de baas was van Defensie en Veiligheid - zijn? Kennelijk nóg dommer dan dom, want zijn verweer dat zijn rekening in 2014 gehackt was blijkt waarschijnlijk niet te kloppen. Security.nl meldt namelijk dat Kamp vermoedelijk in een zg. Phishingmail is getrapt en zelf zijn inloggegevens heeft weggegeven.
Misschien moeten we eens een referendum gaan houden met de vraag: "Moeten oerdomme ministers aanblijven of weggestuurd worden?"