Riskante mails

[10 november 2011]

Dagelijks worden er vele mails verzonden die riskant tot zeer gevaarlijk kunnen zijn voor uw computer. Alleen al het openen van zo'n bericht kan schade toebrengen (afhankelijk van uw instellingen), maar in de meeste gevallen moet u zelf op een link in de mail klikken om het risico te activeren of binnen te halen. De afzenders van de mails zijn soms vervalst en lijken daardoor van bekenden afkomstig te zijn.
Hieronder enkele voorbeelden van dergelijke mails. Bestudeer ze goed, en probeer ze te herkennen als u ze zelf krijgt. Wis ze dan direct en negeer de oproep om ergens op te reageren.

Merk op dat geen van de berichten voorzien is van duidelijke contactgegevens van het bedrijf waar het om gaat.
In de tweede mail is er sprake van de niet bestaande West Union Group, waardoor de indruk gewekt zou kunnen worden dat het om de Western Union Bank gaat.
In de eerste twee wordt er werk aangeboden, maar nergens wordt duidelijk om welk soort werk het precies gaat. Nogmaals: reageer niet op dit soort e-post!


Onderwerp: Logistiek bedrijf is op zoek naar personeel
Van: mariko@f-hrn.bias.ne.jp
Datum: 20-10-2011 18:03

Werk bij Logone is Uw eerste stap naar een echt gelukkig leven! Ieder van U denkt zeker al aan de bron van inkomsten en begint een baan te zoeken waarbij U plezier van het werk zal hebben en een fatsoenlijk salaris daarvoor zal ontvangen. Meestal neemt dit proces veel tijd in beslag. Vermoeiende solicitatiegesprekken, verzending van CV naar verschillende werkgevers en constant bellen op zoek naar een zo gewenste baan. Ons bedrijf biedt U een oplossing voor dit probleem. Wij openen vacatures van regionale vertegenwoordigers.

Wie zijn wij? Logone behoort tot de leiders op het gebied van opslag en verlening van diverse transport, koerier- en andere gerelateerde logistieke diensten. Bij de uitvoering van onze werkzaamheden hanteren wij de volgende hoofdprincipes: verantwoordelijkheid, zorg over de klant en zijn belangen, punctualiteit en uiteraard een hoge kwaliteit van dienstverlening.

Het hoofdkantoor van Logone bevindt zich in Luxemburg. Het dient opgemerkt te worden dat wij in de loop der jaren sterke zakelijke relaties met een groot aantal betrouwbare zakenpartners hebben opgebouwd en daarbij meer dan 400 vestigingen van ons bedrijf wereldwijd hebben geopend. Wij zijn een hechte team professionals verenigd met als doelstelling: de logistieke diensten niet alleen kwalitatief maar ook betaalbaar te maken!

Hoofdeisen aan kandidaten
- leeftijd van 21 jaar;
- basiskennis van de Engelse taal;
- kennis van PC en office software op gebruikersniveau.

Wat wij aanbieden
1. Salaris van 1500-2500 euro per maand.
2. Vooruitzicht op doorgroeimogelijkheden.
3. Mogelijkheid voor zelfontwikkeling, zelfverbetering en realisatie van al Uw ambities, dromen en plannen op lange termijn.

Bent U geinteresseerd in ons aanbod en wilt U een fatsoenlijke en respectabele baan hebben? Stuur dan Uw aanvrage en CV naar het e-mail adres: 5-hr@logone-manager.com


Onderwerp: Jobs online
Van: sickingerhofberlin@yahoo.de
Datum: 1-11-2011 17:19

Hello,
West Union Group is an global company that is recruiting staff in Europe. If you are an straight, prompt person with knowledge of computer and e-mail- welcome to our company. And also you need to be a companionable person and to possess the skills in proper client attention.

We will give the opportunity for you:

- pliable schedule
- Good respectable salary
- We pay-off all dues for you
- Insurance

If you intrested please fill out such information as:
First Name:
Last Name:
Country:
E-Mail:
Contact Number:
Best time to contact you:
Attached resume preferably

Please before send this email check it and send for this adress lorenpeak@ushrmwug.com
Once we receive your resume, you will be contacted by our managersinstructors who tell you more details about this job.

Best Regards HR Management of West Union Group


Onderwerp: Re [2]: Reageer
Van: verkoop.scherminstallaties@bomgroep.nl
Datum: 8-11-2011 12:57

Op uw verzoek, stuurden we de factuur van de aankoop. http://www.brokerconsult.eu/downloads/kantoor/Info.zip?IdCLNT35186575TO


Onderwerp: Fwd: New Profile.
Van: info@kimsufi.com
Datum: 8-11-2011 12:57

Hello,

Stuur je een factuur moet voorafgaand worden besteed aan 07/11/2011 http://www.ombrellificioadriamare.it/downloads/azienda/Info.zip?IdCLNT02752830TO


Onderwerp: Uw bestelling is geaccepteerd.
Van: KDejesus@2xs.net
Datum: 9-11-2011 10:55

Uw bestelling is geaccepteerd.
Bestel id 11977.
Leveringsvoorwaarden en de datum kan worden gevonden met een zelf gegenereerde PDF-bestand te vinden op: http://knuttisportebike.it/downloads/azienda/Info.zip?id=11977

Met de beste wensen.


Onderwerp: Factuur | 059365.
Van: spirit@norwichbulletin.com
Datum: 15-11-2011 14:31

Dear User,

Dank u voor de bestelling,
Dit bericht is om u te informeren dat uw bestelling is ontvangen en wordt momenteel verwerkt.
Uw bestelling referentie is 5453.

Uw creditcard wordt in rekening gebracht voor 997 euro.
Informatie over de bestelling en levering vinden op:
http://littlema.com/clientedown/Invoice.zip

____________________________
Best regards, ticket service.
Tel./Fax.: +31 (20) 937 78 45